Swingerit ja GT-Dartit Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja messer109, 7.12.2005.

 1. TH

  TH 1st gear

  No näitä nyt ei oo Kasissa esitelty mutta pakko muistella entisen kotikylän( Sulkava ) Swingereitä; Seiskakolmonen joka oli alkuun muistaakseni 318cid ja ruskean? värinen. Se rakennettiin hieman eri näköiseks; vanhemman mallinen flippikeula, 340 kone, kavennettu taka-akseli ja isommat pyöräkotelot ( kyllä ne näytti leveille ne 295:t). Värinä oli viininpunainen.
  Toinen oli keltainen, (muistaakseni 383cid) joka oli korin vaihtona syntyny. Pyörittiin sillä heti oston jälkeen Sulkavan souduissa pitkin kyliä, tais mennä bensaa jotain 70l illan aikana. Siihen tuli pikkulohko myöhemmin kun omistaja vaihtui.
  Sitten oli vielä keltainen Swinger joka oli myös korinvaihto-auto.
  Missähän lienee kyseiset autot nykyään?
  Kyllä oli muuten Mopareita tuohon aikaan noinkin pienellä paikkakunnalla; pari-kolme Challengeria, Chargeria, Satellitea, Dartia ym. ym.
   
 2. messer109

  messer109 1st gear

 3. Sreet Hemi

  Sreet Hemi 1st gear

  Samainen pirssi nettiautossa:

  http://www.nettiauto.com/viewVehicle.ph ... =540665&PN[0]
   
 4. MudMax

  MudMax Gearhead

  Niin näkyy olevan, ei ollut vielä eilen.
  Tuossa mainitaankin alkuperäisväriksi FY1, kepössä yksi kuva enemmän, eli se mainitsemani takakonttikuva.
   
 5. Ardeseg

  Ardeseg 1st gear

  Swingeri

  Toi KePön ja nettiauton peli oli viime kesänä Forssassakin, kuvia en just nyt saanut laitettua.

  Itsellä tallissa ´72 Swingeri, 360-kone ja 904-laatikko ylhäällä ja etupellit purettuna ja pellillä, nykyisin punainen, ex FY1. Joskus´92 kai Kymenlaaksossa, sieltä Ouluun. Oulua edeltävä historia kiinnostaisi...

  Ja kuka onnellinen kuljetti trailerilla punaista Swingeriä (´72?) välillä Mänttä-Orivesi jotain 5.11.2005? Onnea ja menestystä valitsemallanne tiellä...
   
 6. signet

  signet Gearhead

  Muistaako kukaan -74swingeriä joka oli 90-luvulla Karhulassa myyntiauto-nimisessä firmassa.Oli jonkun sahanomistajan entinen ja ajettu vain 65tkm ja hintaa oli jotain 56tmk.Auto oli kuin uusi.Oli ko.firmassa vuosia.Missä lienee nyt?Kuka onnellinen ajelee sillä? :wink:
   
 7. 2x4bbl

  2x4bbl Gearhead

  Kouvolassa pyöri 80-luvun lopussa hopean värinen -70 Swinger johon oli vaihdettu uudempi - 74-75 mallin keula. Scoopit oli kuitenkin aidot 340 mallin, koneena oli silloin 360. Saattoi olla alunperin aito -70 340-malli? Sitten oli kattoluukullinen 74-76-mallinen 318-koneella. Kuusaalla oli myös useampia Swingereitä mm. violetti -72 (ilman scoopeja) punainen -70 340, sekä hienokuntoinen valkoisella sisustalla, vaalea met. sininen -71 joka muistaakseni kutosella? Niin ja kouvolassa kanervistontien tallilla lepää työn alla oranssi/mustakatto aito 340-Swinger.
   
 8. nikke

  nikke Gearhead

  Jos jollain kova swingeri kuume, niin multa olis tulossa myyntiin 70/71 swingeri,360+727+83/4....... :eek:
   
 9. MJF

  MJF Double Gearhead

  Re: Swingeri

  Oiskohan tämä ollut kaverin entinen ´72? Punainen flippikeulalla, 440+727 ja centerlinet alla. Kuulemma on vaihtanut omistajaa jossain etelä-suomessa syksyn aikana.
   
 10. 2x4bbl

  2x4bbl Gearhead

  Re: Swingeri

  Niin ja Kouvolassa oli myös flippikeulainen musta isolohko-Swinger joskus 90-luvun alkupuolella ja Mäntyharjulla oli pitkään samalla omistajalla keltainen/musta isolohko-Swinger
   
 11. Lyhkäne

  Lyhkäne 1st gear

  Kyllä......

  ..... olette oikeassa.... -72 Swingeri muutti silloin Ylä- Pirkanmaalta pääkaupunkiseudulle.... Putkikeula, 440 ja manuaalikoneisto laatikossa. Tuli Pirkanmaalle Pohjois-Pohjanmaalta, jonne oli kulkeutunut Orimattilasta?!?
   
 12. Pietu

  Pietu Gearhead

  Onohtu tuossa aiksemmassa viestissä mainita että tuo mun auto on -74. On muuten jossain vaiheessa ollut kai semmonen metallinhohto sininen ja kai punainenkin jossain vaiheessa. Oiskohan tuo kouvolassa pyörinyt sama auto, kun nimittäin minunkin autosta löytyy tuo kattoluukku ja ihan alkuperäinen sellainen. Tekniikkana on 318, 904 ja 8 3/4.
   
 13. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

  Re: Swingeri

  Oliks tää se Voikkaan Rezin auto, Lappeenrantaanko se myi sen? Vieläkö Södellä on vihreä Swinger ja eikö täällä ollut toinenkin vihreä, muistaakseni slottivanteilla.
   
 14. 2x4bbl

  2x4bbl Gearhead

  Re: Swingeri

  Musta isolohko oli ainakin Hujasen Jaskalla, en muista minne meni? Tietääkseni Jaska isolohkotti sen, oli sitä ennen kuusaalla joillakin veljeksillä pikkulohkolla, ku muistais vaan veljesten nimet?? Södellä on edelleen ko. Swinger. Toi slottivanteinen on aito 340-malli omistajan nimi on Pennanen, auto on ollut aikoinaan Lahdessa uutena. Ai niin Karhun Esan veljellä oli Punainen Swinger valkoisilla perän poikkiraidoilla silloin joskus..
   
 15. 2x4bbl

  2x4bbl Gearhead

  Aika monessa 74-76 Swingerissä on toi orig. kattoluukkuvarustus mm. PRE-VIR autossa 80-luvun alussa oli myynnissä met. vihreä -76 Swinger jossa ko. varustus ja muitakin olen nähnyt, myös saman ikäisissä 4d Darteissa. Toi Kouvolan kattol. Swinger oli muistaakseni joku met. hohto ruskea tai punaruskea?? Tuli tänne ilman tekniikkaa 80-luvulla, silloinen tietämätön harrastaja yritti sovitella keulille vanhan mallista 318 ryppyreuna moottoria, onneksi jäi tekemättä.. Vyyryläisen veljekset sitten tekivät siitä ajokuntoisen "oikealla" 318 koneella Flygtman- nimiselle kaverille.. Oikeissa kasimalleissa on muuten 240 km/h mittarit. Kutosversioissa "vain" 200 km/h.
   
 16. 440

  440 Gearhead

  Ardeseg kirjoitti:

  Ja kuka onnellinen kuljetti trailerilla punaista Swingeriä (´72?) välillä Mänttä-Orivesi jotain 5.11.2005? Onnea ja menestystä valitsemallanne tiellä...


  Oiskohan tämä ollut kaverin entinen ´72? Punainen flippikeulalla, 440+727 ja centerlinet alla. Kuulemma on vaihtanut omistajaa jossain etelä-suomessa syksyn aikana

  Tuli Vantaalle ja on jo työn alla ensikesäksi liikenteeseen joskin eri tekniikalla
   
 17. MJF

  MJF Double Gearhead

  Minkälainen tekniikka tulee?
   
 18. 2x4bbl

  2x4bbl Gearhead

  Mainita täytyy myös tämä yksilö, kun Paukkurin Peetulla oli 80-luvun lopulla sininen -69 Swingerin 273 koneella. Myöhemmin siitä jalostui punainen täysverinen katukilpuri 340-pohjaisella koneella. Kulki muistaakseni ysejä helposti. Muistissa on vielä kun Peetu sai Motoparkissa alustan säädöt kohdalleen kisaslickseillä, niin auto kimposi aivan pystyyn ja takapuskuriin jäi muistot radan pinnasta!! Tämän vehkeen yksityiskohdista voisi joku tarkemmin tietävä kertoa lisää..
   
 19. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Pääsikö Paukkuri sillä ysin puolelle. Muistan yhdet kisat missä se ajoi 10.001 ja taisi ajaa vielä useammankin kerran tuon täysin saman ajan.
   
 20. 4dFunClub

  4dFunClub 1st gear

Kerro tästä muillekin!