Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. kuutio

    kuutio Gearhead

    Tossa yks mestari sano et monissa noissa halpis-päänkipeyttäjissä on helppo kuit. tehä se pakokaasujen poistoputki ite.... noo tiedetään kyl mitä esim vakuutusyhtiöt on mieltä
    omatekele-lämppäreistä tai omista modauksista noihin tehtaalaisiin

    Mutta ton palokaasun puhaltaminen lämmitettävään tilaan on mullakin ollu hankinnan este.
    Onhan noissakin kalliimmissa malleissa ollu toi pakoputki ulos
     
  2. coupe60

    coupe60 Gearhead

    mulla on ollut jo vuosia käytössä polarthermin E-30 lämmitin. lähes huoltovapaa. pieni nuohous noin kerran vuodessa.ylläpitolämpö termostaatilla 6-8astetta ja jos hommiin menossa, niin nostaa lämmön nopeasti haluttuun lämpötilaan. öljyä kuluu noin 400-600l/vuosi, riippuu kuinka ahkerasti asuu tallissa.rakentelupuoli n.100m2 ,korkeus 3,5m.hankintahinta vähän isompi, mutta on todella hyvä ja tehokas.
     
  3. En ole koskaan mitannut erikseen tallin lämmityskustannusta, mutta luulen että se on minun tapauksessani aika vähän talouden kokonais energiakuluista.

    - 100neliön talo sähköllä. 100v vanha hirsinen rossipohjainen eli vuotaa joka suuntaan mutta ei ole ainakaan tunkkainen ilma.
    - 65neliön talli 8v vanha. huippueristys sokkelissa, 100m kakun alla, lattialämmitys kakussa, 100mm uretaanieristys seinissä, ei tuulensuojalevyä, isot ikkunat, 600mm puhallusvillaa katossa ja vain 240 sisäkorkeus, joka riittää minulle mainiosti.
    -2000e vuosi koko talouden sähkölasku per vuosi. kaikki lämpiää suoralla sähköllä, tosin poltan talossa puita lisäksi.

    -tallissa pidän 16-17astetta eli oikeasti lämpimänä. Mukava tehdä peltitöitä tai moottoria kun saa olla pitkähiainen t-paita päällä eikä tarvi täristä tai ei hohka mistään kylmää. Niin ja voimavirtakoneet on päällä näin talvikauden joka päivä, eli tallitunteja tulee 5-7 per päivä. Kai nekin jotain syö + 20 loisteputkea,....

    Hyvä eristys tallissa ettei kylmä tule sisään sokkelista, seinistä eikä katosta karkaa lämpö, luulen että se on enemmän se juttu, kuin millä lämmitysmuodolla säästäisi energiaa.
    Jos tuosta laskee 3/4 talon osalle (suora sähkö, sauna, 300l varaaja,...) niin aika myssyttömät on vuoden sähkökulut ja ei tarvi ikinä koskea mihinkään. Lattialämmitys lämmittää silloin kun tarvii, ei tarvi sammutella kesäksi tai kirota kun tulee höyry suusta kun aamutuimaan sinne menee. Mukavuutta, mukavuutta. Rakentelusta nauttii aivan perkeleesti, daily.

    hyvä eristys on nr 1 ja sittenhän on melkein sama mikä se lämmitysmuoto on, kunhan toimii ja ei saa "häkämyrkytystä" . On ne hussein ajatkin koettu 80luvulla ja niihin oltiin silloin oikein tyytyväisiä, joskin mehtälän juha näytti joskus muhamedilta kun vähän välillä pölläytti....

    Aulis
     
  4. Gimis

    Gimis 1st gear

    Juurikin hyvinpitkälti näin tasan:)
     
  5. 401

    401 2nd gear

    Mitenkä lie ilpit puskenu hornaa nyt lähiaikoina näky ensviikollekkii lupailevan lämmityskautta vielä.
     
  6. 930BiT

    930BiT 3rd gear

    Tuo öljylämmitys oli mulle melko luonnollinen ratkaisu, kun olin nuorena miehenä 15v öljyauton ratissa.. Ja lisäksi kuulin sivusta kuinka hienoja oli pelletti-, rapa- yms. stokerit. Paitsi että niitä piti ropata parin kolmen päivän välein.. Ei helvetti sentään!

    Mulla tuo öljynkulutus on max 1500L/v. Sen kokoinen on säiliö ja se on täytetty aina ennen lämmityskauden alkua ja kertaakaan se ei ole vielä ollut tyhjä. Ja jos lompakko on tyhjä, niin voi sitte päästää kylmäksi kun putkissa kiertää glykoli-vesiseos. Sen verran oon mukavuudenhaluinen etten enää viitti ruuvata/harrastaa mitään toppatakki päällä, näpit ja varpaat jäässä..
     
    urho3 tykkää tästä.
  7. rodhot

    rodhot Gearhead

    Pajassa (200neliöö) 30kw kenno johon lämpö omasta kaukolämmöstä. Stokeri tuottaa lämmön nyt ehkä kahdeksatta vuotta ja vaihdettuja osia laakeri,paloilmapuhallin ja savukaasupuhallin. Puuta palaa n.400 kuutioo vuosi,mutta lämmitettäviä kuutioita tietty hiukan muitakin..
    Laitteiston hankintahinta kallis öljyyn nähden ,mutta Mw/eur kolmas osa. Ei sovi kaikille.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Vävypojalla lämpiää kans puilla, hakkeella, tai pelletillä. Siinä saa pienen, tai joskusisonkin liikuntahetken silloin tällöin. Ei tarvi mennä punttisalille, kun itellä on ilmanen sellanen.
    400kuutioo puuta on kyllä aika isomäärä yhteen talouteen. Vävypojalla menee noin 100 kuutioo talvessa haketta, puut lisäks. Semmonen kasa oli pihassa pari kuukautta sitten.
    Niinkuin sanoit, niin ei sovi kaikille. On hyvä, jos on omaa mettää, ja energiapuuta....
     
  9. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Polartherm E30 lämminilmapuhallin hoitaa tallin lämmityksen silloin, kun tarvitsen. Meikäläisen kannalta paras puoli on, että lämmitysjärjestelmän voi jättää huoletta kylmilleen, kun en ole maisemissa. Tuossa, kun ei ole jäätymisvaraa vaikka on halli on kylmillään. Ja kun tarvis puhaltaa nopesti hallin työlämpimäksi myös pakkasilla. Olisikohan hallissa noin 400-500 m3.
    Ongelmana korkeissa tiloissa on lämmön siirtyminen ylös, mutta muutamia ratkaisuja tulen kokeilemaan tuossa lähiaikoina.
    Märänpäädyn eli saunan, PHn, vessan ja saunakamarin pitää lämpimänä lattialämmitys sähköllä, noissa tiloissa on myös pikaliitäntä pesuletkulle hallinpuolelle.
     
  10. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Talo ja talli (yhteensä n.275m2)lämpiää puilla, itse tehty kattilavaraaja 3 kuution vesitilalla. Vesikiertoinen lattialämmitys molemmissa ja talliin menee lämpökanaali talosta. Viime vuonna meni vajaa 35 pinomottia halkoa. Ei sovi kaikille, mutta jos on ilmaista puuta tarjolla ja viitsii hiukan nähdä vaivaa niin ihan toimiva ja ennen kaikkea halpa systeemi.
    Kovillakin pakkasilla toi 3 kuutioo riittää hyvin vuorokauden ja pikkupakkasilla pari päivää. Käyttövedet lämpiää tietty samalla. Rakennukset muutaman vuoden vanhoja ja hyvillä eristeillä.
    Jos joskus kyllästyy polttopuiden tekoon, niin tohon on helppo vaihtaa mikä vaan muu energianlähde tilalle, mutta näin kun on vielä vähän lainataakkaa niskassa, niin on kiva kun on lämmityskulut lähes nolla.
     
    valpas ja 12345678910 tykkäävät tästä.
  11. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Ilmaiset puut on sellaisia että ei tarvitse metsän lisäksi kuin traktorin, klapikoneen, moottorisahan ja pari-kolme viikkoa aikaa vuodesta. Itselläni ei ollut kuin se metsä niin piti unohtaa...
     
    Bukero ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  12. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Juu työtä siinä vähän on, mutta siitä omasta työstä ei onneks tarvi maksaa 25 vuotta lainan korkoja niinkuin siitä maalämpöjärjestelmän asennuksesta:)
    Traktoria ei oo mutta moottorisaha ja halkaisukone on kyllä pakollisia
     
  13. palontie

    palontie Double Gearhead

    Köyhät soveltaa.Tässä on eessä 4,3kw säteilylämppäri ja sen takana hönkii 9kw sähkölämppäri:DHyvin lämpes talli.
    [​IMG]
     
    -kk- tykkää tästä.
  14. f34

    f34 Double Gearhead

    Ei kai tuossa kaasuletku kuumene tuosta säteilylämmöstä liikaa...
    Kuvasta katottuna näyttää hohkavan pullon suuntaan.
     
  15. pertti kaunisto

    pertti kaunisto 3rd gear

    miten saan suomenkielisen ohjelman että osis yhtään tätä
     
  16. pertti kaunisto

    pertti kaunisto 3rd gear

    kun saatte lämmintä talliin olisko kellään 318 koneeseen 2 reikäistä kaasaria ja ehkä jopa toimivaa myyrä??? ja tarvitsen 60 mallin diplomatin osia. käy Dodge tuotteet myös.
     
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ei lämmennyt,aika paljon tuolta alareunasta tollanen sähköpuhallin vetää kylmää ilmaa mukaan.Ja se lämppäri on sellaiset 30cm taaempana.
     
  18. cdi

    cdi Double Gearhead

    crc ja marski vierekkäin sulassa sovussa,eikä vilkaisekkaan taaksepäin.
     
    palontie tykkää tästä.
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Taitaa muuten olla toisiksylimmällä hyllyllä keskellä Silver fleshlight?
     
  20. palontie

    palontie Double Gearhead

    Mikäs se on?Tossa on käsipesuainetta pumppupullossa.
     

Kerro tästä muillekin!