Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

  1. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Mulla on tallin lattiassa 2-komponentti maali. Malliltaan joku GPL, on kestänyt kyllä mitä vaan, on ajettu traktorilla ketjut päällä on ajettu moottorikelkalla, on hitsattu ja hiottu, ja kestää. Lattiassa oli ennen maalausta jos mitä sontaa varsinkin öljyä. Ensin puhdistin lattian tinnerillä ja sitten maalasin em. maalilla 50% tinneriä ja 50% maalia, hyvin on pysynyt. Muistaakseni maalasin 4 kertaa ja telalla telasin. Epäilin varsinkin öljyisiä kohtia ettei maali pysy kiinni, niin vaan on perkele monta vuotta pysynyt. Yhtenä talvena hitsasin uuden rankakärryn tallissa ja ajattelin että nyt lattiasta lähti varmasti pinta, niin vitut, niin se vaan edelleen lattiassa kiinni pysyy. Tätä voin kyllä suositella talliin jossa säädetään muutakin kuin kaasaria. Jos jotain rupes kiinnostaan tämä maali, niin saan sen kyllä selville paikallisesta maalikaupasta. Hintakaan ei muistaakseni ollut päätä huimaava, jos en väärin muista niin noin 100 eeroo 10l ja tallin koko on 50 m2. Epoksi pinnotteilla tahtoon olla se huono puoli, että jossain vaiheessa rupeaa lohkeilemaan paloja irti, varsinkin jos saa iskuja tai kosteus pääsee alle. Mitä ohuempi pinnoite on sen paremmin se kestää iskuja.
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Itse valaisin uutta päälle (vähintään 50 mm) jonka jälkeen pinnoitetta harkitsisin... Mikäli korkeus vaan tallissa tuon korotuksen sallii...
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

     
  4. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Re: lattian pinnoitus

    tais kirjoittaja tarkoittaa vähän sitä, et reippaasti halvempikin on riittävän hyvää.

    vaikea mitata paremmuutta, kun vertauskohtakin on tarpeeksi.
     
  5. palik

    palik 1st gear

    lattian pinnoittaminen

    rasse kirjoitti:
    palik kirjoitti:
    Sikafleksin vastaava oli kolme kertaa kalliimpaa ja näin oman kokemuksen kautta voisin väittää että tuskin on kolme kertaa parempaa.. Suosittelen

    Sekö on kokemusta sikaflexin tuotteista että tietää tuoteen olevan 3 kertaa kalliimpaa. Kannattaisko ensin kokeilla ja sitten kommentoida koska on ihan laatutuote. Ihan varmasti on hintansa arvoinen.
    Jos ei ole kokeillut niin sitten voi laittaa mutuilun piikiin eikä kokemuksen.


    tais kirjoittaja tarkoittaa vähän sitä, et reippaasti halvempikin on riittävän hyvää.

    vaikea mitata paremmuutta, kun vertauskohtakin on tarpeeksi.


    Aivan :odroll: Ei ole tarkoitus kenekään valmistajan tuotteita alkaa mollaamaan vaikka tosta viestissä jäi mainitsematta se että toi ei ollut mutu pohjaista kommenttia vaan kokemusta löytyy myös Sika-tuotteista :oops: Kiinnitys massoista pinnotteisiin ja on aivan varmasti hyviä tuotteita. :p
    Itse päätin kokeilla halvempaa kamaa kun oli siihen mahdollisuus ja en ole ainakaan pettynyt :rotfl: :rotfl:
     
  6. rasse

    rasse 1st gear

    Re: lattian pinnoittaminen

    No en tarkoittanut millään pahalla...
    Tuolla Bilteman maalilla ohjeen mukaan maalaa 15 neliöö/3,8 litraa
    Oman tallin maalasin Sikatuoteella (90 neliöö) kahteen kertaan 2 astiaa ja tuolloin maksoin 120 ekeä purkista. Bilteman tavaraa menis siis noin 5 purkkia a 49,90 = 249,50
    Miten se voi olla 3 kertaa halvempaa ? Oisko sitten Sika tuotteet kallistuneet.
    Näytää saavan kahta kokoa noita purkkeja 6kg/12 neliöö=79 ekeä ja isompi koko 18 kg/36 neliöö (hinta ?)
    :odroll:
     
  7. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jaa, kovasti kehutte noita maaleja. Pitäisi näillä näppäimillä päättää pinnoite OKT alakerran talliin. Olin jo päättänyt Mastertopin laittaa, mutta kova hinta (21,3 e/m²!) ja tumma, "keskeneräisen" näköinen pinta vähän mietityttää.

    "Sitten joskus" olisi tarkoitus tehdä erillinen talli isommille projekteille ja tämä jäisi säilytys/edustuskäyttöön, että ei varmaan erityisen koville joudu lattia. Mutta pitää sen nastat ja hallitunkin kestää.

    Pitäiskö kumminkin sipasta tuo maali päälle? Säästyis nekin sataset sitten siihen toiseen talliin tai kalustoon... Ja ainahan sitä maalia voi paikkailla jos kolhuja tulee.
     
  8. palik

    palik 1st gear

    Re: lattian pinnoittaminen

    Ei kun on käynyt näköjään toisin päin 3v. sitten toi 6kg sika maksoi K-Raudassa 96 euroo ja Biltemassa toi purkki maksoi 29,90
    Ja omaan 40 neliön lattiaan riitti kaksi purkkia..ja oma perusteluni johtu sen aikaisesta hinnasta :oops: (olisi pitänyt tarkistaa tän päivän hinnat)varmaan oisin selvinnyt sikafleksilläki kahdella purkilla mut hinta ois ollut siltikin 192 egee ja silloin meni n. 60 egee 8)
     
  9. rasse

    rasse 1st gear

    Re: lattian pinnoittaminen

    Pääasia on että molemmat on tyytyväisiä valintaansa...
    "köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa eikä paskaa voi kiillottaa" 8)
     
  10. tudor

    tudor Gearhead

    nanten

    Itse olen maalannut kellarin ja erillisen tallin lattiat Nantenin komponenttimaalilla ja täytyy myöntää että kestää ja on siisti.

    http://www.nanten.fi/
     
  11. Damned

    Damned Gearhead

    Tallissa on lattiakaivo, joten koneellinen poisto lie ainut vaihtoehto jos haluaa saada viimeisen päälle kestävän. Toisaalta kyseessä on vuokratalli, joten ei-niin-hyväkin olisi parannusta nykyiseen (lohkeileva, epätasainen pinta).
     
  12. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Mulla oli pari öljyistä kohtaa tallissa, poltin ne kohdat kosankaasulla puhtaaksi ja sen jälkeen harjasin kuonan pois teräsharjalla. Tuli puhdas harmaa betoni näkyviin. Ja tietysti eka kerros maalia reilusti ohennettuna pintaan. Ohentaminen on äärimmäisen tärkeää tarttumisen kannalta.
    Jonkunverran oli öljyä kyllä aikoinaan tippunut koska lattia liekehti ihan itselläänkin kun pääsi alkuun. Mietin jo että pitääkö sitä alkaa poraamaan syvyyksistä öljyä. :rotfl:
     
  13. jone-70

    jone-70 2nd gear


    Toi mun tallin lattia on ainakin kestänyt, maali oli Temacoat GPL. Monta ohutta kerrosta, niin kyllä siitä hyvä tulee.
     
  14. Ylli

    Ylli Gearhead

    Ääni mastertopille. Miulla materiaalit makso 13säkkiä*25€/säkki=325€. Tallin lattiapinta-ala on 94m2, eli 3,46€/m2. En usko että hiertämisen kustannukset on n.18€/m2?? Tuo 21,3€ neliöltä tuntuu ihan helvetinmoiselta. Sisältääkö tuo hinta kurat, levityksen ja hiertämisen?
    Tuosta "keskeneräisen" näköisestä pinnastakin voi olla montaa mieltä :odroll:
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    21,3 e/m² on "avaimet käteen" -hinta valun yhteydessä samalta tekijältä. Ilmoitin, että max. 500 voin maksaa (n. 40 m²), muuten tulee maali pintaan. Että ota tai jätä :rotfl: Tuohon hintaan on työkaverit teettäneet samanmoisia tiloja n. pari vuotta sitten.

    Joo kuulemma siihen saa värejä yms. Nykyisellä vuokratallilla tuo kyllä näyttää äkkivilkaisulla ihan liipatulle betonille.
     
  16. rasse

    rasse 1st gear

    Työpaikalle laittoivat tallin lattiaan pari vuotta sitten jonkin massajutun mutta kun ei ole tietoa merkistä. Komeehan se oli ja ihan lakkamainen pinta. Ei se kuitenkaan kestänyt ajaa kelkaa talliin kun meni samantien läpi ja auton nastarenkaistakin jäänyt kaameita jälkiä.
    Kannattaa miettiä sitäkin että pinnoite ei sais olla kauheen liukas jos meinaa talvella kävellä lumisilla kengillä. Liukas pintahan on helppo puhdistaa mutta ikävä se on maata pää halki uudella kiiltävällä lattialla. :rotfl:
     
  17. Herra Kurppa

    Herra Kurppa 1st gear

    Kyllä tuo 21 €/m2 pelkälle mastertopille kuulostaa käsittämättömän kovalle hinnalle. Itsellä tuli viime keväänä 120 m2 tallin lattian hinnaksi 39 €/m2 sisältäen betonit kuljetuksineen ja pumppauksineen 150 mm vahvaan laattaan, mastertopin, mastercure -jälkihoitoaineen pintaan ja kaikki työt, kolme ukkoa teki 10 tuntisen päivän, kun se mastertop vaatii useamman hiertämis ja liippauskerran. Ja nuo hinnat siis ihan virallisia kuitillisia hintoja, ei mitään tutulle pimeästi -hommia.
     
  18. skrode

    skrode 1st gear

    Tällaisiakin vaihtoehtoja voisi harkita

    Vesilasi on halpaa ja sitä myy mm. Algol. Betonilattia ei muuta väriään mutta lakkaa pölyämästä. Kestää kaikenlaisia kemikaaleja mutta ei kovaa kulutusta. Sika curehard 24 on samaa ainetta kalliimmassa muodossa.
    Parhaita verstaan lattioita joita olen nähnyt on 2x4 pattinginpätkistä pystyyn latomalla tehdyt verstaiden lattiat. Niitä oli ennen paljon. Ei pölyä ei kolise, kestää kulutusta, kestää öljyjä yms eikä ole liukas. Vieläpä miellyttävä kävellä ja toimii lämpöeristeenä. Olen nähnyt satojen neliöiden halleja tällä "pinnoitteella".
     
  19. Ylli

    Ylli Gearhead

    Re: Tällaisiakin vaihtoehtoja voisi harkita

    Meil o töis koneistamon lattia just tommonen. On todellakin hyvä. Takavuosina sattu vesivahinko, tai no maaperästä pääs nousemaan vesi ylös, ni jouduttiin tekemään uusiks. Palikat vähän turpos ja korkkas ylöspäin "aika reilusti"...
     
  20. skrode

    skrode 1st gear

    Vielä lattiavinkki

    Tein pari vuotta sitten autotallin 160m2. Valoin ensin laatan ja vasta sitten tein hallin päälle. Lattiavalufirman mies neuvoi että ajetaan helikopterilla tunti pari ylimääräista niin että kivet kiiltää ja sitten suolahappopesua niin kauan kun kuohuu. Pesin 4 keraa ja huuhtelin ja annoin kuivua aina välillä. Tuli eräänlainen pesubetonipinta. Kalkkikerroslähti pois. Lattia ei oikeastaan enää pölyä mutta siitä irtoaa harjatessa hiukan hiekkaa. Tämä on hieno ilmiö koska lattia näin paikkaa itse itsensä. Öljy tai maali ei siihen imeydy ja tahrat lähtevät pois parissa viikossa kun lattiaa harjataan siivotessa. Lattia ei ole moksiskaan hitsiroiskeista.Lattia ei myöskään ole koskaan liukas vaikka siinä olisi oljyäkin. Homma on myös HALPA.

    tökin tätä hönöpäissäni ja voi tulla kahteen kertaan.
    Pitää sen verran ryypätä ettei jauho pollähdä kun pierasee.
     

Kerro tästä muillekin!