Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. lpr

    lpr 2nd gear

    Putket järveen, niin on hyötysuhde kohdillaan ja tarvittaessa putki on helppo nodtaa ylös jos vikaa tulee.
     
  2. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Sitä minäkin ensin meinasin mutta maakieppi maksoi 1/8 porauksen hinnasta.
     
  3. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Ei se varmaa itsekseen mennyt maahan kuitenkaan? Toki jos hyvä märkä pelto ihan talon vieressä niin tosi hyvä vaihtoehto.
     
  4. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Itse sen kaivoin, tonnin maksoi 400 metriä maahan kaikkine kuluineen kun konevuokra oli halpa.Mulla on maaperä hiekkamoreenia, ei pitäis toimia ollenkaan mutta toimiipa vain.

    Kaivinkonehommat on sen verran halpoja teettää että niistä ei suurta laskua tuu, kilpailtu pilalle.
     
  5. T&S

    T&S Gearhead

    Muuten hyvä vaihtoehto mutta tulee niin pirun kalliiksi kun lähin järvi on 20 km päässä
     
    palontie ja lpr tykkäävät tästä.
  6. lpr

    lpr 2nd gear

    Joo kyllä kaivaminen halpaa on, jos ite vähänkin osaa kaivaa. Jos alkaa rakentamaan taloa tai tallia ym. missä pitää kaivaa vähänkin enemmän, tehä pihat ym., kannattaa ostaa oma kaivuri. Nuo vanhat persveivarit ja pienet pyörivät on tiputtanu hintansa pelkkään käyttöarvoon. Jos nyt ostat 5000e persveivarin tai 10000e pyörivän, ni saat saman hinnan 3 vuoden päästä myydessä, kun talo on valmis ja pihat tehty. Itellä on hakusessa just joku 2,5-5 t pyörivä kone pihakoneeks.
     
  7. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

  8. lpr

    lpr 2nd gear

    Pitäis tuommonen löytää suht' läheltä. Alkaa tuon painosen vehkeen hakeminen toiselta puolelta maata maksamaan kohtuuttomasti suhteutettuna sijoitettuun pääomaan.
     
  9. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Pihaan pääsee puoliperällä, jos kauppoihin päästään ajan sen tuonne 4km päähän maantien P-paikalle mihin mahtuu täysperälläkin. :D

    Tällaiset koneet liikkuu euron/km suunnilleen jos saa nättiin paluukuormaan.
     
  10. lpr

    lpr 2nd gear

    Kuten sanoin, etsin etupäässä pyörivää konetta, veivarit pidetään vielä toistaiseksi varasijalla.
     
  11. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Yleensä ne jotka osaa vähän kaivaa saa käytettyä 2,5h aikaa samaan työhön minkä ammattimies tekee tunnissa. Sit vähän koneseen remonttia siinä talon rakentamisen lomassa, hydrauliöljyt maahan jne. Mut huikee säästö tuli :D
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Kylläpä se näin tahtoo olla et kun ottaa ammattilaisen kaivaa niin se homma tapahtuu joutuin. Mut harrastuksena nämä omat kaivutyöt on otettava.
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Mitäs sitten, kun kaivaa 50h, kuinkas nopeesti sen tekis ammattikaivaja?
    Ei siihen kauaa mene, kun koneen saa pysyyn käsissä melkein kuka tahansa.
    Omakotitalon pihatöissä vuokrattava Avant ei ole kallis, ja lisälaitteita löytyy vähän joka hommaan.
    Minäkin koitin ensin pyörivällä, kun en uskonu, että Avanti pystyy saviseen maahan. Näin jälkeenpäin ajatellen, se pyörivä oli turha laite sillä työmaalla, ennen Avanttia.
    Nyt on suvussa lusikkahaarukka vehje, ja sillä tekee kyllä aika paljon. Sillä kuljettaa maata helpommin paikasta toiseen, kuin pyörivällä. Pienellä rahalla, kun pelaa, niin halpojen romujen kanssa toimitaan. Pakki puutuu (tiedettiin ottaessa), mutta taka kauhalla menee taakseppäin. Pitäs koko paketti purkaa, ja katkasta, että sais korjattua. Ei oo vielä maksanu vaivaa, kun kaikki muu pelaa.
    Öljyt menee monesti maahan ammattimieheltäkin, mutta ei sieltä yleensä koko tankillista valu.
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Kivaahan se kaivaminen ja maansiirtotyö on niin kauan, kun ei ala työstä käymään. Moni tykkää ihan työnäkin.....
     
    urho3 tykkää tästä.
  15. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Sanotaanko näin että kuka tahansa osaa kaivaa kuopan kaivinkoneella, mutta ammattimiehet on erikseen ja jälki sen mukaista. Minäkin osaan pitää maaliruiskua kädessä ja saan auton värjättyä, en silti kehuisi osaavani maalata autoja. Avantin kehuminen kaivuutöissä kertoo jo riittävästi. Jos omasta koneesta menee isompi letku ja 20litraa öljyä maahan, se maksaa helposti 200-250€. Sillä teettää puoli päivää töitä yrittäjällä joka todennäköisesti tietää mitä tekee ja jälkeä tulee. Myöskin näissä omissa hommissa unohdetaan aina se että että myös oma tai lainattu kone tarvitsee polttoainetta, täysillä hommia tehdessä 12-18 litraa tunnissa. Laskelmissa kannattaa myös ottaa huomioon että 30tn kone siirtää työpäivässä 2000 KIINTOkuutiota maata,
    100€/h. Ja ei, en ole koneyrittäjä, olen jättänyt sen muille osittain juuri siitä syystä että naapurin pertsa kaivaa pimeästi vanhalla länkkärillä aina halvemmalla.
     
    Muokattu: 3.5.2018
    Inlinee, signet, talonmiehen vapaapäivä ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. lollipopchevy

    lollipopchevy Gearhead

    Heh, muakin varoitettiin Casea ostaessa, että kaivat tunnin ja korjaat kymmenen.

    No ihan näin ei kuitenkaan käynyt , mut kaukana ei oltu...
     
  17. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Oma kokemus on kans että jos jotain vähänkään isompaa kaivettavaa, talon tai tallin pohjia ym. niin mahdollisimman iso tela-alustainen ympäripyörivä kuskin kanssa tontille, tulee halvimmaks kun sillä ei kauaa nokka tuhise hommassa. Ja se sama vehje tekee ne pihatkin murto-osa ajassa johonkin pyörävehkeillä turaamiseen verrattuna
     
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ei sillä olishan se oma kaivuri kiva, mutta ei se kyllä omiin hommiin rahallisesti kannata jos vähänkään kunnollisen haluaa, ja pyöritys ja tilttivehkeet kauhaan
     
  19. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Joo ymmärrän kyllä että jos on tiluksia ja romut ovat elämäntapa niin myös oma kaivuri on kiva olla ja sillä tehdä hommia.
    Mutta että omakoti/ tallirakentajan kannattaisi ostaa kaivuri ja ryhtyä "pystymetsästä" kaivamaan pohjia itselleen koska "koneen saa pysyyn käsissä melkein kuka tahansa" on aika utopiaa. Rakentajan kannattaa ostaa akkuporakone, jiirisirkkeli ja ehkä peräkärry mutta että kaivinkone...
    Maarakentaminen on paljon muutakin kuin kuopan kaivamista ja välillä tulee vahva myötähäpeä kun näkee noita itse kaivettuja pohjia... kauhan kokoisia monttuja vieri vieressä... ei riitä hymiöt enää.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  20. urho3

    urho3 Gearhead

    Kyllä minä ostin kaivurin autotallin tekoon ja myöhemmin pyöräkuormaajan. Ainut virhe oli ostaa se Kuormaaja liian myöhään. Ihan jo kattopeltien ja kattoristikoiden 2200kg kappale nosto oli lasten leikkiä kaivurilla. Myöskin lattiaverkot oli hyvä nostella kaivurilla. Jos ois ollu asfaltti leikkuri olisin finnfoamit sillä leikannut. Mutta silti se ammattilainen olisi tehnyt sen nopeammin,sitä tuskin kukaan kiistää.
     
    valpas tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!