Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

 1. valpas

  valpas Gearhead

  Joku aika sitten IKH:ssa oli Millwaukeekin tarjouksessa. Huomattavasti alle 50 euroa, koska sen ostin. Tarkkaa hintaa en muista.
  Tosiaan virtakytkimen paikkaankin tottuu, oli se mikä tahansa, mutta sen suojan pyöritettävyys on hyvä katsoa. Nykyisissä koneissa se pitää aina kiristää kääntämisen yhteydessä. Vanhemmassa Hitatchissa se oli kartiossa, ja pysty jättään sen verran löysälle, että pysty säätään ilman löysäystä, ja takasin kiristystä.
   
 2. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Onko väellä kokemuksia niittimutteri työkaluista? Pysyykö noi niitit pyörimättä paikallaan esim. 1mm paksussa pellissä? Jaksaako noilla vetää ongelmitta up to 8mm kokoon asti ilman paineilmaa? Jossain autohommassa vois olla ehkä parempia kuin peltiruuvit.
   
 3. palontie

  palontie Double Gearhead

  Viimeviikolla juttelin yhden asentajan kanssa joka moottorikelkkaan puristeli niittimuttereita pienillä pihdeillä että jaksaako niitä puristaa ja saako pysymään niin sanoi että pystyy ja pysyy kun käyttää alumiinisiä pihtejä,niitähän saa alta satasen hintaan.
   
 4. valpas

  valpas Gearhead

  En löytäny topiikkia, joka käsittelis työhanskoja.
  No ite olen käyttäny 8-kokosia Wurthissa, ja monessa muussakin paikassa myynnissä olevia vuorellisia talvihanskoja, punasia väriltään. Ne sopii mun käsiini, kuin nenä päähän, ei kiristä mistään, mutta ei oo tyhjää tilaakaan missään. Eikä niissä oo peukalo keskellä kämmentä. Niissä sormien kohdilla on sivutkin nahkaa, joka on tärkeä asia, kun hioessa, rälläköidessä, ja magneettien kanssa touhutessa menee sormiin niitä pieniä piikkejä hyvin helposti, ja on aika tarkkana oltava, että ne saa sormista pois, jos semmonen sormeen menee. Pistää aina sillon tällön, mutta ei meinaa nähdä suurennuslasillakaan. Noilla hanskoilla oon tottunu peltihommia tekeen, ja vain harvoin pitää hanska ottaa kädestä pois. Magneeteilla keräilen metallipurutkin lattioilta, ja magneetin pystyy putsaamaan noilla hanskoilla. Työkalutkin tahtoo tulla usein magneettisiksi, ja niihin ei kannata kajota koskaan ilman hanskoja. Peltejä en pysty enää käsitteleen ilman hanskoja, muuten on haavoja sormet täynnä.
  Käytin sellasia sinisiäkin hanskoja, joissa sormien sivut oli kangasta, ja niiden sisusta oli sitten täynnä piikkejä peltihommissa.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 5. A.J.

  A.J. Gearhead

  Kannattaa muistaa sekin että Bauhausista ostaessa saa koneille 5 vuoden takuun. Siitä hyvästä voisi maksaakin muutaman euron enemmän. Dewaltteja ainakin löytyy sieltä. Merkkirälläköissä on yleensä mukavaa pitkä virtajohto ja himppusen hiljaisempi ääni kuin halvimmissa. Mutta noissa 60 euron laitteissa ei ole vielä pehmeää käynnistystä.
   
  duel tykkää tästä.
 6. sleepercooler

  sleepercooler 3rd gear

  Muutamilla merkeilla on tullut kapearunkoisia koneita, mitkä sopii hyvin käteen, riippuu tietty minkälaista hakee, mutta jos paljon käyttää nii satsasin koneeseen..
  Itellä on vuosikaudet ollut Hitachi ja atlas copco koneet.. Toisessa katkaisu ja toisessa hionta laikka..ei tartte vaihdella kokoajan laikkoja.
   
  duel tykkää tästä.
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Itellä samat käytössä, itellä tosin 9-koossa. Hemmetin mukavat ja kun ovat oikeaa nahkaa niin kestää vähän rymytäkkin. Kesäisin jotain halpis pu-hanskoja sit asennushommissa :)
   
 8. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kattelin tämmöstä.
  https://www.ikh.fi/fi/niittimutteripihdit-320mm-m3-m8-sce007
  Ei oo nyt aikomusta vetää M8 mihinkään mutta M5 koko tarvis rosterisena vetää 1mm paksuun peräkontin pohjaan.
   
 9. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

  Ainaki masterfixin pihdeillä vetää m5 niitistä helposti kierteet sileäksi jos ei oo säätänyt iskua kohdalleen
   
 10. valpas

  valpas Gearhead

  Käytän kesälläkin noita punasia talvihanskoja, kun Volvon kanssa joutuu aika harvoin remonttia tekeen. Öljyn vaihdossa käytän semmosia Tokmannin tosi väljiä kertakäyttöhanskoja, jotka on 50kpl:een/3€ nipuissa. Ne kestää aika hyvin tinneriäkin.
   
  tooke tykkää tästä.
 11. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Kaikki nuo merkit + Milwaukee niin verrannollisesti yhtä hyviä.
  On vaan makuasia mistä tykkää.
  Itse olen suosinut Milwaukeeta kun siinä on ollut pisin virtajohto.
  Nyt kun Hitachi muuttui hikokiksi niin siihenkin tuli pitkä johto.
  Ja mulla noi on ammattikäytössä jossa niiden käyttö ja kohtelu on ihan eri luokkaa kuin harrastekäytössä. Ja käytäntö on et jos rälläkkä pimenee niin se heitetään pois ja uusi tilalle.
  Nytkin olisi varmaan yli 40 pikku rälläkkää lavalla joista osassa sattaa olla vaan johto poikki tai hiilet loppu. Todella harvassa koneessa on muuta vikaa.
  Jos jotain kiinnostaa niin halvalla saa kaikki.
   
 12. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  -pakko vastustaa kiusausta. pakko vastustaa kiusausta. ei saa haluta toisten romuja. ei etenkään jos kaikki pitäs ottaa.. hahah. muutama milwaukee tosin vois olla kiva mutta emmäniitäkuitenkaakoskaakorjaisi-
   
 13. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Paas YV;llä paljon niistä pitäis köyhtyä jos sumpliis noudon jotenkin niille
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Onko gynekologiksi ollu ajatusta? itellä 10-11 koon lapanen. Surkee kun istuvuus tahtoo olla ihan mitä sattuu

  Nyt tosin tullu tilailtua K;lla alkavasta kaupasta euron pari hanskoja, samoja työhanskoja kattelin herra tokmannilla, niin tahtoo 5-9€ pari :odconfused:, eikä varmasti ole tuoretta varastoa vaan jotain kasojen pohjia ainakin siitä päätellen et kämmen repeää hanskasta työkalusta puristaessa
   
  Pertti K tykkää tästä.
 15. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  No enpä oo osannu näissäkään hommissa isompia lapioita kaivata... Ja oishan semmonen 12koon lapio aika hassu tämmösellä 166cm hukkapätkällä :poff:
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Ois kyllä monissa hommissa pienemmät kourat hyödylliset, mut toisaalta kun laturin saa yhellä kädellä nostettua konehuoneesta, on koosta hyötyä
   
  LPV tykkää tästä.
 17. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Sehän riippuu ihan näppivoimista :D
  Vielä ei oo semmosta laturia tullu mikä ei ois yhdellä kädellä noussu plus se iso käsi jää jumiin sen laturin kanssa :p
   
  Buick55 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 18. duel

  duel 2nd gear

  No perhana, naikkosella oli tänään vapaapäivä ja itsellä pitkäperjantai taas töissä(meillä useammin, kalenterissa vain kerran vuodessa). Annoin sille ohjeet että mene IKH kauppaan, jos siellä ei ole just nyt hikokia hyllyssä ni kurvaa K-Rautaan ja tuo Makita. Hikoki odotti kotona.
  Nuo kommentit tuosta hieman kömpelöstä katkaisijasta pitää paikkansa, muuten kyllä vaikuttaa asialliselta. Riittävä johto ja se 3v takuu.
   
  Muokattu: 27.12.2019
  palontie tykkää tästä.
 19. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Tällänen pomppi vastaan :odeek:

   
  Dataviilaaja tykkää tästä.
 20. Procharged Vette

  Procharged Vette 2nd gear

  Kumihansikkaat taloudessa

  On eduksi hankkia itselleen liian väljät kumihansikkaat taloustöihin. Niiden alla käytetään silloin tavallisia sormikkaita. Se on terveellistä ja miellyttävää iholle, säästää hansikkaiden ikää ja käteenvetäminen sujuu näppärästi.

  Kotiliesi No 18 1961
   
  Pertti K, Dataviilaaja, zuinula ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!