Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

  1. cncwoo

    cncwoo 1st gear

    Virman hallin lattian maalasin pari vuotta sitte uusiks ja käytin muistaakseni epirexiä tai jotain sinnepäin eikä oo kyllä lähtenny irti mistään vaikken muuta ku imuroin irtoroskat pois.Ja siinä ajetaan trukilla ja vedetään pumppukärryä jne.Nykyisin vissiin teknofloor 100 nimellä kulkee.
     
  2. Arskasuuri

    Arskasuuri Gearhead

    Mulla on tallin lattia tehty Pro-Coat pinnoitteella kaikkialta muualta paitsi sieltä missä hitsataan. Siellä on pinnoitteena Lithurin.

    Toimii todellakin. :D
     
  3. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    - Ostin tuota EP 10, sama litku pohjustukseen ja pinta-maalaukseen.
    -Onko tuo EP500 joku erikoisempi aine?
     
  4. laakkius

    laakkius Gearhead

    Tekee kovemman pinnan kuin EP10, eli soveltuu kovempaan käyttöön.
     
  5. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Maalasin pohjamaalin tuolla EP:llä (no: 10), 2 x 3l pakkaus.
    - Melkein 5 litraa meni vedellä OHENNETTUNA 30 neliön lattiaan, satsin piti ohjeen mukaan riittää myös toiseen maalaukseen, laimentamattomalla aineella.
    - Eipä muuta kuin ostamaan lisää maalia, mutta voiko tuo ohje pitää paikkaansa vai onko lattiani harvinaisen imevää sorttia?
    Lattian maalien hinta ainakin kaksinkertaistui!
     
  6. TepaR

    TepaR Gearhead

    Onkos tuo EP-10 arvokasta?


    kysyy nimim. "35 neliötä vailla maalia"
     
  7. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    99 €, 3+3litraa= 6 l, ohjeen mukaan juuri riittäisi 35 neliöön, mutta kun ei riitä!

    Maalasin juuri kolmannen kerran lattian EPeellä ( 32 neliötä) , maalia kulunut prosessin aikana 12 litraa, ja vieläkin näyttää,että pitäisi vetää yksi kerros :mad:
     
  8. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Minä myös aikoinaan teetin lattiaan mastertopin, siis valun yhteydessä.
    Pintaa ei hierretty peilipinnaksi vaan tarkoituksella jätettiin vähän karkeammaksi ettei siinä olla kulkiessa aina turvallaan.
    No pinta ei tosin mikään kaunis ollut, niimpä maalasin sen tuolla samaisella Solmasterilla. Maali ei riittänyt alkuunkaan vaan sitä piti ostaa3 2X3litran pyttyä 90 neliöön kun veti kaksi kertaa. Värisävy vielä heitti purkkien välillä.

    No valtaosa lattiasta on nyt punaista, hopeaa, sinistä, mustaa huntua kun tallissa on maalailtu milloin mitäkin, muutama nastarenkaan jälkikin näkyy oven suussa, eli ei se käytössä sitten pitkään kauniina kestä. Öljy, polttoaine yms läikät sekä pöly lähtee kyllä mainiosti pois eli lattia on helppo pitää puhtaana.
     
  9. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Miten saisi tasaisen ja täsmälleen vaakatasossa olevan lattian? Onko niitä sellaisia vesimäisiä aineita mitä voi kaataa lattialle ja sitten maan vetovoima hoitaa loput?
     
  10. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Ei taida olla. Ihme homma.
     
  11. Tbird62

    Tbird62 1st gear

    On lattiatasoitteita, jotka tasoittuu itsestään. Rautakaupasta tai maalikaupasta ostat säkit, porakoneella sekoitat ämpärissä veteen, kaadat lattialle. Toki säkeissä on tarkat ohjeet.

    Ite vedin viikonloppuna solmaster EP10:n tallin lattiaan. Kun ostin kamat, epäilin myyjälle, että mahtaako riittää nuo purkin riittoisuusneliöt mun 56m2:n lattiaan.
    Myyjä vakuutti, että varmasti riittää. No loppui kesken.
    5+5 litran satsilla sai käsiteltyä tasan 35m2.

    Taitaa tietoisesti antaa liiaan isoja riittoisuustietoja.

    Vituttaa vaan, kun homma jää viikonloppuna kesken.

    Ja ohjeissa lukee, että toinen käsittely pitää tehdä 24h kuluessa!!
     
  12. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    - Niin sitä EPetä menee melkein kolmenkertainen määrä mitä pakkausinformaatio antaa ymmärtää.
    - En tiedä kuka hyötyy, ainakin asiakas miettii seuraavalla kerralla eri maalia!
    Toisekseen maalinmyyjät eivät aina tiedä paljoakaan maaleista.
    Myyjä tyttö selitti silmät sinisenä, että EP on myrkytöntä,koska se on vesiohenteista!!!
    Maalasin aineella hengitysuojaimet päällä, siitä huolimatta oli ääni painoksissa ja silmät turvoksissa jälkeenpäin. Kovat oli hajut!
     
  13. Camino78

    Camino78 3rd gear

    Maalaus

    Betolux 9l purkki N: 90€ Helppo maalata ja pysyy lattiassa.
    Kevällä maalasin tallin lattian ja hyvä tuli.
     
  14. jupero

    jupero 1st gear

    Minkälainen olisi Bilteman pinnoite?

    Moi. Itselläni olis sama homma edessä. Kaksi tallia, a´55neliötä. Katselin Bilteman luetteloa ja siellä on kaksikomponenttinen lattiamaali (36-0921+36-0922). Onko kellään kokemusta aineesta? Luettelo kehuu soveltuvaksi kovan kemiallisen ja mekaanisen käytön kestäväksi.

    Kertokaapa kokemuksia ja mietteitä. Betoni on elokuussa valettu. Olisiko viisainta vanhentaa betonia jonkin aikaa ja maalata sitten? Toisaalta se olisi nyt vielä puhdas, kun ei ole ollut vielä mitään konetta päällä.

    Dängju
     
  15. JouniK

    JouniK Gearhead

    Entäpäs tuollainen rapautunut tallin lattia? Ihan vaan kylmän säilytystallin, mutta pölyäminen on ongelma. Ja tietysti nastat kuluttavat aina vaan lisää. Onko tuohon mitään töhnää?

    J
     
  16. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Tuli mastertop pinnoite talliin, mutta työjäljessä olisi ollut parannettavaa. Valu oli eilen, joten lopullisen jälen kai nään sit tänään? Jäi mielestäni aikapaljon liipan jälkeä, eli laineita on. Voiko tolle tehdä enää mitään. Hiontaa tai muuta. Hieman syö miestä, kun piti taas olla ammamiehet asialla. Itse en pystynyt olemaan vahdissa, kun leipätyökin täytyy hoitaa.
     
  17. rasse

    rasse 1st gear

    sikafloorin kaksikomponentti pinnoite tuli vetäistyä ja on todella hyvä.
    Kestää mekaanista kulutusta ja hapot yms.
     
  18. Ylli

    Ylli Gearhead

    Miulla tuli tallin lattiaan viime vuonna lattiavalun yhteydessä mastertop pinnoite. Aluksi näytti just tollasella laineikkaalta, mutta kyllä se rupes näyttämään pikkasen ajan kuluttua sileältä, ja nyt kun lattia on osittain "tuotannollisessa" käytössä niin helvetin sileeltä.....
     
  19. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Ok, ei vedetä sit vielä ranteita auki. Uotellaan, josko se muuttuis. Kyllä se jo melko kovan olonen oli kun töiden jälkeen sitä äimistelin.
     
  20. 528

    528 Gearhead

    Re: Maalaus

    Itsekin pari tallia tuolla maalannut ja tosi hyvin on pysynyt. Vanhoja lattioita olleet. Ensin pesin painepesurilla ja sitten hyvä imurointi vielä isolla imurilla päälle. Sen jälkeen ensimmäinen kerros ohennettuna ja toinen ohentamattomana. Aluksi oli tosi komea, kun kiilsi ja ei ole vieläkään mennyt miksikään vaikka monta vuotta sitten maalasin. Nyt se pinta on vain vähän himmeämpi.
     

Kerro tästä muillekin!