Takavetoinen lava-auto talvella? Otanko tallipaikan? :D

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Lanttu, 22.9.2012.

 1. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Juu siis takavetoisessa ihan varmaasti olis suurikin ongelma jos jollain mud terrainilla yrittäis ajaa. Pitäähän ne umpihangessa jotenkuten, mutta jäällä pskat.

  Mutta kun on neliveto, niin ennakoiminen on suht helppoa. Pysähtyy se raskaan keulan taka kuitenkin suht hyvin(ainakin paremmin kuin ajoneuvoyhdistelmä) ja risteyksiin voi jopa pysähtyä, eikä tarvitse pelkää sitä onko jumissa... Hlvetin jyrkkä ramppi sais olla, ettei lähde. Tottakai sen sutimaan saa, mutta eikai sitä kaasua pohjaan tarvii aina laittaa :eek:

  Summasummarum: uskon että takavedolla pärjää, jos ois kunnon talvirenkaat. Vähän painoa lavalle niin auttaa vielä paljon. edes tankki täyteen :poff:
   
 2. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Vasen etufillari jäi pieneen kuoppaan, holtittomalla kaasunkäytöllä muut fillarit sutivat allaan olevan lumen märäksi jääksi. Siinäpä tuo pähkinänkuoressa. Etulukkoahan tossa olis kaipailtu, kiinni oleva fillari kun ei hievahtanutkaan vaikka mitä yritti. Takana tossa on kärpästen herran muistikuvien vastaisesti 100% automaattilukko, tuossa tilanteessa ei siitä juuri ollut hyötyä.
   
 3. impala67

  impala67 Gearhead

  kaikki autot on talvisin aivan hengenvaarallisia huonoilla renkailla. kääntäen taas millä tahansa pärjää,vaikka 343:lla volvolla tai taunuksella. mutta korppuuntuneilla m+s valkosivuilla ei pärjää ellei ne ole lähes upouusia tai sitten päällä tosi painava lossi joka painollaan saa tarpeeksi pitoa huonoihinkin palloihin.
  ramchargeriin kuuluu mun mielestä ihan imagen puolesta väh. 31" allterrainit, sitä vartenhan se on jatkuva neliveto että pääsee mistä vaan. järkevämpää varmasti olisi hankkia semmoseenkin jotkut tylsät miniatyyri hakkapeliitat... mutta onhan se neliveto suddailukin kivaa kun sen vaan oppii
   
 4. Jokeri

  Jokeri Gearhead

  Aamen!
  Kaikenlaisilla ruoskilla on tullu pärjättyä ja pääsääntöisesti b-laadun renkailla. Joskus "nuorena poikana" on käyty ojassakin mutta syy on ollu aina ratin ja penkin välis.
  Paras talviauto on se joka lähtee aamulla käyntiin.
  Jos pelottaa lähteä ajamaan (tähän valitsemasi vetotapa)autolla ja (tähän valitsemasi tyyppi) renkailla niin pysy kotona! Ugh, olen puhunut!
   
 5. 4x4_76

  4x4_76 1st gear

  Mulla on tollasia tilanteita varten lukkopihdit matkassa. Jos ei jarrulla saa kikkailtua vetoa paikallaan olevalle eturenkaalle, niin sitten pihdit k.o renkaan jarruletkuun. Toimii 8)
   
 6. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Ostin Rancheron -95. 2 talvea jaksoin kikkailla uusilla nastarenkailla jonka jälkeen auto siirtyi kesäkäyttöön. Pienikin ylämäki niin siihen jäi sutimaan ja kun laitoin lavalle painoa sen verran että pitoa oli riittävästi niin keula oli kuskinpukilta katsottua horisontin yläpuolella. (snadisti karrikoiden)
   
 7. xarper

  xarper Gearhead

  Aamen!
   
 8. toyopet

  toyopet Gearhead

  Kyllähän takavetoinen lava-auto, merkistä riippumatta vähän tuppaa sutimaan. Tuollainen vanha hilux 62hv/126Nm menee luisua ja välillä on miettimistä miten saa mihinkäkin menemään, jos ilman lisäpainoa ajaa.
  Mutta niin vain tarpeen tullen silläkin saa kiskottua muita ojasta.

  Ei nyt ihan lava-auto mutta kevytperäinen kumminkin eli vanha transit. Sehän jäi kiinni vaikka tasaiselle, jos laittoi tulitikkuaskin eturenkaan eteen.
  Hyvät renkaat, järkevä ja ennakoiva ajotyyli, enimmäkseen pärjää.
   
 9. Tupperware

  Tupperware 3rd gear

  Itse olen tähän asti pärjännyt GMC:llä myllypuron talvessa nastoilla ja lisäpainolla. Eihän se herkkua ole mutta kyllä sitä lipsuttelee ennemmin ku kävelee.
   
 10. 2ford37

  2ford37 3rd gear

  Toinen talvi/kesä menossa samoilla firestoneilla, ei lisäpainoja.Eikä nelivetoa.(Mitä nyt baarista kotiin tullessa)
   
 11. demonax

  demonax 1st gear

  Mites on, vieläkö näitä jääratoja löytyy missä pääsis harjoitelemaan ettei tuolla liikenteen seassa tarvitsisi pelleillä? Vaikka itse osaan kyllä ajaa ihan hyvin talvellakin niin en pistäisi pahakseni jos pääsisi ihan radalla kokeilemaan kahva edellä ajamista.

  Joensuun seudulta jos joku tietää paikkoja niin kertoo vaan!
   
 12. RockAnA

  RockAnA 2nd gear

  Mielestäni pitäs AINA kun hommaa uuden/uuden käytetyn auton/kehonsiirtovälineen, niin pitäisi käydä jossain kokeilemassa miten se ilmoittelee itsestään siellä pidon rajamailla. Sitä varten pitäisi olla jonkun-tahon toimesta ylläpidettyjä ratoja. Valtiohan ei tässä tilanteessa tuollaisia pysty tarjoamaan järkevään hintaan.
   
 13. 2ford37

  2ford37 3rd gear

  Kyllä se ennenvanhaan harjoittelu hoidettiin omaan piikkiin pikataipaleella, mihin sä Valtiota tähän tarvitset?
  Ja Harjoittelu jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Ennakointi, välin jättäminen siinä jo perus juttuja.

  Vai vielä Valtion Tuella :rotfl: :rotfl: :rotfl:
   
 14. RockAnA

  RockAnA 2nd gear

  No nyt ajatus juoksi nopeemmin kun sormet näppäimistöllä. Unohtui välistä sellai ajatus/pelko että kohta joku mikä-lie-Kyllönen keksii että tästähän on säädettävä laki että autonvaihtoa seuraa aina keikka ajoradalle ;)

  Perusjutut tietämällä pärjää pitkälle. Itellä ekaa kertaa kun lähti perä alta automaatilla oli vähän sillai että mitäs-mie-nyt. Ei tullut sillai selkänahasta niinkuin pitäisi. Nyt tulee ;) Ei kait meistä kukaan oo omista taidoista huolissaan. Aina on se "naapurin kakara jota pitäs opettaa". Ja mikä-ihme-siinä-on-että multa tulee aina se keskustelun tappaja. Menen baariin, siellä on aina ystävä - tuoppi -loppu - over and out - 10-4
   
 15. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  No tämä on ollut aika kypsä topikki jo jonkun aikaa. Yks pärjää talvella kunnes tulee lunta, toinen jää tasaselle jumiin vaikka olis mikä veto, kolmannesta on kivaa ajaa sivuikkunasta työmatkat jne :rotfl:
   
 16. Kustom STW

  Kustom STW 1st gear

  Aikoinaan Caminon kanssa pärjäs ison riisseli-kasin kaa kun oli hyvät kitkat, ei tarttenu painoakaan lavalla.
  Tosin, siltikin ite en ole uusia kitkarenkaita koskaan ostanut vaan aina se nastarengas on tullu valittua.


  Tää sitte on ihan paskapuhetta.


  Ei ne oo mihnää muuttunut, ihmisen muisti on todella lyhyt näissä asioissa, viiskin vuotta on jo liikaa vaadittu.

  Kyl sillo 80-luvulla kaikki oli toisin, talvet oli kylmiä, raatiosta ei kuulunut kuin venäläistä musaa paitsi lauantaina, kesätkin tosin oli vissiin lämpimiä.
  Silloin oli myös takavetoisia autoja ja ihmiset ties milloin on liukasta.
   
 17. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  niin onkin, ei caminoissa ole ollut mitään isoja diiselikaseja
   
 18. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Ja kyllä, melkonen tumpelo vaaditaan että tohon jotain golffia tarvitaan avuksi :rotfl:
   
 19. raimo3500

  raimo3500 2nd gear

  komppaan tätä :D
   
 20. Banzuik

  Banzuik Gearhead

  Piti pariin kertaan tarkastaa millä foorumilla mää nyt oon lukemassa.. kuulostaa tuo talvi autoilu sen verran haasteelliselta :rotfl:
   

Kerro tästä muillekin!