Tallin lämmitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Galaxie500, 24.9.2003.

  1. JPA

    JPA 3rd gear

    ois muuten Myydään sekalaiset osastolla myynnis hyvä kaksoispesäkattila
     
  2. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Onko kellään tallissa sellaista ilmalämpöpumppua jolla voidaan pudottaa peruslämpö +7 asteeseen silloin kun tallissa ei oleskella?
     
  3. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Äkkiä ynnättynä, 4,2kw =46snt/h sähkönä eli 24h= 11€
    Ei hajuakaan paljoks nestekaasu maksaa nykyvää mutta omassa tallissa oli tommonen (n.80m2 /320m3) ja tais pullo mennä päiväs, muistaakseni. Tosin, katossa oli kyl lämmin...
    Toi kaasu pöhötin, niinku kaikki muutkin ilmaa lämmittävät laitteet on yhtä hyviä/huonoja korkeen tilan lämmittäjiä.
     
  4. törppö

    törppö 1st gear

    pari kymppiä taitaa olla 11kg täyttö. se vie mainoksen mukaa 300g/h (4.2kw). jos oikein laskin ni 66senttiä tunti. eli ei muutaku sähkönen rakennuslämmitin avittamaa ilmaläpöpumppua kovilla pakkasilla...
     
  5. sepi 74

    sepi 74 1st gear

  6. Helmsman

    Helmsman Gearhead

    Olikohan noi kulutuslukemat ihan oikeita... alkaen 2kg/tunti eli 48kg vuorokaudessa :eek: Tarvii olla aika paljon kavereita ja suht tihee öljynvaihtoväli :rotfl:
     
  7. eekoo

    eekoo Gearhead

    ittellä hallitila lämpiää pö ilmapuhalluksella jota hoitaa oilon junior, siinä puolen gallonan suutin, eikös se ole silloin n. 2 ltr tunnissa,? sehän ei tietenkään käy koko aikaa ... kahden viimeisen kuukauden aikana pö :ä palanut n. 300 ltr kun peruslämpö on +5c ja illaksi nostetaan muutaman tunnin ajaksi + 15c;een,, pakkaspäiviä on ollut aika vähän tänä aikana.

    lattiaa n. 300 ja tilavuutta n. 1200m3
     
  8. SnakeWood

    SnakeWood 1st gear

    Eihän ton jäteöljyn hankinta ole mikään ongelma, sitähän saa hakea ilmaseks
    niin paljon kun vain kehtaa polttaa. Eriasia on sitten miten kovat rapsut
    siitä tulee jos jäteöljyn polttamisesta jää kiinni.. :soosoo:
     
  9. joekopo

    joekopo 3rd gear

    mulla on ilmalämpöpumppu joka on säädetty 16 asteeseen.
    korkeutta hallissa reilut 3,5 metriä ja neliöitä n. 50.

    viime tammi-helmikuussa oli kulutus mittari kiinni ja laskeskelin, että lämmitys maksaa talvella mulle noin 30 egee kuussa ja kesäsin ei o päällä ollenkaan.

    pumppu on sellanen "ite" asennettava malli ja hyvin toimii ainakin toistaiseksi
     
  10. sepi 74

    sepi 74 1st gear

    tai korjaamo missä tehdään öljynvaihtoja...... :rotfl: :rotfl: :wink:
     
  11. Timmo

    Timmo 1st gear

    Lattiassa on vanha valu, jonka paksuus on arvoitus. Ajattelin iskeä siihen päälle verkon ja vesiputket. Paljonkohan niiden putkien päälle pitäisi valaa laattaa, että kestää ajella yli?
     
  12. Lämmitys

    Täällä Huutokoskella tein isomman remontin. Heitin päärakennuksen öljykattilan ovesta pihalle, rakensin viereen tallin, jossa pellettikattila ja riittävän iso siilo. nyt molemmat lämpiää pelletillä. Suosittelen, on mukava paketti.
     
  13. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Mulla on 12 cm valu ja sen sisällä Wirsbo putki. Jos, vain autolla tallissa ajelet ja sulla on vanha valu alla, niin luulen että 7-8 cm valu kyllä kestää. Laita putket entistä valua vasten, että jää massaa mahdollisimman paljon päälle. Suosittelen laittaan samalla pinnotteen lattiaan, en nyt muista pinnotteen nimee, mutta se laitetaan samalla kun betoni liipataan. Itse maalasin lattian jälkikäteen, hyvin on pysynyt kiinni ja puhtaana pito on helppoa. Maali oli joku GPL, on kestänyt ajaa traktorilla kettingit päällä, eikä ole tullut jälkiä.
     
  14. Riviera64

    Riviera64 1st gear

    tallin lämitys

    Lattiavalun paksuus, lämmitystehon saaminen jne ovat riippuvaisia toisistaan. Jos paino jää alle 2500 kg auton ja käytät 4 mm verkkoa ja 12 mm Virsbon PEX:iä jopa 50-60 mm valu voi riittää jos allaoleva valu + rakenteet kondiksessa eivätkä romahda lisäpainosta. Putken yläpinta kannattaa olla n. 20-30 mm valun pinnasta. Jos käyttää paksumpaa putkea, se menee harvemmalla jaolla, mutta vaatii paksumman valun
     
  15. hotanpa

    hotanpa Gearhead

    lämmitys

    minulta löytyisi ylimääräinen siirettävä ilmastointikone. Siis pyörillä seisova laite.Pari vuotta vanha. Satasella lähtee! Laite löytyy Nauvosta. Turusta 60km.
    Toimii valovirralla. Ei vaadi asennuksia, töpseli seinään ja napista haluttu lämpötila. Talvella lämmittää ja kesällä vilentää.Helppoa!

    Kalle/ 040-3113707
     
  16. palontie

    palontie Double Gearhead

    Mitenköhän toimis 30KW Nestekaasuhallilämmitin siten että itse lämmitin on seinän takana varastossa ja talliin ohjais lämmön tulemaan eristetyssä iv-kanavassa joka olisi seinällä ja siinä ois muutama lähtö josta lämpö talliin ojautuisi?Pituutta putkelle tulis n.5m.
     
  17. speedy

    speedy Double Gearhead

    Mullon tallinnurkassa 2000kw puhallin, siinä son ollu koko talaven pohisemassa, tosin ykkösasennolla ja termari melekosen pienellä, on se pysyny lussanpuolella. Tosin tänätalavena enoo viettäny tallissa montaakaan tuntia, kun ei kiinnosta enään tehä mtn josseioo pakko.
     
  18. T&S

    T&S Gearhead

    Kun te näitä kaasulämmittimiä laitatte talleihin niin se ei ole sitten hyvä ainoaksi lämmitysmuodoksi, vain lämpötilan nopeaan nostoon ja palamisilma olisi hyvä ottaa ulkoa.
    Kosteuden kanssa tulee ongelmia jos se on ainoa lämmitysmuoto, kilo poltettua kaasua tuo ilmaan puolitoista kiloa vettä.
     
  19. palontie

    palontie Double Gearhead

    Mulla on muuten kylmä talli ja tota käyttäisin vaan kun teen tallissa jotain,eli nykyään harvemmin.
     
  20. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Mullaki kylymä talli jonsei pirä lämpöjä päällä, jotaki 80 neliötä ylipitkän miähen korkuusta tilaa mizarin tykillä lämmitän johona savukaasun poisto haukkaa ny kuus sellaasen 60€ öliyt.
    En tiä mut ei tua halapaakaa oo, silti tykkään vaan könytä tallis ku tuvaski olis yhtä lämmin mut ku siä ei viitti koko aika kenata tv:stä ei tuu mitää järkevää ja kissan ruakintahan ei voi montaa minuuttia kerrallansa mennä.
     

Kerro tästä muillekin!