T-Bird 58-60 Suomessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja MR.T-BIRD, 23.3.2004.

  1. MR.T-BIRD

    MR.T-BIRD 1st gear

    olet ilmeisesti nähnyt auton jonka rekkari ac-!!,(en paljasta numeroita ettei tule sanomista auton omistajalta).minun sunroof on kuparin värinen alaosa ja vaalea katto,ollut myöskin hämeenlinnan suunnalla joskus muinoin,ainakin luovareiden perusteella.
     
  2. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

  3. tb60

    tb60 3rd gear

    Upeeta!
     
  4. tcb62

    tcb62 Gearhead

    snadina kundina jäätiin vanhan sannan crossi radan pysäkillä Tuusulantiellä dösästä bort kun piti mennä Sherwoodin skolesta Tiksiin zimmaan, mut kun ei ollu zimmareita niin maikka komensi ulos dösästä ja dallaamalla hallille, siinä matkalla heti vanhaa baanaa mentäessä oli vasemmalla jotain pelejä pihassa, mm. musta joku 58-60 Tbird, zennaaks joku mikä peli toi sit oli. Niin silloin niitä oli tosi harvassa ja jengi duunas ekat läskäritkin vanhalla deekulla, snadisti pohjaa keulille ja pohjat sileeks jne..............summa summarium; komeita Rock`N`Roll eran bilikoita noi tokat Tbirdit.
     
  5. tcb62

    tcb62 Gearhead

    niin toi tarina oli joskus about 1975 ja zilleen ja läskärit sen jälkeen, samaan aikaan Porvoossa tais olla myös yxs 58-60 peli, ei niitä silloin montaa maassa ollut.
     
  6. Mikä yhteensattuma, joku muukin muistaa tuon läänin. :eek: Siihen aikaan tuli koulumatkalla kuljettua siitä ohi joka päivä ja muutaman kerran piti oikein jäädä pois ja ihmettelemään kyseisiä laitoksia... :rotfl: Eritysesti siltä pihalta pisti silmään juuri tuo mainitsemasi T-bird... senverran syvälle on sen kuva piirtynyt tuonne takaraivoon että ehkä juuri siitä syystä seuraan tätä topikkia :odroll:
     
  7. MR.T-BIRD

    MR.T-BIRD 1st gear

    HT,tallissa ja kasaus operaatio saa taas jatkoa talven iltoihin jospa keväällä vaikka ajamalla ulos ????
     
  8. tb60

    tb60 3rd gear

    Etupuskuri ja maski irti ja siivouksen alla. Tuli tilattua nuo puuttuneet maskin koristetolpat, niitä mallaillut. Onko se ritilä kromattua vai jotenkin eloksoitua alumiinia? Loisto himmennyt eikä tule ainakaan Autosolilla takaisin. Kaasarin eilen illalla lasikuulapuhaltelin, ja hieno tuli.
    Kaasuvivustoista ja jousista kaipailisin kuvia, kuinka ne oikein pitää olla.
    Niin ja vm on 1960
     
  9. BIRDFLYER

    BIRDFLYER 3rd gear

    Eloksoituhan ne (valitettavasti) on ne ritilät, tai siis oikeastaan koko ne maskin "sisustukset". Pystyisköhän niitä jossain saamaan uudelleen eloksoitua? Onko sulla automaatti vai manuaali vaihteisto? Lienevät erillaiset jouset niissä kaasareissa. Kick down jousi yms.
    8) Hyvää alkanutta vuotta kaikille Lintuharrastajille. Pyritään saamaan mahdollisimman monta Squarebirdiä liikenteeseen - onhan mallin 50-vuotis Juhlavuosi! 1958 -2008
     
  10. Fiskis

    Fiskis Gearhead

    Toi musta bilika on alunperin Stadista, oli Brantin motukkalafkan eräällä starbulla. Se blisas sen joskus 60-luvun lopussa. Kun kävin tontilla omalla valkoisella lahnalla muutama vuosi myöhemmin, se kertoi, että oli stroolannut jotain böndejä kunnolla öögaan sen Tunturipöllön kanssa. 70-luvulla hittasin sen Varkaudesta. Siellä se piti pesää varmaan 10 vuotta, ennenkuin se tuli Tiksiin. Jonkun piti duunata sitä, muttei siitä tullut mitään. Sitten sen slummpas joku roddari, ja teki siitä kalun värjäten sen valkoiseksi. Rekkari on toi AC-xx.
     
  11. Fiskis

    Fiskis Gearhead

    Hämeenlinnan auto ei ole Sunroof. Se oli ainoa toinen 60 Squarebird, joka oli liikenteessä 70-luvun alussa. Muistan kun kerran seistiin liikennevaloissa vastakkain, ja heilutin käpälää iloisesti. Iäkäs herrasmies ei vastannut tervehdykseen. Ei varmaan huomannut. Se on alkuperäinen Suomi-auto vuoden 1960 Automessu-ohjelmakirjasesta tuttu yksilö. Muutama vuosi tämän jälkeen omistaja oli kuollut ja lesken autonkuljettaja kolhasi oven autotallin oviaukkoon. Vakuutusyhtiö lunasti sen naurettavan hintaan ja möi sen muutamalla sadalla markalla Hämeenlinnaan.
     
  12. kj

    kj 2nd gear

    Kiitoksia Fiskikselle tuon Hämeenlinnalais yksilön
    taustatiedoista, mutta onko tietoa minne se sieltä
    kulkeutui? Ihan vaan mielenkiinnosta tiedustelen.
     
  13. Fiskis

    Fiskis Gearhead

    Hämeenlinnan jälkeen se ilmestyi Espooseen, taisi olla 70-luvun loppua. Antti-niminen heppu omisti sen pitkään ja autoon tuli hommattua kaikenlaista osaa. Touhuttiin aika paljon yhdessä tuolloin, mutta sitten ne jutut jäivät muiden hommien vuoksi. T-bird oli ajossa paljonkin pitkin 80-lukua. Myöhemmin kuulin, että hän oli myynyt sen ja autofirma, jossa hän oli ollut töissä oli lopettanut. Sattumalta näin sen kerran käytettyjen autojen liikkeessa Tapiolassa joskus lamavuosina 90-luvun alussa. Kukaan ei ollut paikalla/viitsinyt kertoa siitä mitään, ja kun jonkun ajan päästä menin uudestaan katsomaan, niin koko firma oli poissa. Auto oli edelleen kelpokuntoisen oloinen ja varmasti se on vieläkin jossain päin Suomea. Nää vehkeet kun joskus pysyvät poissa yleisön silmistä vuosikymmeniä...
     
  14. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Muistaakseni www.elka.fi sivustolla on kuva/kuvia vuoden 1960 Automessuilla olleesta T-Birdistä
     
  15. tb60

    tb60 3rd gear

    Kävi tuossa yhtenä päivänä vanha työkaveri katsomassa Tunskaa. Muisteli että kun oli 60-luvun alussa Lahdessa UPO Oy:llä töissä, oli silloisella pääjohtajalla ollut samanlainen auto. Voi olla että on ollut 58 tai 59 tai sitten aika kultaa muistot, eli ollut mikätahansa iso auto.
     
  16. Mä arvasin ja odotin että Fiskis vastais, toi sun vastaus (Fiskis) vahvistaa tarinan ettei se ole tarua vaan totta. Missäköhän AC-xx (?) on nykyään?
    Kiitos ja anteeksi... :cry:
     
  17. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    80-luvun loppupuolella muistelen nähneeni auton (siis AC-) Kuopiossa olleissa SAHK:n ajoissa. Omistaja sanoi tulleensa Thunderbirdillä kun toiseen harrasteautoon (joka taisi olla -34 Ford) oli tullut ongelmia.
     
  18. Eli "AC-xx" taitaa olla jossain jemmassa odottamassa parempia päiviä.
     
  19. Fiskis

    Fiskis Gearhead

    Ei ole montaa vuotta siitä, kun viimeksi näin.
     
  20. Power

    Power 1st gear

Kerro tästä muillekin!