Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Tulee mieleen yks kaupan täti sano et makkarissa ois yks mustunu töpseli et ois pitäny lähteä kahtomaan.
     
  2. palontie

    palontie Double Gearhead

    etkä pöljä mennyt.
     
  3. urho3

    urho3 Gearhead

    En silloin menny mut ei menny kauankaan. Sen ukko vaan ei tykänny niinkään mut puhumalla siitäkin selvisin.
     
    palontie tykkää tästä.
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    jos pystyy vettä käyttään poratessa niin homma alkaa rokkaan aivan eri lailla
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    siitä tulee melko siivo et taidan kokeilla et ottaa imurin ja porailee hiljakseen.
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Vittu mä tänään katoin niitä laikkoja ja mietin itsekseni "nyt mä otan kuvan ja laitan tänne".

    Enpä sit ottanut.... HUOMENNA
     
    palontie tykkää tästä.
  7. Jsp

    Jsp Gearhead

    Tuli hommattua tällänen kirves:

    [​IMG]

    Ihan livakka peli.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Pitäisköhän itekkin. Tavan fiskarssilla kun aloin noita pihapuun pulikoita halkomaan, niin totesin että tarvii odotella pakkasia.
     
  9. Jsp

    Jsp Gearhead

    Tuo kirves on kyl melkonen. Jos ei pölkky rupee hajoamaan niin se silppuaa sen kokonaan. Meinaan, oli sellanen 2-3 tuuman paksunen oksa ja ei millään ruennu hellittämään niin tarpees pitkään kun hakkas niin meni koko paska silpuksi.
     
    xarper tykkää tästä.
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mutta miksi tossakin pitää olla toi terä tollanen taltan levyinen?


    Tosin tossa on noi levennys siivekkeet, et puu halkeaa, mutta ei ole 1 tai 2;kaan kirvestä joista terä irronnut kun kierteistä pölliä halkonu ja varsi pyssää pölkkyyn

    Miettiny et jos enemmän pitäisi halkoa teettäisi tai tekisi kirveen jossa ois terässä leveyttäkin sen verran ja paksuutta että terä halkaisee sen pöllin eikä tee vaan koloa siihen jolloin varsi osuu pölkkyyn
     
  11. Jsp

    Jsp Gearhead

    Hyvässä halkomakirveessä pitää olla painoa. Sit kun löytyy sopiva määrä painoa että sillä jaksaa tehdä niin on just passeli kirves. Tuossa kirveessä on se hyvä puoli että se lähtee helposti pois jos jää jumiin pölkkyyn. Itellä oli sellanen ns perinteisen mallinen kirves joka oli melko ohut. Se jäi usein jumiin ja sitä sai hakata pitkään että se lähti irti.

    Kaikilla oma tekniikka miten lyö. Voimaa saa kun ottaa ihan varren päästä kiinni mutta tarkkuutta saa jos sladittaa kättä vartta pitkin.
    Itse käytän tosi usein samaa tekniikkaa kun purkuhommissa lekalla eli just tuota sladitusta.
    Tuntuu vaan nopeammalta.



    Siinä sitten ammattimiehet hakkuussa.
     
    Muokattu: 24.9.2017
  12. max

    max Double Gearhead

    Työkaverini joka on nyt vt. työnjohtaja keskusteli kanssani viime yönä työkaluista.Herra on sit aika jyrkkä mielipiteissään.
    Hänen mielestään Snap-On työkalut ovat ainoastaan kohtuullisina verkonpainona,ja työkaluvastaava joka edelleen Snap-Oneja hankkii pitäisi aamunkoittaessa teloittaa niskalaukauksella.Hän ei ottaisi Snap-Oneja omaan talliinsa missään olosuhteissa.
    Herätti minussa suurta hilpeyttä,koska niin suurella paatoksella asian esitti.
    Sanoin hänelle 1/4 räikän olevan kyllä kaiken kestävä;sen hän kyllä vastahakoisesti myönsi.Mulla on tallilla 3/8 Snap-On räikkä ja se on kyllä paras yleisräikkä kaikkien muiden kolhojen joukossa mitä mulla on.
     
  13. Jsp

    Jsp Gearhead

    Ittellä on ollu tuo bilteman räikkäsarja. Ei mitään valittamista.
    Yleensä työkalut ostan motonetistä tai biltemasta. Puuhommiin sitten kirppareilta vanhaa tai puuilosta uutta.

    Kyllä ne halvatkin työkalut kestää jos niitä kohdellaan hyvin. Toki ymmärrän firman pomojen näkökulman kun työntekiät viskelee räikkiä pitkin betonilattioita ja työntää ruosteöljypaskasena takasin lootaansa että ihmekkään jos ei mikään kestä.

    Yleensäottaen työkalut mitä käytetään firmoilla esim: Cramo tai tervo on ollu aina sellasia ns "idioottivarmoja" jotka kestää sen viskelyn. Mutta tavalliselle tallaajalle normikäytöllä ihan tavalliset motonetin työkalut kestää jos niitä kohtelee hyvin.

    Sähkötyökaluihin en ota minkäänsortin kantaa. Ittellä on toiminu.


    EDIT:

    Niin siis selvennän, itse olen niitä jotka putsaa työkalut käytönjälkeen ja asettelee ne nätisti omiin lokeroihinsa. Eipä ole yksikään hylsy hävinnyt. Työkaluja alkaa vaan tosin olemaan jo niin paljon kertyny että joutuu joitain asettelemaan pöydälle kun ei enää kaappitilaa pysty tekemään.
     
    Muokattu: 24.9.2017
  14. Weijari

    Weijari Gearhead

    Mikä malli / kenen valmistajan jarruputkilenkistä on hyvä? Tuntuu että todella usein se avain on niin horo, että nylppää kulmat vaikka ei ole kireälläkkään. Nyt on kokemusta vain "avolenkki"-mallisista ja valmistajista Gedore, KS-tools ja Boxo. Näistä paras on KS-tools, kun Gedoressa on jostain syystä 12-hammastus.
     
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Osta flexforcet ni ei vittuile jarruputkinipat enään ;)
     
  16. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuohan näyttää pätevältä. Ois tuommoisella ollut muutaman kerran käyttöä.
    Tolla saa niin hyvän otteen, että menee ennemmin nippa poikki kuin avain nyrjähtää.
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Juu noita on "joutunut" lainailemaan aika paljon :D
     
  18. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Ja mikäli jäi epäselväksi niin tuohan perustuu siihen että mitä kovempaa käännät niin sitä enemmän tuo jousiteräs puristuu nipan ympärille kuitenkaan luttaamatta sitä niinkun lukkopihdeillä käy ;)
     
  19. Jsp

    Jsp Gearhead

    Oma kikka: Jos on niin vitun tiukkaan ruostunu ja nylppääntyny paskaks niin toho + lukkopihit. Otetaan sitten väkisin irti kun kuitenkin joutuu vaihtaa.

    Jos on kyseessä joku +50 vuotias auto ja jarruputket on jumissa niin suosiolla katkon ne samointein ja otan hylsyllä.
     
  20. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Noilla flexforceilla ei tarvii katkoa suotta mikäli putki on ehyen näköinen, varsinkin näissä uudemmissa pirsseissä liian usein ihan vaan hapettuu satulaan jumiin vaikkei nipassa/putkessa muuten ole vikaa niin silloin flexforce on ihan ykkönen ;)

    Ja on noilla monta muutakin tilannetta pelastettu kun noilla on käytännössä mahdottomuus pilata sitä kantaa ja kun ottaa suosiolla noilla eikä edes kokeile normilenkillä tai avonaisella jarruputkiavaimella niin saa heti kunnolla kiinni ja satavarmasti aukeaa. Ne mitkä ei aukea ni katkeaa nippa, been there tried that :p
     

Kerro tästä muillekin!