Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Mulla on vastaavina auton siirtelyalustoina semmonen neliöputkesta väsätty V-Mallinen kehikko, jossa joka nurkassa on iso kääntyvä pyörä.
    Tönään sen V-kehikon terävä pää edellä auton alle, Sitten tunkki siihen V:n väliin, ja nostan auton ylös. Puukapulat väliin (siinä V-kehikossa on tasot niille). Tunkki vaan välistä pois, ja auto on liikuteltavissa joka suuntaan, eikä oo renkaidensa varassa. Pyörät voi ottaa poiskin, ja tehdä vaikka jarru remonttia. Yksinkertainen tehdä. Kolme pyörää/pää. Valitsee sopivan kantavan kääntöpyörän.
     
  2. -tl-

    -tl- Gearhead

    Näyte video löytyy...

     
  3. palontie

    palontie Double Gearhead

    aika tehokkaalta näyttää.
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tooloutletilta ainakin löytyy kahta karkeutta :)
     
  5. -tl-

    -tl- Gearhead

    Eipä taida olla keraamisia nuo tooloutletin laikat.
     
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Ainakin oli lucasin sslt sarjaa o_O
     
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Siis sltt*
     
  8. -tl-

    -tl- Gearhead

  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ei sattuisi oleen kuvaa näistä tunkin kanssa. en oikeen hahmota rakennetta ja toimintaa näin unisena. :D
     
    palontie ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Luulen hahmottaneeni.
     
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Yritämpä selvittää toisellalailla.
    Jos olis nainen lattialla istumassa jalat leveellään. Takapuolen, ja kantapäiden alla olis kääntöpyörät. Tuuppaat tunkin polvien kohdalle, ja nostat siittä esim. autoa. Sitten, kun on pyörät irti maasta, niin laitat polvien kohdille puupalikat, ja otat tunkin pois.
    Auttoko hahmottamaan?:)
     
  12. valpas

    valpas Gearhead

    Wurthilla oli noita keraamisia lamellilaikkoja, mutta vain sinisiä, karkeus 40. Otin yhden kokeeks. Kalliitahan ne. Noin 10 euroa/kpl. Toki, jos tuntikin säästyy, niin ei se silloin kallis ole.....
     
  13. f34

    f34 Double Gearhead

    "Jos olis nainen istumassa lattialla jalat leväällään.."
    Kai sille nyt olis parempaakin käyttöä kuin laittaa auton alle. Tai no, riippuu tietysti naisesta.
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ymmärsin miten se auto tulee siihen, mutta kaikki pitää tukea 3 pisteestä, niin mihin se 3 piste tukeutuu jos tunkilla tuetaan helmoista?



    Eipähän karkaa eikä haittaa vaikka ei ois niin kaunis naamastaan
     
  15. f34

    f34 Double Gearhead

    Totta :D:D:D
     
  16. urho3

    urho3 Gearhead

    Hyvin onnistu reikä. Tolla kruunulla tuuman verran. Sit 6mm reikiä vieri viereen ja taas porausta teräkseen asti sit piikillä loput pois ja puukkosahalla teräkset. Tietysti sattu ruostumaton ansas just kohalle ja sehän on tiukempi sahata. Mut äkkiä tuli siisti reikä eikä tarvinnu läträtä veden kanssa vaan imuri imi koko ajan.
     
  17. valpas

    valpas Gearhead

    Pääsin pikkasen kokeileen punasta keraamista lamellilaikkaa. Tehokkain hiomaväline, jota olen käyttänyt. Pitää olla tarkkana, ettei hioudu väärästä paikkaa. Pelti nmenee puhki aikas äkkiä. Yllättävän silee jälki. Paljon sileempi, kuin kovilla kivillä tulee.
    Kaarevat kohdat pienemmillä koneilla (Rolokilla (tietääkseni siinäkin mulla on keraaminen), ja suorahiomakoneella, jossa on päällekkäin pieneks kuluneita 125 laikkoja), ja ihan pienet pyörivällä viilalla.
    Monimuotosten peltien teko, ja sovittelu paikoilleen on eniten aikaa vievä homma. Sauman hionta on vain hetken juttu. Niin, meneehän siihen hitsailuunkin aikaa, kun pitää jäähdytellä.
     
  18. rampleri

    rampleri 3rd gear


    Harvemmin tulee vastaan, jostain kifpparilta saattas löytyä vanha bilnässin, vaimikäseoli, piilukirves.

    Painava ja 20-30 senttii levee terä. Melko paksuna halkasee pöllin mukavasti.
    Periaatteessahan piilukirves on tarkotettu veistämiseen, mut ainaskin mulla on sellane symmetrinen terä joka toimii pölkyn halkasussa hyvin.
     
  19. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Onko kellääntietoa mistä saisi ahtaaseen tilaan soveltuvia kuusiokolo ruuvimeisseleitä? Ei ole missään myynnissä >:O. Ei siis semmosia T-haara kapistuksia.

    https://i.ebayimg.com/images/g/8-0AAOSwjVVVtv5p/s-l300.jpg
    Vaan jotain tämmösiä, mutta pitäis olla isompiakin kokoja että riittää tommoseen max M12 kuusiokolo mutteriin. Minimi mitaksi ehkä joku M3 kuusiokolopultti.

    Mites ideoita saisko ite rakennettua tämmösen?
    http://static1.motonet.fi/img/8/806611/500/806611.jpg

    Meinasin ostaa noita ferromagneetteja
    http://www.ebay.co.uk/itm/N52-Super...655429&hash=item237347592b:g:7DMAAOSwzaJX64Uh

    Tollasen laittaa jonkunlaisen tikun perään ehkä tarttuis tippuneet mutterit kun noi bilteman/motonetin magneetit on todellista kuraa en saanu semmosella taivuvalla ees m8 pulttia nostettua pohjapanssarin päältä se tippu irti "liian painava"..... taidan heittää vanhan roskikseen. Mistä semmonen taipuva teleskooppi tikku johon sais m6 mutterin kiinni ja kestäis vetoa/nostoa?
     
  20. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    magneetit menettää tehoaan.. ja ongelmana on myös se että jos on tarpeeksi tehokas magneetti niin se myös ottaa kaikkeen mahdolliseen kiinni matkalla sinne pohjalle. tai ylöstullessaan.. ja sitten se aiemmin ehkä jopa näkyviin tippunut mutteri kimpoaakin puolimatkasta irti ja pomppiikin täysin piiloon. sitten sitä vasta kirotaankin että mihin se meni ..ja vain siksi että magneetti noukkuri oli liian tehokas.

    itte oon tykännyt tästä. ei oo teleskooppi mutta on taipuisa varsi ja siinä on magneetti ja lisäksi nuo tartunta kynnet..https://www.clasohlson.com/fi/Magneettipihdit-Cocraft/40-7526

    3v vanhat jo ja äsken huvikseni kokeilin (tätä kirjoittaessa) että jaksaa nostaa magneetilla maasta esim moran. fiskrssin oranssit sakset. 5m stanleyn mitan. ja nuo 250mm knipex cobrat. noin niinku mitä tosta vierestä löyty ja heitin lattialle ja kokeilin nostaa ylös. kaikki sai myös noilla metallikynsilläkin nostettua.. jos vain sai otteen.. mora oli vaikein nöpellettävä. nuo tartunta kynnet on kätevät lisät minusta tuossa.. saa noukittua kaikkee pientä "ei metallistakin".
     

Kerro tästä muillekin!