Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

 1. laakkius

  laakkius Gearhead

  Kohta olisi edessä tallin lattian pinnottaminen, pinta-alaa on 200m2 ja valu on jo useamman vuoden vanha, mutta puhdas.
  Millaisia kokemuksia teillä on, miten maalaus kestää verrattuna epoksiin, ja jos epoksi, niin kuinka paksu kerros on, jne.
  Pikkasen rupes tökkii kun sain tarjouksen 3mm epoksipinnoituksesta 35€/m2, eli 7000+alv.
  Ideoita, kokemuksia, kaikki info otetaan vastaan, ja jos joku on alan ammattilainen niin urakkaakin vois olla tarjolla... :odroll:
   
 2. rokki383

  rokki383 Gearhead

  jos sulla on tasanen pinta niin vedä pelkkä primeri siihen lattiaan jos haluut halvalla selvitä, kaverin tallia kun tehtiin ni laitettiin jotain vimpan päälle lattiaepoksia pintaan niin ei oo siitä kun muisto jäljellä, tosin siinä pajassa ei kyllä kestä mikään muukaan, toi primeri estää betonin pölyämisen eikä mitään muuta
   
 3. GMC-96

  GMC-96 1st gear

  Ihan normi lattiamaali ei varmasti kestä. Parashan olisi tuo 2-3mm hiekkatäytteinen epoksi, mutta en itsekään sitä raaskinut hankkia vaikka talli ja varasto olivat vain 70m2 ja silloin 2mm täytön olisi saanut tehtynä hintaan 25e/m2( tarvikkeina taisi olla 15e/m2)
  Laitoin sitten tuosta epoksista sen kevyemmän version, eli sen lastallalevitettävän n. 0.5-1mm kalvon ilman hiekkaa, joka oli tarkoitettu keskiraskaaseen korjaamokäyttöön ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen(ollut käytössä 1.5v). Hintaa tuon alueen pinnoitukselle tuli itsetehtynä n. 500e
  Epoksi oli temafloor 150 http://www.tikkurilacoatings.fi/pdf/coa ... oor150.pdf
   
 4. kasipallo

  kasipallo Gearhead

  joku semmonen tasotteen olonen pinnote on olemassa jota käytetään teollisuushallien lattioissa esim olvilla.tuttu vaan kerto että olivat laittanu samaa tököttiä tallin lattiaan niin oli kestäny rallivaunun vekslata nosturille piikkipyörillä ja ei oo tullu ku pikku naarmuja.mut mä kysyn siltä mitä se oli
   
 5. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Oman talliin laitoin lähes valkoisen täys kiiltävän epoksin. Se on aika pop kun kaikki duunailu on "siistiä" eli ei varmastikkaan paras oikeaan heavyduty käyttöön. Kuulemma sellainen kuin "master top" on kaikista kestävin ?
   
 6. Quest

  Quest Gearhead

  Ääni Master Topille, ja on edukkaampaa kuin monet muut. Kestää nastarenkaat yms tosi hyvin.
   
 7. kipa76

  kipa76 3rd gear

  jos haluaa halvalla ja helpolla hyvän niin kannattais levittää siihen pohja maaliksi epoksi pohjamaalia joka ois ohennettu aika ohueksi että imeytyy hyvin huokosiin,sen vois tehä pari kertaa,pohjamaali on aika halpaa.siihen on ihan hyvä esim.teknoksen teknoplast primer2.sitte ku on kuiva niin epoksi pintaa vain ja jos haluaa niin sitäki pari kerrosta.hyvä epoksi pontamaali ois teknoplats 50 ja sitä saa sävytettyä hyvin,saa vaikka keltasen lattian jos haluaa :D nuo maalit on teolliisuus maaleja ja ihan hyviä minun mielestä ja helppo tehä
   
 8. Vanisti

  Vanisti 1st gear

  Varmaan on akryylia.. akryylihiertomassa taitaa olla virallisempi nimi. On kyllä tosi hyvä valinta tallin lattiaan. Hinta menee asennettuna suunnilleen samoihin 3-4mm epoksin kanssa. Mielummin tuo kuin epoksi. Ei ole liukas ja kestää kulutusta paremmin.
   
 9. tapioraiha

  tapioraiha 1st gear

  Ehdottomasti master top. 2k

  eikä muistaakseni hirvittävän kallista, kysele tarjoukset rautakaupoista, säästät kyllä. yllättäviä eroja. naapurin pihaton lattian vetivät sillä ja siinä on nyt kaikkia happoja ja aetaan raskailla koneilla edes takas.

  Itellä on master top tuoteperheen 300 hierrettävä aine joka laitetaan betonin liippauksen yhteydessä, pitäis kestää kun tauti. lika lähtee painepesurilla nätisti.
   
 10. laakkius

  laakkius Gearhead

  akryylissä on vaan se huono puoli että jos siihen valuu esim. bensaa tai liuottimia, niin se sulaa eikä kovetu enää ollenkaan...
   
 11. laakkius

  laakkius Gearhead

 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Temafloor 150 on 2k epoksi jossa ohenteena käytetään etanolia. Ei kannata maksaa Sinolista kovin paljoa per litra :lol:

  Tein tuolla tallin lattiat viime talvena. 10l astian hinta kovetteineen on 160e ja sillä tekee puhtasta betonista alkaen jotain reilut 40m2, ehkä hieman enemmänkin. Mulla tuo astia riitti:
  -40m2 tallin yhteen pintavetoon (4,5l)
  -25m2 tallin kahteen vetoon, olisi saanut olla kyllä kolmaskin kerros.

  Kovettuminen on voimakkaasti riippuvainen lämpötilasta: 23C:ssä työskentelyaika on alle 1/2h, mutta minulla 15C tallissa talvella kovettuminen alkoi kun aloitin tallin lämmittämisen. Tiesin työskentelyajan lyhyeksi joten tein homman viileään vuodenaikaan jolloin ei tullut kiirettä.
  Aine on varsin hajuton joten erityistä suojamaskia ei tarvita.

  Pinta on muovisen tuntuinen, kestää nastaa ihan hyvin. Rasva & töhnä tulee pestyä pois auton liuotinpesulla ja vedellä. Ketjuvahat joutuu hankaamaan irti rasvanpoistajan kanssa. Olen ollut tyytyväinen.
   
 13. laakkius

  laakkius Gearhead


  Kiva kuulla... 8)

  Tuossa tarjouksessa oli 8x 9L pytty, oli laskettu että yksi riittää 27m2, kun pohjustus tehdään 20% laimennetulla ja sit toinen ohentamaton kerros päälle.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  "Pohjat noin 30-40% laimennetulla", neuvottiin minulle kun soitin Tikkurilan tekniseen neuvontaan asiasta.

  "Pintakerrosta saa ohentaa aina 10% asti, siis siten että se on helppo telata."
   
 15. kime2

  kime2 Gearhead

  Master toppi on kyllä hyvä pinnan kovete,mut tuohon valmiiseen lattiaan se ei enää käy,kun se hierretään pintaan kuten tapioraiha tuolla sanoikin eli ainoat hyvät vaihtoehdot on nuo epoksipinnoitteet ja kyllä nekin kestää oikein laitettuna ja jonkinlainen järki sit sen lattian käytön suhteen ni on riittävän pitkäikäinen ratkaisu ja helppo pitää puhtaana!
   
 16. pontso

  pontso Gearhead

  ollaan jouduttu joka kesä laittaan udet epoksit kun meillä vaan rakennetaan noita kuorma autoja , kuluu ne vaan kummasti . omassa mastertoppi ja ei ole ollu mitään ongelmii vaika on menny lattialle kaiken moista lientä ja on ollu helppo pyyhkii pois. ei tosi ole mikään sou ruumi vaan missä tehään kaikii esoi joten ääni mastertopille
   
 17. Lumiukko

  Lumiukko 3rd gear

  Kestääkö em.eväs hitsauskipinöitä?
   
 18. GMC-96

  GMC-96 1st gear

  Kohtuullisesti, mutta kyllä isommista sulista klönteistä jää palanut jälki lattiaan. Jos meinaat löytää pinnoitteen joka kestää vaurioitumatta sulaa metallia niin vaihtoehtoja ei ole kyllä montaa, ainakaan järkihintaan.
   
 19. Kine

  Kine 3rd gear

  Väittäisin, että tämmöinen Ashford Formula hakkaa kaikki tuommoiset muovisoosit ja pinnoitteet. Vaikka oman tallin lattia olikin käsin hierretty ja liipattu, tuli tuon käsittelyn jälkeen varsin hyvä pinta vaikka vähän laikkuja jäikin.

  Ko. menetelmässä pinta ensin hiotaan timantilla sileäksi, joten siitä tulee vähän liukkaampi kuin karkeasta käsittelemättömästä betonista. Liemen ruiskutuksen jälkeen ei kyllä taatusti pölise enää ja on helppo pitää puhtaana.

  Ja parastahan tässä on että pinta kestää niitä kipunoita ja sulaa metallia käryämättä. Juuri siksi en halunnut mitään muovia pintaan.

  Eli jos lattia on edes sinnepäinkään tasainen, niin kannattaa harkita. Tullee varmaan samoihin hintoihin maalien ym. kanssa. Suomessa ilmeisesti ei kovin montaa tekijää. Minulla kävi tuuri kun sattui samaan kaupunkiin.

  Kokeilkaa googlella ashford formula ja lukekaa lisää.

  Itse ainakin olen hyvin tyytyväinen.
   
 20. laakkius

  laakkius Gearhead

  lattiakin tuli valmiiks!
  Solmasterin ukko kävi duunaa, pohjalle EP10 ja pintaan EP500, hintakin oli kohtuullinen.
  Kyllä nyt kelpaa ruveta sotkemaan... :rotfl:

  edit. ja takuu on 2vuotta...

  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!