Sytkäboxi säädettävällä ennakkokäyrällä+alipaine+retard?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja peltsi, 1.10.2012.

  1. peltsi

    peltsi Gearhead

    Koittanut lueskella noita MSD:n purkkien speksejä mutta kun ei oikein tärppää niin kysästäänpä täältä.

    Autossa nyt CraneCamsin(ilmeisesti) jakaja kiinteällä ennakolla + MSD6Al+ulkoinen puola.

    Tarkoitus muuttaa autoa paremmin kadulle sopivaksi niin pitäisi saada sytkään mekaaninen- että alipaine-ennakonsäätö.

    Tietysti sen sais kun vaihtais jakajaa mutta kiinnostaisi myös saada "nappi" retard toiminnolle (4-8 astetta) sekä rpm rajoitin.

    Olisiko sellaisia sytkäpurkkeja joihin voi viedä nykyiseltä jakajalta signaalin sekä imusarjalta alipaineen? Sekä löytyis toi retard toiminto... Alipaineen tunnistaminen on se mitä en ole noista purkeista löytänyt.
     
  2. Co2

    Co2 3rd gear

    http://www.msdignition.com/Products/Ign ... 6AL-2.aspx <--Tuossa on aika pitkälti niitä toimintoja joita kaipaat.

    edit:
    Tuossa toimii se alipaineella ennakon säätö MAP anturin kautta. Käytännössä tapahtuu näin: Jakaja lukkoon maksimi ennakkoon esim.40* ja tietokoneella tehdään haluttu käyrä boksiin, mahdollisuus myös porrastettuun/ajastettuun retard toimintoon, Kun lataa tuon ohjekirjan niin siinä on aika hyvät ohjeet eri vaihtoehdoista. Itselläni on tuo boksi ja on MAP anturikin paikallaan mutta toistaiseksi en ole sitä vielä tarvinnut joten en ole sitä juurikaan sen enempää tutkinut. Tuossa on myöskin start retard. Muista msd:n bokseista ei ole tietoa mutta tämä toimii ainakin toimii niinpäin, että ottaa ennakkoa pois eikä siis lisää sitä...siksi alussa laitetaan maksimi ennakot minkä haluaa ja siitä sitten loput läppärillä käyrää ja siirto boksiin.

    edit2:
    viewtopic.php?f=10&t=237207&hilit=msd+programmable <---tuossa linkissä olen myös sönköttänyt jotain asiaan liittyen.
     
  3. peltsi

    peltsi Gearhead

    Kiitos tää oli hyvä vinkki! Tässä purkissa näyttäis olevan kaikki tarpeellinen ja hintakaan ei ole mahdoton.
    Mulla on viellä toi laite sellanen että uuden jakajan löytäminen vaatis tarkat mitat uudesta jakajasta. Chevyn koneessa Fordin jakaja ja kaiken lisäks koneen edessä ja milli nykyisen jakajan ja bensapumpun välissä :)
    Täytyy laittaa purkki tilaukseen muiden rojujen mukana. Ne yhden barin map anturit näytti olevan useemmasta paikasta loppu ja msd:n sivulla niitä ei ollu lainkaan. Kai siihen käy mikä vaan barin map anturi?
     
  4. Co2

    Co2 3rd gear

    Joo käy GM:lläinen MAP anturi.Näinpä ne msd:n foorumeilla kertoivat kun kyselin samasta asiasta. :)Tuossa sun tapauksessa voi tuo boksi olla helpoin homma. Pikkuisen joutu anturin liittimestä poistamaan sisältä sitä ohjaus nastaa, että sai menemään ns.väärinpäin paikoilleen. siinä msd:n 3 napasessa liittimessä oli + ja - toisinpäin kun anturissa. Toi mikä mulla on ny paikoillaan on us-partsista hommattu ja mallia Standard AS5. Itse tein jatkojohtoa kun anturi tuli kauemmaksi nii siinä sarjassa sitten huomioin tuon eli käänsin siinä sen johdotuksen toisinpäin nii voi sen antirin laittaa oikein päin eli kynsi menee nyt siihen anturin vastapalaan niin että lukittuu eli "naps" kuuluu. :)
    Ja nou problem vaan...toivottavasti on apu/ratkaisu haluamiisi ominaisuuksiin.
     

Kerro tästä muillekin!