Suomesta myydyt jenkki/harrasteautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja heikkisj, 3.8.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    No ni nyt näyttää siltä että pitää siirtyä sivuventtiili aika kauteen. No eihän siinä mitään ei ainakaan jakohihna katkee ja tee tuhoja
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oliko se orkkis 79 aspen farmarì?
     
  3. Fireball

    Fireball Gearhead

    Jassåå toissapäivänä läks taas yksi kilpuri ruåttinmaalle notta heilahti, veivät kerpeles kärryineen päivineen tinkimättä hintaa. Ajoivat saabilla tänne ylämaahan eteläruottista läpi yön ja samoilla silmillä takasin. Ei svedut turhia vikise, tämä oli mullakin jo toinen vastaava kaupanteko sinne.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vaihteeksi :

    Minäpä möin 2-ovisen , V8 Chevrolet henkilö-
    autoni Ruotsista Suomeen !

    Uusi omistaja ilmoitti että auto on nyt katsastettu ja Suomen kilvissä.
     
  5. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Vielä kun täällä Laihiassa opittaisiin samaan, eikä aina naristaisi, niin ehkä ne harvinaisemmat herkut päätyisi joskus tännekin.

    -JJ-
     
  6. Piitsi

    Piitsi 1st gear

    Onx tietoo menikö se naantalin avoCudakin jonnekin vetten taakse ? eipä ole enää myynnissä näkynyt..
     
  7. Coolaid

    Coolaid 1st gear

    Miten muuten, kun tuo jenkeistä -57 uudemman auton suoraan suomeen?

    Tullimaksu lasketaan auton ostokuitin perusteella, mutta kun noihin tulee vielä se autoverokin päälle. Ja autoverohan lasketaan sen vastaavan suomessa olevan "indenttisen" version perusteella eikä ostokuitin perusteella. Eikö tässä ole pieni ristiriita?

    Vai käykö niin, että kun tulli aikanaan saa autoveron määriteltyä, auto ikään kuin tullataan uudelleen uudella hinnalla?

    Esimerkki. Tuon 71-vuosimallin Chryslerin suomeen jenkeistä:

    Auton hinta on 2500 e, siihen rahti päälle 1000 e tekee 3500 e. Tästä suomen tulli 10 %, joka tekee 350 e. Tähän vielä alvi 22% joka tekee 3850 e x 0,22 = 847 e. Homma tähän asti selvä.

    Sitten tulli alkaa laskea autoveroa (vanhan auton ollessa kyseessä laskeminen voi kestää x kuukautta). Veroprossahan on kai 29 %. Tähän asti ok. Mutta nyt tulli arpookin jostain autodatan/greyhenin tiedostoista tai jostain vitun kepöstä vastaavann suomi-auton hinnan, josta lasketaan toi 29 %. Ja tuo "verrokkihinta" voi olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä tullin asiantuntemuksen tuntien...Näinkö tämä menee? Miksi autoveroa ei lasketa siitä ostokuitista? Miksi tullin mielestä samalla autolla voi olla kaksi eri arvoa suomessa; tullausarvo ja verotusarvo?

    Tavallaahan tässä tulee takkin auton tuojalle, jos tulli tuon äkkää ja laskee tullaushinnakin tuon verrokkiauton arvon perusteella. Onneksi tuo ei kestäisi päivänvaloa, sillä tullaushan tehdään aina maahantuonnin yhteydessä. Tullimaksun määräminen jälkikäteen ei liene mahdollista ainakaan oikeusvaltioissa?
     
  8. malibu

    malibu 1st gear

    Ruottiin vain kaikki jos ei suomeen kelpaa. kits.
     
  9. MadMike

    MadMike Gearhead

    Pistetään lisää vettä myllyyn..Makkehan toi myös sen nykyään turkoosinvihreän (alunperin vaalenapunainen metallic) -57 Bela-air avon ja myös 60 Soton avon olisko ollut Fireflite Sportsman..ilmoitteli sitä Sotoa varmaan vuoden päivät ja kun ketään ei kiinnostanut Svennet haki pois...kait 10th € oli liikaa projektista suomi pojille vaikka kaikki osat on tallessa...sen auton myötä Makkelta loppui myös kiinnostus jenkeistä roudaamiseen ja loppujäämistö on allekirjoittaneella ja jotain pisteosia on kaupan.

    Itse ostin Makkelta sen mitä lompakko venyi joka kerta kun ukko suomeen jotain toi. Autoja en tosin yhtään mutta osia senkin edestä omiin tarpeisiin.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MadMike 2004-02-13 17:47 ]</font>
     
  10. MadMike

    MadMike Gearhead

    mutta kun ei sillä mitään uuttakaan järkevää saa niin pistää miettimään...ei se kova raha ole me ollaan vaan niin helvetin saitoja.

    Priorities first sanoisin ja GN87lla terkut....viimeksi GTO pyöri Banuksen rannassa joka siis on astetta kalliimpaa aluetta kuin Marbella...eikös ?`

    Ja mikäs 61 vette täältä on lähtenyt...?
    Ainakin oma fuelie on ja pysyy maassa.

    Yksi -71 GSX buicki tosin pääsi näpeistä ja myyjä kertoi että meni ns. hyvälle perheelle...lopulta selvis että svenne trokas sen jenkkeihin ja vähän mietittiin oisko se ollut parempi sittenkin mun tallissa...mutta kun ei perkele myynyt eikäs suostunut edes sanomaan mitä pyytää vaikka kuinka väänsin kauppaa.

    Nooh panostetaan sitten 70 GSXään jatkossa tai 70 avoon...
     
  11. GN 87

    GN 87 1st gear

    Gracias vaan terveisistä! Banuksessahan se GTO pitkälti viime kesän vaikutti, kun sattui työpaikka kellumaan samaisen sataman laituri II:ssa. Tänään auto taas kävi ulkoilemassa, mutta muutoin huilii pitkälti tallissa. Aiemmin mainitsinkin, että välillä täältä tuppaa löytämään erikoisempiakin pelejä aika halvalla ja oheinen ilmoitus osui pari päivää sitten eteen:

    "PLYMOUTH BARACUDA, 1965,V8 automatic,LHD. Complete & running but needs restoration. Swedish & English plates, European spec. €850 ono, Fuengirola. 95 247 3252."

    Kattomassa en oo käynyt, mutta jos nyt jotain sattuu kohtuu halvan oloinen peli kiinnostamaan, niin voin kyllä käydä vilaisemassa millaisesta "miinasta" on kyse. Joskus näitä aina osuu eteen kun pitää silmänsä auki, mutta muuten hintataso on vanhoissa jenkeissä Suomeen verrattuna todella kovaa. -71 Stingray 41 K €, -75 4D Impala 9 K € jne. Onhan tuolla taivasalla huilimassa yks De Loreankin, mutta hinnasta ei oo hajuakaan.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    MadMike wrote:
    >ja myös 60 Soton avon olisko ollut Fireflite Sportsman

    Ei '60 Sotoja tehty enää avomallina ja Sportsman oli Hardtopin nimitys 1952-59.
     
  13. Swinger

    Swinger Gearhead

    OIKEUS.. Toivottavasti kaikki amerikkalaiset autot myytäisiin ruotsiin! Kattokaa nyt noita myynti palstoja, joku kauppaa jotakin hintaan x, niin joku jo kommentoi ku on kallis, vaikkei autoa ole nähnyt oikeasti. Olenkin tässä miettinyt jos joskus hävitän surkeaa kalustoani niin myyn ne vittuillessani puoli ilmaiseksi ruotsiin...
     
  14. MadMike

    MadMike Gearhead

    Stands corrected eli kyseessä oli tosiaan 59....ja Fireflite avo...noh ihmekkös vielä yksi uusi takavalo laatikoista löytys tänään....tarviikos joku vai pistetäänkö kuusenkoristeeksi :smile:
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    >vielä yksi uusi takavalo laatikoista löytys

    Jos kukaan ei tarvi kuin joulukuuseen, niin mä voin myydä sen puolestasi eBayssa pienellä provikalla. Voi mennä hinta tosi korkeallekin. Kokenut myyjä. Mailaa: marlon(a)softhome.net
     
  16. MadMike

    MadMike Gearhead

    Marlon kyllä sä mut tunnet...think :smile:

    Ajattelin vaan että jos joku Suomalainen alkaa tarviimaan...ja toisaalta oishan se kiva kuusessakin :wink:
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Se on oikein että autot myydään sinne mistä löytyy maksukykyisiä ostajia jotka osaavat arvostaa hyvin tehtyä työtä. Jos joskus alan omaa autoani myymään, niin en yhteenkään Suomalaiseen lehteen tai nettisivulle ilmoitusta laita. Ei tarvitse kattella perseaukisia renkaanpotkijoita eikä haaveilijoita.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kumma juttu kun V8-lehdessä Barracudassa oli muka 426 Hemi ja nyt myynnissä olevassa on 472 Hemi ???

    Tuskin on katsastettu tolla koneella, vaikka suomen kilvet myytävässä onkin.

    Luulempa vaan, että auto rakennettiin vain ulkomaille myyntiä varten, kuten omistajan edellinen MaxWedge Ramcharger.

    Auto on vaan myynnissä Saksassa, voihan sen ostaa suomeenkin ilman veroja.
     
  20. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Luulojaan ei ehkä kannattais paljon julkisesti esitellä, ei edes nimettömänä. Sen verta olet metsässä.
     

Kerro tästä muillekin!