Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. pantera

    pantera Double Gearhead

    Itte naputtelin tallia 2 vuotta ja tuvassa menikin sitten 4... oman työn osuus aivan järkyttävän suuri .
    Oma valintani oli bygata ajan kans ilman lainaa ja kestäähän siinä vuosia , ja onhan noista "harraste" kaivureista iloa harrastustoiminnassakin

    [​IMG]
     
    Gary Grand, -Skeletor-, kapa73 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Kyllä meillä päin ammattilaiset on täystyöllistettyjä et yks syy ostaa oma on myös että ei tarvitse odotella sitä kaivuria.
     
    lpr tykkää tästä.
  3. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Urakointi erikseen ja harrastukset erikseen kuten jo aiemmin sanoin. Yliampuvaan massanvaihtoon viedään iso kone mutta ei kotikaivelija tee yhtään mitään jollain yli kahenkympin koneella sen jälkeen kun on laatikot täytetty.
     
    evilpastori, Jussi289 ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  4. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Kaivureissa on sitä jotain... mökille oon kattellu jotain lusikkahaarukka konetta maanrakennukseen, kantojen repimiseen ym. mutta vähän on huonosti noita edullisempia, alta kympin koneita tarjolla. Mihin hintoihin jotkut 80-luvun koneet oikeasti liikkuu, esim. Länkkäri c10, Valtra, tms. ? Vieläkö tollasella jotain tekiskin, muutakin kun kallista remppaa? Vai paljon pitäis järkevään koneeseen sijoittaa?
     
  5. lpr

    lpr 2nd gear

    Jos yksinkertasen ja luotettavan haluaa, ni ota niin vanha, ettei oo muunninlaatikkoo, vaan manuaali kytkimen kans. Ja ilman sähköistä hydrauliikan esiohjausta. Ja nuo yhistelmät maksaa käsittämättömän paljon verrattuna persveivariin. Tulee etukuormaimelle hintaa
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tästä vois varmaan kirjottaa kirjan, ja ostajan painotuksia veivata maailman tappiin. Ite kun kattelin niitä, niin halvat oli sit joo halpoja. Ja vähän kalliimmatkin oli "halpoja". Nostin sit vähän omaa budjettia, ja ostin Vammas Magnumin -92. Ei vielä oo tarvinnu katua.
     
    Camino'79 ja pantera tykkäävät tästä.
  7. M

    M Gearhead

    Valitettavasti mekään ei pystytä irroittamaan rönsyjä omaksi aiheekseen. Mennään tällä.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Otsikkoo voi muuttaa......:D
     
  9. lpr

    lpr 2nd gear

    XenForo foorumisofta kyllä antaa sen mahdollisuuden, mutta ilmeisesti sitä ei OD:lla ole haluttu ottaa käyttöön.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuossa katsoin pitkästä aikaa tallissa sähkönkulutusta 10v ajalta kun on oma mittari. 150m2 5.4 korkea talli ilmalämpöpumppu ja lattialämmitys sähköllä,keskimäärin 13-17 lämpötila. Joskus on käynyt hyvin lähellä 10 astetta kun on ollut pitkä kova pakkaskausi. On ollut kyllä joskus 19 astetta lämmintä 30 asteen pakkasilla. 100000kwh oli mennyt 10v että ei mielestäni paljoakaan. Lämpöpummpuna Panasonic Nordic 12 2006 vuodelta.
     
  11. Ai perhana että on mukava rakennella autoja kun on lattialämmitys. Ei hohda kylmää, ei tarvi olla ryysyjä päällä turhan päitten liikaa ja tallissa aina tasainen esim. 15-16astetta. Sähkö ei ole kallista, mutta hienon naisen pitäminen on.

    Toki nuorempana kaikki kävi ruuvauspaikaksi. On se vaan niin että kun on ikää ja todennäköisesti jokaisella hieman tuo taloudellinen puolikin on parempi, on mukava mennä talliin kun saa tehdä töitä pitkähiainen t-paita päällä tai jos joutuu lattialla paljon tekemään esim. hitaita tig hommia, ei tarvi kärvistellä kylmää hohtavan laatan päällä. Jokainen tiedetään se että laatta ei itsestään lämpene talossa tai tallissa vaikka olisi 10 puhallinta , vaan kyllä se lämpö pitää viedä sinne laattaan.

    a
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Mulla on lattialämpö ja puhallin patteri mutta pirullinen on pitää pelkällä lattialämmöllä kun on turvakengät ja joutuu ulkoa sisään pomppaamaan. Meinaa jalat hiota liikaa kun päivän tepastelee. Sikäli kyllä olet väärässä että katosta ja lattiasta mitattuna ei saa yli 2 asteen lämpöeroa vaikka on pelkkä ilmalämpöpumppu. Lattia ja katto eristys pitää olla kunnossa.
     

Kerro tästä muillekin!