taas pukkas uutta veekasia...

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tampio, 14.12.2005.

 1. AnHie65

  AnHie65 2nd gear

  Väitän, että pitää olla todella kovan katteen -fyysinen- tuote, jos pärjää 100.000 € liikevaihto/ henkilö. Asiantuntijayritykset, jotka myyvät "pienen raaka-ainekulun" tuotteita, varmaan voivat tuolla liikevaihdolla tulosta tehdäkin.

  Tuossa laskelmassasi on pieni ristiriita. Jos väität, että raaka-ainekulut ovat pieni osa kuluista, silloin henkilöstökulut pitäisi -mahdollisesti- vastaavasti olla melko suuri. Tällöin liikevaihdon pienentyessä alkaa henkilöstökulut nopeasti syömään liikevoittoa.

  Tuloslaskelmassa liikevoiton jälkeenhän tulee vielä mahdolliset rahoituskulut ja verot, joten 2 % liikevoitolla ei helposti sinne lopullisen viivan (tilikauden voitto/tappio, joka on se todellinen viimeinen rivi, ei siis liikevoitto) alle jää mustaa lukua.

  Vaikeapa tuota on lähteä enempää arvioimaan, kun ei tilinpäätöstä ole näkyvissä.

  Osingoista: yleensä osinko maksetaan tilinpäätöksen jälkeen, jolloin mahdolliset maksetut osingot pitäisi näkyä tilinpäätöksessä taseessa, ei tuloslaskelmassa.

  AHi
   
  bootsi tykkää tästä.
 2. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

  https://www.iltalehti.fi/verokone
  tohon kun tällää toimitusjohtajan/ hallituksen pj:n, näyttäisi saaneen ansiotuloja 140 000 € (jos ei o joku muu saman niminen) mutta ei ollenkaan pääomatuloja, sama sälli kai omistaa Fokus Mediasta ainakin osan. Jossakin luki että virma on johdon omistama.
   
 3. Vallu 426

  Vallu 426 2nd gear

  Huomaa,että osa kirjoittajista ei tiedä yrityksen pidosta hevon paskaa.
  Jos luulette,että pk yritys tekee 100000 eur liikevaihtoa/työntekijä,olette aika kuutamolla.
  Itsellä yrittäjä elämää yli 30 vuotta ja homma toimii hieman pienemmälläkin liikevaihdolla.
  Asia muuttuu,jos aletaan maksaa palkkoja 3000 tai siitä ylöspäin.
  Ei muuta kun kokeilemaan yrittäjän arkea.
   
 4. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

  Juu, ainakaan minä en o jyvällä miten yrityksiä käytännössä pyöritetään.

  Suuri kiitos ja kumarrus heille jotka jaksavat pakertaa pk-yrittäjinä, jos tulosta syntyy, ei se ole syntynyt ilman riskinottoa ja kovaa työtä.

  https://www.finder.fi/Alkoholijuoma...ltia+Corporation/Helsinki/yhteystiedot/124903

  Aika varma valinta ois myyvä viinaa, altian liikevaihto on vajaa 60 000 €/hnklö ja vielä on pää pinnalla.
   
 5. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Ei se liikevaihto,mutta se kate
   
  bootsi tykkää tästä.
 6. OldschoolAhole

  OldschoolAhole 1st gear

  Hieno oli 1000 kerran uudistunut juhlaV8.Hienompi kansi lehti ja sisältö sitä samaa kuin viimeiset 20 vuotta.Ei mitään uutta.Olen lehtihullu mutta hyvä kun jaksaa plärätä läpi.En tiedä mikä mättää mutta en osta enää, haluaisin tykätä mutta kun ei uppoa.

  Olisivat uudistaneet sitä V8 logoakin, jotenkin sekin on sellainen särmätön ja tylsä.
   
 7. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Saako olla utelias, että mitä se "uutta" olisi, jota peräänkuulutat? Voin ainakin omalta osaltani koittaa vaikuttaa asiaan... ;) PS. Logon uudistamisesta olen kanssasi eri mieltä - olisi jopa saanut pitää aikanaan sen alkuperäisen, mutta hyvä se on nykyinen "modernimpikin" versio...
   
 8. Kalu

  Kalu Gearhead

  Amazzon jutussa jäi häiritsemään kun takavaloista ei ollut mainintaa. Mielenkiinnosta vaan, et oliko ne jostain omituisesta kikottimesta vai ite hitsailtu ja rälläköity?
   
 9. 400 cid

  400 cid Gearhead

  Tiedä sit, nostiko vai laskiko lehden yleistä tasoa, mutta tänään laatikkoon tupsahtaneessa numerossa oli juttu minun taiteiluistani Hot Rod-taiteilijasarjassa... :odroll:
   
  bogge tykkää tästä.
 10. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Alkuperäisen tekstin kuvatekstissä mainittiin, miten valot on valmistettu. Aina ei jutun editoija tai taittaja huomaa, että olennaisia asioita on myös kuvateksteissä, joita voi tarvitteassa siirtää leipätekstiin, mikäli ko. kuvaa ei käytetä jutussa. Kaikkia olennaisia asioitakaan ei aina laiteta leipätekstiin, jottei tule turhaa toistoa, jos sama asia mainitaan kuitenkin kuvatekstissä. Tässäpä se kuvateksti:
  "Esa kohotti takaboksin kansiosaa 3 tuumalla ja valmisti samassa yhteydessä uudet kulmapalat. Takavalot ovat miehen omaa designia ja ne valmistuivat haponkestävästä pellistä. Linssit hyödynnettiin vanhemmasta Amazonista. Valot toimivat samalla kuin takaevien jatkoksina. Esa sijoitti takapuskuriin vielä vanhemman mallin rekisterivalokoristeen."
  Että näin... ;)
   
  Muokattu: 24.1.2019
  Delivery1960 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 11. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Pasi, vaatimattomuus kaunistaa ;) Kyllä mestari tekee sen tasoista taidetta, että vaikutus oli nostattava... :)
   
 12. Rusty

  Rusty Gearhead

  Äsken soittivat jostain helkutin konttorista että on päätoimittaja tarjonnut tämmöstä erikoistarjousta että 10 numeroa neljän irtonumeron hinnalla, viiskymppiä se tais olla. Kaupanpäälle saa vielä digipalvelun johon on nyt lisätty tämmönen keskustelupalsta kun overdrive.. :odroll: Että pääsee siellä sitten muitten jenkkiautoharrastajien kanssa keskustelemaan.

  Ei tarjonnu avaimenperää niin en ottanu. :eek:
   
  -kk-, 1purehell ja Pertti K tykkäävät tästä.
 13. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Katsos kun lehtiä kauppaavat Suomessa monet eri tahot ja jokainen yksittäinen lehtimyyjä voi käytännössä höpistä ihan mitä oma sylki suuhun tuo, eikä siihen voi vaikuttaa sillä myyntihetkellä kukaan muu kuin myyjä itse. Tämä vaan ihan näin pienenä muistutuksena asiasta, jolla ei ole siis mitään tekemistä itse lehden (tekemisen) kanssa... :) Nää lehtimyyjät ovat jotain tyyliin "naapurin Ellejä tai Seppoja", joilla ei ole myöskään hajuakaan koko harrastuksesta...
   
 14. niin niin niin, mutta kuule kun se paska myyjä provisiopalkalla on yksi osa sitä tuotetta mitä ihmiset käyttävät. V8 lehti on tuote joka sisältää juttuja, ulkoasun, ennakko ja jälkimarkkinoinnin. Jos haluat niin tee niitä juttuja nettiin, niin ettei tarvi koko painettua eeposta, silloin juttusi on irti siitä tuotekokonaisuudesta.

  Ja kannattaa olla kriittisempi sinne työnantajaan päin eikä aina olla vain taivastelemassa ja joo joo -linjalla, kun se ei johda mihinkään edistymiseen. Joo joo -miehet ei ole tätä maailmaa luoneet.
   
  G20 ja rauarp tykkäävät tästä.
 15. Rusty

  Rusty Gearhead

  Tiedän kyllä. :) Ärsyttäviä ne on jokatapauksessa. :D
   
  oolanti tykkää tästä.
 16. ari vw

  ari vw Gearhead

  Meillä lasketaan 300000€ /ukko pitää olla liikevaihtoa. turha on yrittää vaikka lisärekryä jos on huonompi suhde kuin tuo.
  ps. paras yhden miehen huotopiste tekee miljoona €. toki sitä autellaan tarvittaessa esim. seisakkien ajan.
   
 17. bathory

  bathory 3rd gear

  Itse ostin lehden tämän takia. Oli kyllä muutenkin pitkästä aikaa omaan makuun mielenkiintoinen toi numero. Esim. sähköharrikkajuttu.
   
 18. chevytb02

  chevytb02 Gearhead

  Vieläkös falcont mainostaa veekasissa?
   
  Uniflo tykkää tästä.
 19. Marklin

  Marklin Gearhead

  Ei löydy mainosta ainakaan uusimmasta, eli 1/2019 lehdestä.
  Ensi viikolla pitäisi seuraavan numeron ilmestyä.
   
 20. FeV-8

  FeV-8 Gearhead

  On tuo letukan 454 helppo piristää.. Uusimman lehden 65 suburbanin lohko vuodelta -74. Porattu .60" ylikokoon, kb männät, orkkistyyliset veivit, sekä hippasen vakioa jytympi compin hyd. Nokka, portatut orkkis rautakannet ja 750db holley. Dynolapussa lukemat 600hv ja 750nm:odroll:
   

Kerro tästä muillekin!