Swingerit ja GT-Dartit Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja messer109, 7.12.2005.

  1. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Nyt taisin sohaista muurahaispesään tolla Paukkurin jutulla! Piti oikein soittaa Peetun silloiselle mekatsulle kun ei Peetua tähän hätään tavoittannu. Hän muisti myös että auto oli alunperin sinisen, sitten punainen Myllykosken mosaiikin sponsseissa flippikeulalla, jonka jälkeen muutettiin super stock sääntöihin ja palautettiin takaisin "peltikeulaiseksi". ja maalattiin oranssisemmaksi. Oisko tässä vaiheessa muuttunut Swingeristä- GT-Dartiksi. Joka tapauksessa minulle se vain kummittelee jostain syystä Swingerinä?? Sitten toi mahtailemani ysin aika ei valitettavasti pitänyt paikkaansa vaan niinkuin rebel58 muistelikin niin kymppinolla oli oikein! Takapuskurin raapimisesta Peetu oli saanut Skinnarsin Cudan kanssa Fhra:lta varoitukset liiasta keulimisesta. Tossa 4dFunClub:in ekassa linkissä Peetun ex kilpuri ja toi toisen linkin Dart oli Raussin Sepon ensimmäinen kisapeli. Oli muistaakseni Econo gas luokassa 383 tekniikalla.
     
  2. Sreet Hemi

    Sreet Hemi 1st gear

    Mitenkähän mahtaa olla noiden aitojen -68 GTS:ien kanssa, montakohan niitä on suomessa ja millä tekniikalla?

    Ilmeisesti kaikki 340 kamaa, vai onko yhtään aitoa isolohkoa?

    Niitähän on aikanaan saanut uutena jopa dealeri asennetulla HEMILLÄ, mutta onko niistä mitään dokumenttia montako on tehty?
     
  3. MadMike

    MadMike Gearhead

    Turussa oli joskus GTS punainen mustalla katolla ja raidoilla..olikos joku BDD rekkari tai jottain...
    Mäen Timpalla ja Gustafssonin Jokkella ainakin tuo oli alla.
    Samanlailla täältä löytyy vanhalta papalta hopea/musta GTS auto on siisti eikä kaupan.
     
  4. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Kouvolassa, tai tarkkaan ottaen Kuusaalla on -69 GTS 383:lla. Oli joskus pikkulohkolla, punainen ja valkoiset raidat. Nykyään Hemioranssi
     
  5. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Valkealassa oli viime kesänä myynnissä -69 Dart GT 318 koneella. Met.sininen valkoisella sisustalla ja oli siisti vehje. Kävin hieromassa kauppoja, mutta joku onnellinen vei nenän edestä - kait johonkin Riihimäki/Hämeenlinna akselille? Kelläkö nyt? Pitäiskö muuten tän topicin otsikoksi muuttaa vaikka Swingerit ja GT-Dartit Suomessa?? :-?
     
  6. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear



    Toiveenne toteutettu. GT Darteista puhuttaessa ei pidä unohtaa Jorken ´69 keltaista Spinnerissä esiteltyä Vantaalleko se sen myi. Varhainen Kouvola-auto tämäkin.
    Niin muistaako joku voikkaalaisen Reijo "Rezi" Rokan mustaa Swingeriä? Mun tietojen mukaan se meni Lappeenrantaan. Urbaanilegenda, jonka todenperäisyyttä en takaa, kertoo, että Rezi oli myynyt auton uusilla tuhdeilla takagummeilla ja samana iltana sattui olemaan Kouvolan cruising. Puolenyön maissa ostajat oli kiertänyt parkkista ja kyselleet, olisko jollain lainata tai myydä renkaita, että pääsis kotiin, vanhat kun on suddattu puhki :rotfl: Rezillä oli myöhemmin REZ-1 kilpinen valkoinen avo-Vette. Jos näette Tsadin seudulla, niin kertokaa terveisiä, että tulee joskus morjestamaan maakunnan miehiä.
     
  7. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Varkaudesta lähtöisin 69-GTS 340rek ZUR-15?väri violetti ja 68-GT318 rek NT-? väri metsku sininen rek,numeroista en 100% varma.
    Todennäköisesti aiemmin mainittu candy Swingwr oli vuosia hylättynä Rantasalmen kirkonkylällä olevan omakotitalon pihassa 80-luvun lopulla käydessäni siellä valkoinen nahka sisusta oli homeessa ja lattialla vettä oven alareunaan saakka,muistaakseni auto jäi omistajan häivyttyä sirkukseen töihin,jonnekin auto kadonnut nykyisellään.
     
  8. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Myös Lahdesta yritin kerran ostaa - ("yritin ostaa", alkaa olla vissiin aika kulunut lause mun kohdalla!) - siis oli 90-luvun alkua ja kyseessä valkoinen, muistaakseni vm. -67 GT-Dart 273+4speed. Nuorella kaverilla oli ja pyysi autosta 14 000 sen aikaista lama-markkaa. Ihan asiallinen peli, paitsi laatikko vähän piti ääntä. Tarjosin kymppiä, mut ei kaveri myynnyt sillä. Jotenkin muistelen että ois ollu jotain Sola mc:n miehiä? Missähän tämäkin auto nyt?? Kuinkahan paljon yleensäkkin näitä Swinger/GT- Dartteja on tässä maassa?
     
  9. kime2

    kime2 Gearhead

    Paljon niitä on,ollut aikanaan melko edellinen pieni komean näköinen peli ja on sitä yhä edelleen! Nopea on myös ollut,etenkin 340->mallit!
     
  10. Pietu

    Pietu Gearhead

    Tuossa ois Kuopion kupeessa myynnissä yks Swingeri. Vuosimallia en muista , kutonen voimanlähteenä ja hitsattavaa löytyy. Pyynti 3000 €. Olikohan ollut ihan uudesta asti samalla omistajalla.
     
  11. JJ

    JJ Gearhead

    Tallilta löytyy kaverin -69 isolla pojalla,flipillä,kavennetulla perällä ja tuhdeilla takafillareilla,ei oo tosin liikkunut about 7:n vuoteen ja olisko ollu -70 orkkis isolohko,projektikunto "hiukan peltitöitä".
     
  12. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Varkaudesta lähtöisin ollut sininen GTS on kuulemma kulkeutunut tänne Ruotsiin.
     
  13. outroadrebels

    outroadrebels Gearhead

    Tallissa Joensuussa oottelee valmistumista yks ´69 Swingeri. rek ADF-2. Kiteellä myös yks ´69 Swingeri NJE-83. Molemmat 360:llä. Onko jollain tietoa näiden liikkeistä??
     
  14. Yorkki

    Yorkki Gearhead

    Minä ostin tuon tänne savoon vuonna 84 tai 85, täällä se oli n. 20 vuotta, kahdella eri omistajalla minun lisäksi. Ensimmäisen talven duuni oli maalata taka-akseli punaiseksi ja pyöränkotelot valkoisiksi :D oi niitä aikoja.
    Auto oli minulle tullessa punainen valkealla katolla, tekniikka 273,727, erillisillä penkeillä ja lattiasifterillä. Toinen omistaja minun jälkeeni vaihtoi koneen 360:ksi ja ajeli matalia 13 sekan aikoja Motoparkissa.
     
  15. Sreet Hemi

    Sreet Hemi 1st gear

    Nuo 440 GTS mallit hävis aikanaan ainakin tuon rata ajon, 340 malleille keulapainoisuutensa takia.
     
  16. kime2

    kime2 Gearhead

    Kehkeytyyköhän tästä jo niin hyvä keskustelu,et seuraavax hankin swingerin...
     
  17. Sreet Hemi

    Sreet Hemi 1st gear

    Sanoppa muuta, itsellä tuo on ollut harkinnassa jo monta vuotta...
     
  18. ilu100

    ilu100 Gearhead

    JEP:porvooseen lokakuussa kotiutui tuo 340/727/8-3/4 Swinger-
    LL23B9B.Kukahan mahtaa muistaa tästä autosta historiaa?Entinen rek.tunnus on ollut vuoteen 83.asti NEO-44.Nyk.BL-453.Alunperin kutonen ja manuaali ja väri ehkä punainen?Turun suunnalta pohjoiseen siirtynyt jossain vaiheessa?
     
  19. jorke

    jorke Gearhead

  20. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Paukkurin Swingeri ei enää vaikuta täälläpäin mualimmaa, vaan on myyty Saksaan. Laitteesta oltiin useemmankin yrittäjän toimesta tekemässä isolohkoista katukilpuria, mutta kesken se jäi vaikka tais olla kaikki sälä valmiina kokoonpanemista vailla. Viimeks se tais olla Frankilla joka sitten myi sen Saksaan kun ei Suomessa mennyt puskaradion välityksellä kaupaksi.
     

Kerro tästä muillekin!