Talliin kalusteet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja temppi, 10.6.2009.

 1. temppi

  temppi 3rd gear

  Ajattelin tekaista talliin hyllyt ja työtason/tasot. Rungot huonekaluputkesta, hyllyjen kannattimet kulmaraudasta ja itse hyllyt filmivanerista.

  Varmaan moni on moiset itse tekaissut, niin mitkähän lienee käytännössä sopivia runkoputkien kokoja ja hyllyvanerin paksuuksia? Talli on 3m korkea ja riippuen seinästä, hyllyjen syvyys on varmaankin 40 tai 60cm. Jonkinsortin optimi hyllynkoko voisi olla esim 60x120 ja 40x1200 niin saisi täyden (1200x2400) levyn hyödynnettyä maksimaalisesti...

  Minkälaisilla mitoilla tuota kantsisi lähteä funtsaamaan eteenpäin, ettei tule kauheita ylilyöntejä tai alilyöntejä? Linkkejä? Löytyisikö jostakinpäin nettiä jopa piirustuksia joistakin toteutuksista?

  Niin joo, ihan järjellisiä tavaramääriä menossa hyllyille joten ei tarvi kestää mitään tolkutonta.

  Entäs sitten työtaso? Mikä pöytälevy? Vaneria ja jokin metallilevy? Hyviä kokemusperäisiä kommentteja kaipaan ettei tule tehdyksi sutta.
   
 2. Impala71

  Impala71 1st gear

  Tuon vanerin kanssa kannattaa muistaa että se alkaa ajankanssa roikkumaan eli taipuu lähes itsestään kohtuu pienenkin painon alla vaikka olisikin kohtuu paksua vaneria.

  Pöydän kanneksi niin paksu metallilevy kuin vain suinkin löytyy, on huomattavasti mukavampi käytössä kuin jokin millin pelti vanerin päällä, toisaalta ihan puupinta on ystävällisempi esim moottorin osille. Tekisin kaksiosaisen pöydän missä on sekä metallinen osa että puupintainen osa.
   
 3. Otto

  Otto Gearhead

  Hyvin mietitty, toi vaneri-juttu.

  Mulla on n. 25 mm paksu pöytälevy jossa 3mm sä-si levy päällä, se on ihan jees.

  Yleisesti ottaen oon kerännyt metalli-kalusteita talliin, jos vaikka joskus syttyy jotain. Mulla on jopa EX-tilan lamput katossa..! Ai hätä-varjelun liioittelua? Eiku sattumaa, sain sellaset käytettynä edukkaasti :)

  Joskus täällä oli pitkä viestiketju tallin varustelusta.

  Linkkiä; olikohan se www.GarageJournal.com
  (En voi tarkistaa nyt kun käytän tätä puhelimen kautta ja tää on hidasta ja vaikiaa ja ankeaa ja rintaan pistää ja sukat haisee enkä pidä Muumi-mammasta...)
   
 4. veskola

  veskola 1st gear

  Mä tein tuommoset neitimäiset hyllyt talliin:

  [​IMG]
  http://www.nic.fi/~danes/tallilla/pic/pic695.jpg
  http://www.nic.fi/~danes/tallilla/pic/pic706.jpg

  Huonekaluputkea ja liimapuulevyä bauhausista. Yksi hyllylevy oli noin 4€/kpl. Huonekaluputki hyllyissä on 15*25*2

  ja pöytä tuli tuommosella raudalla seinään kiinni niin jää lattiapinta vapaaksi.
  http://www.nic.fi/~danes/tallilla/pic/pic657.jpg

  Niin ja sitten tuommoisen renkailla olevan pöydän:
  http://www.nic.fi/~danes/tallilla/pic/pic738.jpg
  http://www.nic.fi/~danes/tallilla/pic/pic740.jpg


  Koko tarina löytyy tuolta mutta vaarii reggaamisen: http://www.autofoorumi.fi/forum/viewtop ... 31#p117031
   
 5. jone-70

  jone-70 2nd gear

  Minä sisustin autotallin vanhoilla keittiö- ja vaatekaapeilla. Saa ovet kiinni, niin ei tavarat hyllyssä pölyynny. Eihän ne tietysti niin komeet ole, mutta toimii hyvin. Kaupungilta kyselin, kun tekivät rivitaloihin remonttia. Pöytätasoihin laitoin metallijalat ja 25 mm vesivaneri kanneksi, siihen on hyvä kiinnittää mirkelit ja ruuvipenkki. Pulttasin vielä pöydänjalat seinään kiinni, niin kestää vähän ruuvipenkissäkin jotain väännellä. Niin, ja kaapit mahdollisimman ylös, jää lattialle tilaa kaappien alle. Laitoin kaappien alle johdot ja kaikki letkut roikkumaan. Liikaa ei kannata pöytätasoa tehdä, se vain kerää romua. Lattia kannattaa maalata, jos ei oo jo maalissa. Ja jos vain saa jostain työkalu seiniä, niin ne on ehdottomia kyllä tallissa missä tehdään paljon remonttia.
   
 6. sik

  sik 1st gear

  Käytöstä poistuneet vankat arkistokyllyt muutamalla kympillä hallimyymälästä ja poistoon menevä työtaso parilla kympillä aikuiskoulutuskeskukselta.

  Kannattaa soitella amikset ym läpi ja kiertää kierrätyskeskukset, niin voi tehdä hyviä löytöjä 8)
   
 7. mke77

  mke77 3rd gear

  ite olen tehny jo 3:met hyllyn rungot 2"*2" tuuman puusta loveemalla katon ja lattian väliin kokonaan ylttyvät, niin ei tarvii niin kovin laittaa seinään kiinni(eli ei tarvii takatolppia) ja hylly materiaalina olen käyytäny parkettia ja laminaattia!! helppo työstää ja mikä parasta ohutta, ei notku ja pahvilaatikko liukuu hyvin sitä pitkin(liukaspinta) eikä laatikon pohja "rispaannu"!!! laminaattia olen laittanu kaks päälisin mut parketti menee ihan 1kertasena!!

  aina hyllyn teko aikaan osuu jonkun remontti niin hylly materiaalia saa ilmatteeks vaik kuin paljon!! vaneria meinaa kävin kysyy just pari viikkoa aikaa niin :mad: niin sanottu "maatalous vaneri"(toinen puoli ruskea ja toinen keltainen) 6,5mm * 2,4m *1,2m maksaa 31€/kpl sekunda(kastunut nippu) :poff: eli tulee aika kalliit hyllyt

  jänneväliä hylly tolpilla mulla on ollu 60-80cm riippuen jaon "osumisesta" seinän pätkään!! 2"*2" on hiukan ehkä järeetä mut sitä on saanu aina "sopivasti" ylijäämää :rotfl: mut onpahan helppo loveta
   

Kerro tästä muillekin!