Tärinä isommalle vaihtaessa automaatilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja umpio, 7.6.2014.

 1. umpio

  umpio 3rd gear

  Ihan ensiksi pitää todeta että akan vika, kun tämmöiseen kikottimeen pitää apua kysyä :oops:

  Huyndai Santa Fe riisseli 5 -vaihteisella automaatilla siis kyseessä. On nyt alkanut tehdä sitä, että ylöspäin vaihtaessa, varsinkin kiihdytettäessä maantienopeuteen, tuntuu pieni jyrinä/tärinä, ennenkuin vaihtaa isommalle. Ensin luulin että tiessä on möykkyjä ja tärinä tulee siitä, mutta tänään koeajolla tuo luulo poistui. Eli tuo tärinä on vähän samaa kuin ajaisi nimismiehen kiharoiden yli. Mistähän mahtaa johtua?

  Ja sitten toinen asia; Rangen ollessa talossa huollossa aina välillä tehtiin turbiinin huuhtelu. Uusiin autoihin ei tuota tehdä, mutta eikös tuo perusrakenne ole kuitenkin pysynyt samana? Eli voisi olla hyödyllistä aina välillä moinen toimenpide teetättää?
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Niin se ei tätä tee jos vaikka pakkovaihteella kiihdyttää?
   
 3. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Mulle sanottiin vastaavasta th200-4r:n oireesta että pakat lopuillaan tai öljynpaineet liian matalat. Ei ole vielä purettu eikä tutkittu, tuola tallin nurkassa se odottelee parempia aikoja. Alkoi kyllä luistamaankin aika pahasti tuo viimeisinä päivinään ja tosiaan osas rynkyttää niin että hirvitti.
   
 4. umpio

  umpio 3rd gear

  Tänään kokeiltua; kyllä tekee.
   
 5. Blower 69

  Blower 69 2nd gear

  Voisko tulla ihan kardaanin ristikosta,tai kannatinlaakerista,jos semmonen noissa on?
   

Kerro tästä muillekin!