Takaikkunan lukitusnauhan kunnostus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja PJP, 21.10.2003.

  1. PJP

    PJP 1st gear

    Hei,

    Valianttini (1965) tuulilasin ja takaikkunan tiivisteiden lukitusnauhoista on kromaus pahasti häipynyt. Kokeilin maalata yhden nauhoista kromimaalilla, ja tulos on mielestäni suhthyvä.
    Mutta: alunperin kromauksen päälle on liimattu suojamuovi. Onko kellään ideoita, millä tuotteella nykypäivänä nauhan voisi suojata vastaavalla tavalla? Mieleeni tuli suihkelakka. Toinen vaihtoehto olisi kirjanpäällystysmuovi, mutta kestääkö se edes kesäilmoja? Muita ideoita, kokemuksia, näkemyksiä?

    Pekka
     
  2. amos

    amos 1st gear

    Joskus aikoja sitten tuli tehtyä ko. kiilalistojen "pinnoitusta" muovikalvo/alumiinifoliolla. Työ oli aika hankalaa, kun folio ei taivu kuin yhteen suuntaan. Tulos oli kuitenkin melko asiallinen kauempaa tutkittuna. Kiilalistan pinnan muodot muotoutuivat puukapulalla "töppien" senjälkeen kun lista oli ährätty tiivisteen uraan. Ja jos jäi löysäksi/kireäksi, eikun uudestaan..Se foliotavara oli kuitenkin melko hyvin muotonsa pitävää, en muista mistä sitä silloin käpälään jäi.
     
  3. Matti

    Matti Gearhead

    tuolla bilteman alumiiniteipilläkin saa aika veikeän näköistä aikaan:) siinä pitää vaan
    viettää aikaa ettei teippi mene ruttuun:)

    olen kokoillut kylkilistoihinkin. saa oikein siistiksi mutta aikaa kuluu paljon.
     

Kerro tästä muillekin!