Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. lpr

    lpr 2nd gear

    Itelläkin tulossa semmonen projekti, ettei kukaan urakoitsija tuo konetta seisomaan tontille niin pitkäksi aikaa ja kaivetaan puol tuntia päivässä. 1920-luvulla tehtyyn navetta-hevostalli-varastoon, missä on nyt verstas, autotalli ym... pitää uusia koko perustus pätkä kerrallaan tunkkaamalla ja valamalla antura ja sokkeli. Koko kesän projekti kuivumisaikoineen ym. Rakennus on aikanaan tehty betonisokkelille ilman raudoituksia, suoraan mullan päälle. Alla ei ole mitään kivistä ladottua anturaa tai salaojaa. Neliöitä on 200+, eli työsarkaa riittää. Oma kone on ainoa vaihtoehto. Muutenkin, kun pihassa on toistakymmentä rakennusta, joista uusin on yli 65-vuotias, riittää tuota puuhastelua ihan tarpeeks. Piha-aluekin on parisen hehtaaria. Lisäks vielä useampi kilometri noita metsäteitä huollettavana.
     
    -kk-, valpas ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  2. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mulla on ollu toi Ditch Witch 1025Sk Ext jo 20 vuotta,pois en antas..on rakennettu, kaivettu,kannettu ,lunta-aurattu, nosteltu.. aina jotain, välillä on monta kuukautta ettei tarvi mutta ompahan kone kun tarvii eikä tarvi soitella konemiehille et milloin ehtisit..
    Makso kymppitonnin silloin kun huutokaupasta sen ostin ja saman saa edelleen.
     
    valpas ja lpr tykkäävät tästä.
  3. urho3

    urho3 Gearhead

    Kaivuri ja pyöräkuormaaja maksanut kahvikupin verran päivässä. Menee raha turhempaankin.
     
  4. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Lähes liittyy asiaan mutta tökkäsin valmetin toriin, aamun on soinu puhelin ja vaihdossa sais dx corollaa ja 702:sta valmettia ym. Joku tarjos jopa kaksi tonnia ja haku huomenna, sanoin että maksa viis ja hae ylihuomenna niin pahastui..
     
    Roberto, valpas, pantera ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. GBS

    GBS 3rd gear

    pantera tykkää tästä.
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Meillä on saman värinen Massikka, suunnilleen samoilla varusteilla, mutta ulkonäkö on "pikkusen"ruotosempi, ja "pikkusen" vanhempi..... Hintakin oli varmasti eri luokassa. Silläkin on saanu kaivettua, ja siirrettyä maata sen, mitä on tarvinnu.
    Yks sylinterin tiiviste alko kerran vuotamaan, mutta savimaahan, niin saatiin kerättyä pois, eikä sieltä paljo öljyä tullu.
    Käyttötarpeet, ja raha ratkaisee koneet, ja sillä tekemiset, ja teettämiset aina tapauksen mukaan.
    Sopivat koneet tulee aina hankittua jälkeenpäin ajatellen liian myöhään.
     
    lpr tykkää tästä.
  7. lpr

    lpr 2nd gear

    Tästä kaivurikeskustelusta on kehkeytynyt mielenkiintoinen aihe, mikä ei sinällään liity mitenkään tallin lämmittämiseen. Minä taisin olla yksi syypää offtopiciin luisumiseen. Keskustelua aiheesta varmasti tulee lisääkin, niin voisikohan ylläpito siirtää rönsyn omaksi keskusteluksi.
     
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Joo. Voin sit siellä kertoa, miten saariraksalla menee arvotus urakoitsija vs. oma kone.
     
    lpr tykkää tästä.
  9. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Saaret ja 200 vuotiaiden rakennuksien kunnostukset vähän eri juttuja kuin yleistys "jos aikoo rakentaa taloa tai tallia niin kannattaa ostaa kaivuri". Kun leikkaus- ja täyttömäärät on heti alussa 1500 kuutiota niin siinä on ditch witchilla tekemistä. Jos näin ajattelee niin miksei sitten myös betoniautoa, kappeletavara-autoa, sora-autoa jne. Kaikille olisi heti perustusvaiheessa käyttöä ja säästöt (ilman omien kulujen vähentämistä) useita satasia per vehje. Joku 50 tonnia riittänee että miljoonan ajetut romut on pihalla mut sit alkaakin rahaa tulemaan kun tekee kaiken itse ettei yrittäjät vaan pääse ryöstämään.
     
    Muokattu: 4.5.2018
  10. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Mulla oli tavanomaisen tallin kaikki kaivuutyöt ja maansiirtoajot yhteensä 1800 euroa plus alv. Ei sillä kovin kaksista kaivuria tontille osta.
     
  11. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Vahvasti tekisi mieli olla erimieltä. Kyllä kaivinkoneella on ylivoimaisesti eniten käyttöä mainituista koneista omakotitalo ja muillakin työmailla.
    Pienelläkin ympäripyörivällä pärjää, se on eri asia sitten jos pitää saada (home)mökki pystyyn viikossa, normaalisti kun rakentaa ja koneenhankkija yleensä omatoimisesti niin kerkeää rapsutella kyllä.

    Kaivinkone on niin helppo vekotin että kun sinne koppiin sulkee apinan se alkaa tunnin päästä kaivaa ihan tylsyyksissäänkin.

    Edit : Enkä nyt puhu tuosta perseveivarista vaan vähän nykyaikaisemmasta vaikkapa 5~7 telakoneesta.
     
    lpr ja valpas tykkäävät tästä.
  12. valpas

    valpas Gearhead

    Päivässä oppii jo suht hyvin hallitseen konetta, ja koko ajan oppii lisää. Itsestä kiinni, mihin työnjäkeen tytyy, ja onko tietoa, minkälainen siittä kaivannosta pitäis tehdä.
    (Pitäskö laajentaa otsikkoa, että siittä näkis, mitä sen alla kirjuutellaan?:cool:)
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Joillakin on muutakin, kuin tallin pohjan kaivu.
    Pelto-ojien kaivua, ja kaikkee muuta, vaikka ei mikään tuottava pikkutila olekkaan. Ostohommana jäis tekemättä.
    Ei montaa euroa tarvinnu enempää laittaa, kun pihaan saatiin lusikkahaarukkakone, jolla pystyy toimimaan. Niin, ja sen verran edullinen oli, että varmaankin tuplat sais, jos myis. Ei oo myynnissä.
    (Valitettavasti se kone ei ollu sillon meillä, kun hallin kaivuita tehtiin.)
     
    lpr tykkää tästä.
  14. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Huomaa kyllä ettei sinullakaan ole paljoa kokemusta alasta jos 5-7tn ympäripyörivä on sopiva omakotityömaalle. Jatkakaahan kaivamista.
     
  15. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Niin, ei kai kun sitä työkseen olen tehnyt. 1-42t vehkeillä.
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Jännää, kun muutamat keskittyy vain toisen tekemisen hälvimiseen. Kannattais keskittyä enempi neuvomaan sitä, kuinka oikeesti mikäkin homma pitäis tehdä, jos on tietoa, mitä jakaa.:D
     
  17. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    No minä kyllä kans vähän ihmettelin tuota, kai se vituttaa kun ei saa 20 tonniselle ååkkerille keikkaa kun ihmiset osaa jotain itsekkin.
     
    valpas ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  18. urho3

    urho3 Gearhead

    Sikäli oon samaa mieltä. Mulla 16t ympäri pyörivä ja onhan se välillä tuskaista kaivaa,menee lipittämiseksi. Jos on ok talolle tontti niin joku 32t kone niin rupee tapahtuu.
     
  19. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Täällä oli käsittääkseni puhe omakotitalon ja tallin omatoimirakentajista. Ei ole mitään järkeä hommata tontille tuonkokoisia koneita joita ei esim jollain traktoripohjaisella kalustolla kuljeteta ylläpidon ja remonttien kalleudesta/mahdottomuudesta puhumattakaan.

    Ajattelen näemmä melko erilailla mutta mulle se rakentamisen vauhti ei olekkaan koskaan ollut pääasia.
     
    T&S ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  20. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Okei, jos sinulla olisi koneita pihassa 1-42t ja pitäisi lähteä tekemään talon pohjaa minkä kokoisen veisit tontille? Kalteva kaavatontti, vanhaa peltoa, mullan alla tiukka moreeni. Täyttömäärä anturan alle 1250 tonnia.
     

Kerro tästä muillekin!