Tämä kesä taputeltu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cadillacman2, 22.3.2020.

 1. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Oli ongekm
  usein se menee niin, että kun tarpeeksi on aivopesty oikeistopopulistien toimesta, faktat saattavat olla yllättäviä.

  jopa niin yllättäviä, ettei ne koetaan valheina, ja edelleen uskotaan kaiken syyn olevan maahanmuutossa -ongelmasta riippumatta.

  (tämä ei ollut henkilökohtaisesti lainaamalleni henkilölle, vaan yleisesti.
  Harmi kun yleinen höpöttely kiellettiin täältä, nyt tuo sama on siirtynyt jokaiseen autoaiheeseenkin)
   
  isalmela tykkää tästä.
 2. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Joskus ujosti ihmettelin että kuuluuko höpöttely esitettyyn aiheeseen niin mua valistettiin että kun varsinainen aihe on ratkennut muutamalla ensimmäisellä viestillä on aivan sopivaa alkaa puhumaan vaikka mistä. Höpinää tietysti tämäkin kommentti, myönnetään.
   
  Seevu tykkää tästä.
 3. J.J.

  J.J. Gearhead

  Enitenhän niitä tukia Uudellemaalle maksetaan. Rautavaarassa toki eniten per lärvi mutta eipä siellä montaa ihmistä asukaan. Pelkästään asumistukeen menee uudellemaalle rahaa yli 400€ per lärvi, asukkaita 1,7 miljoonaa.
   
  1purehell tykkää tästä.
 4. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Tuo asumistukihomma se onkin melkoista pelleilyä. Periaatteessa minäkin rahoitan tahtomattani sitä, että työssäkäyvät köyhät saa 700km päässä Helsingissä vuokransa maksettua. Jos omistaisin Helsingistä osakkeen ja asumistuki nousisi tänään 50 euroa, nostaisi vuokraa huomenna saman verran, ja asunnon arvo vaan entisestään nousee kun vuokratuotto kasvaa, noin karkeasti, ja tämän tarjoaa veronmaksajat. Tää on sellainen oravanpyörä mikä pitäis katkaista.
   
  Gary Grand, rane58, miguelo ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Yhtä totta on yhteisöverojen tasausjärjestelmä. 30 kuntaa tukee 300 kuntaa 700 miljoonalla eurolla vuosittain näillä tasauksilla. Tämä oikeudenmukainen tasausjärjestelmä laskee keskiarvoja ja niistä poikkeamia. Kun jossakin kunnassa verotulot on suuremmat kun keskiarvo, niin siitä sitten nipistetään heikommin verottaneille. Edelleen 30 menestyskunnasta yksi tulouttaa tuosta tuesta puolet, 350 miljoonaa euroa. Se tekee, hetkinen, noin 500 euroa per jokainen helsinkiläinen. Ei per helsinkiläinen ruokakunta, vaan jokainen yksilönä. Ja näitähän riittää. Olkaa hyvä.

  Kesän taputtelu ei vissiin ratkea tällä raha-asialla. Mutta tällä koronalla ja sen eristämisellä uudellemaalle saadaan aikaiseksi tilanne, että vastustuskykyisyys maassa menee eri tahtia. Tuleeko myöhemmin ongelmia kun kainuuseen menee se ensimmäinen taudinkantaja?
   
  Pande_K tykkää tästä.
 6. Jännää keskustelua sen jälkeen, kun heitin Trump-aiheisen läpän..Mut jatketaan asiasta vakavammin, niin poliisi on julkaissut selkeät ohjeet:

  [​IMG]
   
 7. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Ja sitte joku f*cking Kojamo on siellä kuorimassa hilloja päältä. Sai ensimmäisenä tukea kriisissä avustamisen päätöksen jälkeen ja päivä sen jälkeen nostaa vuokria 5%. :mad:
   
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Yhtälailla tuntui liikenne takkuavan, vaikka ihan viran puolesta polliisi pitää maalaiset pois kaupungista!
   
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Puolet eläkekassoille, tosin ulkomaisille ja loput ay-liikkeen verovapaaseen kirstuun.

  Jos sosiaalituki ml asumiskulut maksettaisiinkin kuntien itsensä, eikä valtion kassasta? Ai niin, mutku kaikki kunnat ei kykene!
   
  1purehell tykkää tästä.
 10. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Asia on oikeesti paljon monimutkasempi mitä joku yksittäine tilasto tai "30% tuottaa 70% verotulot" yms. onelinerit. Koko sosiaaliturva ja yms. kategoria tarttisi määritellä mistä päästäänkin isompiin ongelmiin. Esim. kela ei maksa oopperataloja, sinffoniaorkestereja sun muita vastaavia vaikka niistä hyötyjät allokoituu sille alueelle missä noi on. tai onko valtion virat missä määrin "sosiaaliturvaa"? "tuottava" työpaikkahan se ei ole samalla tavalla kuin iso osa yksityisen sektorin töistä.
   
 11. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Näin juuri Suomessa on aika paljon työpaikkoja mitkä ei itsessään tuota tälle valtiolle mitään, nekin työpaikat on oikeestaan rasite.
  Vasta kun puhutaa vientiteollisuudesta ja työstä jolla saadaan ulkomailta rahaa siirrettyä tänne meille, on meidän kannalta tuottavaa työtä.
   
 12. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  tossa "koko suomi asuttuna" ajatuksessa lienee juttuna se että hajautettu suomi on strategiselle hyökkäykselle paljon vähemmän altis mitä keskitetty suomi, samalla omavaraisuus on suurempaa, tuotantovälineet laajemmalla alueella yms. Helsinki on aika kusessa äkkiä ilman muun suomen tukea mikäli sinne sattuu jokin isku tulemaan tai jos se vaikka eristetään tavaraliikenteestä vaikka kuinka olisi menestyskunta normaalioloissa.

  Toki keskittämisestä on saatavissa hyötyjäkin normaalioloissa että asioita esim. asiantuntijaosaamista on keskitetty yhteen paikkaan vaikka nykyaikana paikan tärkeys taitaa olla vähenemään päin.

  tasautusjärjestelmää en tunne yhtään joten siitä on vaikeaa sanoa mitään onko se hyvä vai huono tekemään tota mitä se tekee mutta tuo lienee siellä pohjimmaisena ajatuksena.
   
  Muokattu: 28.3.2020
 13. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  seuraa rahaa niin löytää syyllisen. asumistuki lienee sellanen asia mistä ay liikkeen ja "kapitalistien" välillä on sula yhteisymmärrys.
   
  1purehell tykkää tästä.
 14. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  mun mielestäni päätöksentekoa voisi laittaa paikalliselle tasolle enemmän sillä joku paikallinen poliitikko lienee paremmin selvillä alueen asioista ja ongelmista vrt. joku toiselta puolen suomea oleva poliitikko ja on todennäkösempää että paikallinen poliiitikko käyttäisi myös verovaroja fiksummin paikallisesti mitä joku jostain kaukaa.

  kuitenkin kun suomessakin on nähtävissä jo erytymistä asenteissa ja mielipiteissä isoimmat kaupungit vs. muu suomi. paikalliselle tasolla viedyt päätökset ehkä antaisi ihmisille enemmän sitä minkä puolesta ovat äänestäneet ja mitä asioista ajattelevat eikä vaan "jostain joku määräilisi meidän asioita".

  tämä oli aika ympäripyöreetä tosin.
   
 15. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  [​IMG]
   
  kerkko tykkää tästä.
 16. miguelo

  miguelo Gearhead

 17. z 900

  z 900 Gearhead

  Johtuupi aika paljon siitä että siellä on monien isojen yhiöiden pääkonttorit? Vero makasetaan yleensä siis sinne missä on pääkonttorit. Työt ja tehtaat ynms on yleensä ihan muualla???
   
  DX tykkää tästä.
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tuossa muutaman kilometrin päässä Kaukopää ja Tainionkoski painaa täysillä kartonkia ja sellua. Pääkonttori Katajanokalla.
   
  DX ja z 900 tykkäävät tästä.
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Eikös ne yritysverot ole pelkästään valtiolle maksettavia veroja? Yrityksillä ei ole palkkatuloja eikä siten kunnallisveroa. Kiinteistöverot ne maksaa sinne, missä on kiinteistöt eli lähinnä sinne tehdaspaikkakunnille.
   
 20. kippis

  kippis Gearhead

  https://www.ess.fi/paikalliset/1182431
  kylän viimeinen outlaw !

  tulikin vielä mieleen tästä uusimaa jutustelusta, eräs just 60v täyttänyt työkaveri kysy joku aika sitten kahvipöydässä että missäpäin suomea se uusimaa oikein on ? ja oli ihan tosissaan... näin lahes =)
   
  Muokattu: 28.3.2020

Kerro tästä muillekin!