Super Kempomaatista kysymys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja -nikke-, 23.1.2011.

  1. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Tuli tossa joku aika sitten ostettua eka oma miggi, kun tarjottiin tollasta otsikon mukasta Kemppiä(150A) melkosen halvalla. Mitä vähän oon testaillut, niin muuten tuntuu toimivan mutta mikä yllätti niin lankaan tulee jatkuva virta. Tiesin että joissain halvimmissa koneissa on näin, mutta onko tuo tälläsessä 11v ikäisessä Kempissä vika vai ominaisuus?

    Suojakaasu(co2) ja pullo myös pitäis hankkia. Mistähän ja mihin hintaan sais täällä E-Karjalan alueella edullisesti?
     
  2. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    kemppi

    Jossain Kempeissä virransäätökatkaisin voi mennä paskaksi, ensin jäykistyy ja sitten jumittuu. Seuraavaksi tuleekin sitten käyttösavut muuntajasta.
    Tekee jotain oikaria? On ollu aiemmin juttua täällä.
     
  3. rysty

    rysty 1st gear

    Mulla on kolkyt vuotta vanha superkempomatikki ja siihen ei tuu virta lankaan ennen kuin painaa liipasimesta.
     
  4. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Sainkin tossa Kempin huollosta arvion viasta mikä siellä mahtaa olla. Eli piirikortteja on mennyt näissä ennenkin aiheuttaen kyseisiä vikoja. Korjaus alta satasen, eli pysyy koneen kokonaiskustannukset vielä edullisena...
     
  5. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Hmm, eipä ollutkaa se piirikorttivika jota arvailivat(palaneet ja katkenneet foliot). Tosin murtuneita juotoksia oli toistakymmentä kun rupesin sitä tarkemmin tutkimaan. Tinasin nämä uusiksi, ja nyt lähtee kyllä polttamaan huomattavasti paremmin kun ennen. Mutta edelleen lankaan tulee jatkuva virta. Virta ei ole niin iso kuin normaali hitsausvirta, vain sellanen että räpsii silmille jos sattuu hitsattavaan kohteeseen osumaan.
     
  6. jylppy

    jylppy Gearhead

    Mittaappas pääkontaktori, ettei olis jonkun vaiheen(3 kpl) kärjet palanu kii.
    Vai onko se edes 3vaihe kone?
     
  7. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Ihan 150A valovirtakone on tämä.
     
  8. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    epäilisin liipasinta, mullakin n.30v vanha kemppi valovirralla.
    siinä suuttimeen tulee virta vain liipasinta painamalla.
     

Kerro tästä muillekin!