Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. karhu01

    karhu01 2nd gear

    Jooli tykkää tästä.
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Taskulampun näköinen itsetyydytin.
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Pitäähän sellainen olla jokaisella tallissa. Ei tartte rampata sisällä eukkoa kiusaamassa mokoman asian takia. Sopiva kalenterikin seinällä tunnelmaa luomassa (ei se marskin kuva...)
     
    Jooli, urho3 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  4. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ai onko sulla sellainen tallissa?
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    Ei Oo mut makkarin kaapissa. On hyvä peli.
     
    Camino'79 ja palontie tykkäävät tästä.
  6. PeteKoo

    PeteKoo 2nd gear

    Hommattiin Airrexin AH-300 infrapunalämmitin ja mielestäni paras ostos ikinä. Turvallinen, vähäruokainen ja ei tarvitse pakokaasunpoistoa. Ei myöskään pöllytä ( puhalla), sopii erinomaisesti tiloihin missä esim. maalataan. Lämmittää lattiaa, materiaaleja jne, eli jos avaa hallinovet, ei lämpö karkaa heti hukkaan. Maksaa nopeasti itsensä takaisin. Meillä lämmittää n. 150m2 tilaa, eikä tosiaankaan tarvitse huudattaa täysillä ( riittää kuulemma 500m3 lämmitykseen ). On siinä 1 huonopuoli, eli jos tulee sähkökatko, cismo ei osaa käynnistyä itse ( joku turvallisuustekijä ?). Onneksi on ilmalämpöpumppu pakkasvahtina ja sähkökatkoista tulee tekstiviesti-ilmoitus.

    Tässä vähän vastaava mielestäni aika hyvään hintaan:

    https://www.nettikone.com/hi-tec/hipers-sateily-lammitin/1700055

    Edit: lisäsin tilan koon jota lämmitetään
     
    Muokattu: 27.2.2018
    signet, karhu01 ja urho3 tykkäävät tästä.
  7. GBS

    GBS 2nd gear

  8. Broadspeed

    Broadspeed 1st gear


    Saako kysyä millaiset eristeet ja kuinka pohjoisessa talli? Nimimerkki Lounais-Suomeen 150 neliön talli 4,5m sisäkorkeudella tulollaan.
     
    Muokattu: 28.2.2018
  9. valpas

    valpas Gearhead

    Mullakin on sähköllä pelaava ipunalämmitin kohdelämmittimenä (1 kW). Se on hyvä vehje.
    En ole tiennytkään, että on nestemäisellä polttoaineella olevia Ipunalämppäreitä (varmaan just niitä on tuossa aiemmin esiteltykin, mutta en oo hokannu, että ne on ipunoita).
    Joskus ehkä sellanen. Nykyisellä lämmityslaitteistolla lämmitän noin kolme vuotta tuolla lämmittimen hinnalla, mutta jos nykyiset menee rikki lähiaikoina, enkä saa sitä aurinko keräintä valmiiks.
     
  10. 930BiT

    930BiT 3rd gear

    Talli Kauhajoella ja muistaakseni 150mm villaa seinissä ja puhallusvilla katossa, määrää en muista. Yksi 4 x 4m nosto-ovi, käyntiovi ja 3 ikkunaa katon rajassa.
     
    Broadspeed tykkää tästä.
  11. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Mulla on semmonen jalallinen infralämmitin, aurinkotuuli vai mikäseoli. Sen kun laittaa päälle ja pyörimään ja työhaalarin alle kolmet verkkarit ja neljät colleget/hupparit niin ihan hyvin tarkenee työpäivän eli kakstoista tuntia tehdä peltihommia tai mitä vaan, autonkin alla betonilattialle, parit paffit vielä vaan selän alle tollasessa -15°C asteessa.
    Ei tuu vilu kun tekee, mut vilu tulee kun miettii sormi suussa, että mites mä tän teenkään.
    Ja päivän lopuksi sauna ja parit napsut.
     
    palontie ja -kk- tykkäävät tästä.
  12. palontie

    palontie Double Gearhead

    Tykkäsin vaikka en tykännyt.
     
  13. signet

    signet Gearhead

    Ostettiin syksyllä isoin versio etrasta ja on hyvä laitos.400m2 kork.5m ja nyt vasta eilen käynnistettiin ekan kerran lisälämmittimenä oleva polartermi.Tähän saakka koko talven on airreksi riittänyt,13-15 astetta on pidetty lämpöä.Toi airrreksi ei vie löpöä juuri mitään kun se ei puhalla lämpöä piipun kautta taivaan tuuliin.Lattiassa on lämmitysputket että jos ensi talveksi sais jonkin kattilan asenneltua.
     
    PeteKoo ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Jos pakokaasut haittaa, niin vetää ne LTO-koneelle Huuvan avulla. Miten paljon sitä pakokaasuvirtausta tulee?
     
  15. signet

    signet Gearhead

    Ei yhtään.Sopii tulla haisteleen, jos ei usko.
     
  16. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Vettä höyrystää ainakin ilmaan saman verran mitä menee imee löpöä. Saako imemään säiliöstä vai tarviiko kastelukannulla annostella?
     
  17. valpas

    valpas Gearhead

    Näinä aurinkoisina päivinä on ollu ihan hyvä ottaa sisälle LTO-koneelle hallin peltiseinän takaa ilmaseks lämmennyttä ilmaa. Sisälle on tullut +20, vaikka ulkona on ollu -20.
    Sitten se LTO-koneen poistoilma menee Ilpun ilmanottoon, ja se tuuppaa sisälle +30 asteista, vaikka hallissa on noin +12.
    Kun poistun hallilta, niin sammutan nuo, ja laitan sähköpuhaltimen pyörimään noin 6 asteen asetuksella varalle, jos oon kauan pois.
    Eikä tuo mitään isoja tekemisiä vaadi. Sillä 70kW:n nestekaasulla saan 10-15min, 5 astetta lisää lämpöä. Siinä se menee samalla, kun vaatteita vaihdan, ja kahvia keittelen. Halli on jo lämmenny, kun juomaan kerkee.
    Lämmityskulut on hävyttömän pienet.
     
    karhu01 tykkää tästä.
  18. karhu01

    karhu01 2nd gear

    Minkälainen LTO-kone sun tallis on.
     
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Pingviini, pyörivä kenno. Kohdeimurit sitten semmosissa kohteissa, joiden ilma ei ole hyvä mennä LTO-koneelle. Kun kohdeimuria käytän, niin sillon joutuu avaamaan reiän suoraan ulos, muuten ei pääse ovesta ulos...... helposti.
     
  20. signet

    signet Gearhead

    Ei oo mitään kosteusongelmia tosta tullut.Lämmitin on siirrettävä, vain valovirta sähköjohto seinään,ei varmaan ole tämän takia tarkoitettu imemään säiliöstä.Meillä on tankki sisällä,työntää lämmittimen säiliön viereen ja laskee letkulla täyteen,muutaman päivän välein.
     

Kerro tästä muillekin!