Tallin kattoon "leikkaussalin valo"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pervolet, 20.10.2018.

  1. pervolet

    pervolet 2nd gear

    Moro! Onkohan kukaan askarrellut autotallin kattoon sellaista nivelletyllä varrella olevaa valaisinta, joka yltää auton konehuoneeseen asti ja jonka tarvittaessa saisi sitten tyrkättyä ylös pois tieltä? Leikkaussaleissa tällaisia on, löytyyköhän mitään vastaavaa meille ei-kirurgeille?
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Lääkintävalaisimia olen joutunnut töiden puolesta pohtimaan tämän tästä. Niissä eräs hyvyyden kriteeri on työmaalle syntyvät vähäiset varjot. Jos on pistemäinen valonlähde niin varjoja riittää ja lamppua pitäisi todennäköisesti siirtää tämän tästä.

    LED-leikkaussalivaloissa tämä on hoidettu nykyisin laittamalla pieniä valoja tosi tiheään. Periaatteessa jokaisesta syntyy varjot mutta jos niitä on parikymmentäkin kappaletta niin ei se paljon enää haittaa. Ja siis valaisimelle "pinta-alaa" josta se valo tulee. LED-työmaavalo ei ole siinä suhteessa kovin hyvä kun siinä se valonlähde on tuuman kanttiinsa. Halogeenista tuli isommalta alueelta valo.

    Jostakin semmosesta suunnasta lähtisin valonlähdettä miettimään. Kitkoilla ja kaasujousilla varsi niin että pysyy asetetussa paikassa heilumatta ja valumatta mutta on helppo kahvasta kuitenkin yhdellä kädellä asetella.
     
    A.J. tykkää tästä.
  3. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    en tiedä sopisiko joku tälläinen idea sulle?

    tällästä työvaloo oon harkinnut tehdä työpöydälle. kiva kun valon värisävyä saisi säädettyä sopivammaksi halutessaan. tosin aattelin että tekisin lyhyemmällä nivel osalla että on tukevampi..



    mutta mietin että toimisi tuo auto hommissakin. tarvittaessa vaikka lisäisi esim kaksi tai kolme noita paneeleja.. yksi/keskimmäinen keskelle palkkia/tankoa (joka olisi jossain telineessä) ja päihin tuollaiset lyhyet säädettävät varret että saa kohdistettua esim sivusta päinkin sitä valoa.

    hmm.. kiva kun tulee itselle lisää ideoita mieleen kun ihan erilaisesta jutusta eksyy sivuraiteille..

    tuohon säädettävään ja suunnattavaan varteen voisi ehkä saada käytettyä niitä halpoja kiinalaisia kamera tripod jalkojakin. https://www.ebay.com/itm/Mini-Tripo...45d31bbd:m:malaxVIWr_Ximwmt-80sfhA:rk:10:pf:0
     
  4. pervolet

    pervolet 2nd gear

    Hyvin voisi toimia joku tällainen. Mietityttää vaan että löystyykö tuo ajan mittaan ja lösöttää sitten vaan suorana katosta alaspäin. Pituutta sillä pitäis kuitenkin olla arviolta se 1,5m.
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Sanoisin näin, että helpompi ja halvempi ja käytännöllisempi idea on ostaa tehokas LED -työmaavalaisin, ja laittaa tallin kattoon narut ja ripustaa lamppu siihen. Sellaisen pystyy jokainen normaalimies toteuttamaan.

    Nyt mielikuvitusta peliin. Valaisimia löytyy vaikka Motonetistä.
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  6. pervolet

    pervolet 2nd gear

    Mites ne naruviritykset mahdollistaa sen valon liikuttelun paikasta toiseen, esim. auton konehuoneessa reunalta toiselle? Silleen ettei se vaan heilu siinä edessä? On halpa ja helppo, toki, mutta ei ehken palvele sitä ajatusta mitä nyt haen.
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    No, ei sen tarvitse olla naruviritys, vaan vaikkapa teleskooppi-kolmijalka, jonka ruuvaat jaloista kattoon. Siis ikäänkuin normi työvalo, joka on ylösalaisin.

    Ja pienellä suunnittelulla, saat sen myös liikkumaan vaakatasossa mihin tahansa suuntaan.

    Mietintämyssy päähän ja talliin pohtimaan....?
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Tai sitten sellainen vanhanajan koululaisen -70 luvun kirjoituspöytävalaisin oli mulla aikoinaan tallin katossa jonkin aikaa.
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ja tuollaiseen kun laittaa tehokkaiman led-polttimon mitä marketista löytyy, niin väitän että toimii?
    [​IMG]
     
    KajS, mikkis83 ja Pertti K tykkäävät tästä.
  10. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Kaksi kiskoa vastakkaisiin seinäpäätyihin, joiden väliin yksi kisko poikittain, johon lamppu. Näin se liikkuu joka suuntaan, vieteripiuhaa tms
     
    WBBC tykkää tästä.
  11. pervolet

    pervolet 2nd gear

    Tämä on ollutkin mielessä mutta tuppaavat olemaan melko lyhyitä. Ehkäpä jos naittaisi kahden lampun varret yhteen...?
     
    WBBC tykkää tästä.
  12. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jotain sellaista. Kyllä se vielä valmistuu...
     
  13. plagu

    plagu Gearhead

    Mulla on tallissa sellanen terveyskeskuksesta kotoisin oleva varrellinen lamppu saa just koneen päälle, valotehoa kyllä riittää, mut niin riittää lämpöäkin joskus unohtu päälle ja menin pöperöimään ni 40cm koneesta ollu lamppu sulatti parin anturin liittimet muodottomaks. Samaten ei sitä mielellään naaman lähellä pidä. Alkuperältään varmaan 70 luvulta tms. Miettiny et modais ledit siihen mut eipä sitäkään oo saanu aikaseks.
     
  14. xarper

    xarper Gearhead

    En lukenut koko ketjua läpi mutta siis mitä helvettiä tekee irtovaloilla nykyään kun on otsavalot keksitty?
     
    Vuppe tykkää tästä.
  15. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    No voi viddu. Pitääkin kaivaa ohtalamppu jostain tallin nurkista. Voortti on heikossa valaistuksessa roplattavana.
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Ei Led Lenserin voittanutta
     
  17. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä hyvä yleisvalo hakkaa töissä tiukan kohdevalon 100-0.
     
    wilburi, palontie ja sdfsd tykkäävät tästä.
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    onko ne ysäri-jojo (vai mitkä lie)- varjostimet unohdettu jo kokonaan, saisko sillasesta rakenneltua
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    tän vuoksi käydän edelleen erityisesti pihalla työskennellessä halogeenia mieluummin kuin lediä. Ledeissä yleensä liian kohdevalomainen valokeila jollon niiden kanssa ei loppujen lopuksi näe millastakaan yleiskuvaa työmaasta.

    Just tossa pimeellä tein purkuhommaa pihalla ja halogeeni tärähti ja hajosi ja jouduin hakemaan vastaavan ledivalon niin eipä sillä meinannu nähä oikeen mitään kun kaikkialla muualla oli pimeyttä paitsi siinä ympyrässä jonka se ledi valasi.
     
    palontie tykkää tästä.
  20. palontie

    palontie Double Gearhead

    Aina noita otsalamppuja saa korjata päässä,ei tahdo pysyä päässä millään vaan sojottaa sinne sun tänne.On Le Lenserit ja kolmet muut ja kaikissa sama homma.
     
    wilburi ja mikkis83 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!