Taas kysymys Moparin sähköistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja arzi, 12.6.2003.

  1. arzi

    arzi Gearhead

    Auttakaa viisaammat. Auto on Dodge Challenger -70 ja vastaan tuli sähköhuolia. Olin liikennevaloissa kun yht´äkkiä
    kierrosmitari valahti nollaan ja luulin auton vain sammuneen. Kone kuitenkin kävi ja taas liikkelle lähdettyäni huomasin että
    vilkut ja pyyhkijät oli myös pimeenä. Kotona huomasin myös puhaltimen sammuneen.

    Tallille ja asiaa tutkimaan. Valokynän kertomaa oli että kuskinpuoleinen rivi ehjiä sulakkeita ei saa ollenkaan sähköä. Repsikan puolen sulakerivi (ajovalot yms) saa virtaa normaalisti ja myäs kyseiset laitteet tietty pelaa. Missä siis vika?

    Kävin läpi johtoja, tulipellin läpivientejä yms mutta tuloksetta.

    Palstalla oli juttu josta selvisi mikä on sulakerasian ylälaidassa oleva rele. Kaveri sanoi että se on vilkkurele mutta vauhtikaupan myyjän (ja releen koodin) mukaan horn relay elikkäs torvi kuten tästä palstaltakin selvisi. Missä vilkun rele sitten on?

    terv nimim. JääköHimoksenReissuVäliin
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    sahkokaavion mukaan se sulakerivi saa poveria virtalukosta, eli puhallin, vilkut, tuulilasin pyyhkijat jne. jos sulakkeet on kerran ehjat ja sulakerasiaan ei tuu ollenkaan virtaa niin lahtisin tutkimaan siis virtalukkoa ja sen johtoja. eikös se ole usein mopareissa mita kummallisimpien vikojen syyna. palstalla on ollu aiemmin asiasta kovasti juttua. virta/rattilukon purkamisessa on kai muutamia juttuja joita on hyva tietää (ennen purkamista), ehka joku homman osaava vois heittaa tahan vinkkeja asiasta.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

Kerro tästä muillekin!