Tallin lattian pinnoittaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja laakkius, 15.5.2007.

 1. Raggy

  Raggy 3rd gear

  Ennen kun betonilattiaa lähtee pinnottaan, pitää ottaa huomioon eri asioita, jotta lopputuloksesta tulisi hyvä.
  Esim, betonin laatu, valun laatu; tasaisuus/rosoisuus, kallistukset.
  Mihin käyttöön tulee jne, olosuhteet, pinnotteen ominaisuudet, vaatimukset ja pohjustus.

  Esimerkiksi jos halutaan epoksipinnoite lattiaan, hiotaan timanttilaikalla lattia kauttaaltaan kiinteälle betonipinnalle. Eli rosoisuudet ja sementtiliimat pois. Tämän jälkeen lattia tasoitetaan tarpeen vaatiessa korkeamman paineenkestävyyden omaavalla tasoitteella, asianmukaisine pohjustuksineen. Epoksi vaatii korkeamman painekestävyyden omaavan tasotteen, esim.yleisimmät asuinrakennukseen käytetyt tasoitteet matotukseen ja laatotukseen eivät välttämättä ole sopivia.

  Jos tasoitusta ei tarviste suorittaa, edellyttäen että lattia on tasainen ja puhdas, voidaan lattia pintakäsitellä.
  2 komponenttinen epoksi,hartsipohjainen on hyvä.

  Hyvään lopputulokseen pyrittäessä on äärimmäisen tärkeää noudattaa tasotteiden ja epoksien käyttöohjeita tarkasti.
  Esim. tasotetta sekotettaessa, vettä ei lisätä omanmielen mukkaan sinne sankoon, vaan sen verran mitä siinä pussinkylesä lukee!
  Esimerkiksi kun sitä tasotetta sekotetaan, ei paineta sitä vatkaajan liipasinta pohjaan. Kovilla kierroksilla sekoitettaessa tasotteeseen sekoittuu ilmaa ja lattialle levitettäessä alkaa ilma poistuun ja tasoitteeseen syntyy koloja. Rauhallisuus on valttia.

  Itse en käyttäisi lattian sementtiliiman poistoon happoja vaan laikkaa.
  Ennen pinnoitusta en huuhtelisi puhdasta betonia vedellä!

  Kannattaa miettiä mitä haluaa, selvittää minkälaisia tuotteita on saatavilla, mitä tuotteen asentaminen vaatii ja sopiiko se omaan kohteeseen.
   
 2. ilkka_83_

  ilkka_83_ 1st gear

  No jos kaadoilla ja tasasuudella ei mitään väliä. kunhan saisi pölinän pois ja vähän helpommin puhdistuvan pinnan. Mikä on se halvin ja toimivin systeemi.

  Betoni on varmasti 30 v vanhaa ja aika rosoista.
   
 3. Bowhill

  Bowhill 3rd gear

  .....
   
 4. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Betolux on tarkoitettu sisätiloihin.

  Kylmä talli on mielestäni sama kuin ulkotila, joten mä käyttäisin jotain ulkotiloihin tarkoitettua betonimaalia, esim. Teknofloor2
   
 5. RAL9005

  RAL9005 Gearhead

  Jos pölyämisen estäminen on ainut tarve on siihen omat kyllästysaineet. Jos taas haluaa hieman jotain pintaa mitä puhdistaa, niin ihan normi epoksimaali sopii. Pölyttömälle pinnalle kierros tai pari ohennettuna 50/50 ja sen jälkeen vielä kierros pelkällä maalilla. Toimii juurikin tuollaiseen vanhaan lattiaan mikä on imenyt kaikki skeidat jo sisäänsä. Ei erityisen halpaa jos suoraan hyllystä menee tuotetta hakemaan, mutta jos värillä ei ole väliä sekoitat kaikki maaliliikkeen vialliset pinta- ja pohjamaalit sekaisen(kunhan kovete on sama) ja suoritat pinnoituksen niillä.
   
 6. renttu81

  renttu81 Gearhead

  Juuri tuota yllä olevaa suosittelin kaverin tallin lattiaan ja saman meinaan tehdä omaan kunhan saan tuon tyhjäksi. Seinillekkään en jaksa laittaa ku siroplastin.
   
 7. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Oman tallin lattia (betoni) on pinnoitettu jollain lakan omaisella tuotteella?! Ja aikomus olisi kanssa mennä epoksia pistään lattiaan. Hiomalla ennen maalausta?!
   
 8. 930BiT

  930BiT 2nd gear

  Oliskos jollakulla tietoa tai kokemusta, että kun on 2012 valettu hallin lattia, johon on hierretty Mastertop ja olisi halua saada lattia vielä pinnoitettua siten, ettei se imisi öljyä ja muuta sontaa sisäänsä? Nyt se näyttää imevän sisäänsä muutamat jo tippuneet öljytipat. Mitähän tuolle voi tehdä ja miten?
   
 9. f34

  f34 Double Gearhead

  Ite vetäsin toisen tallin betoluxilla, ei kestä yhtään mitään. Paha virhe. Olisi nyt edessä iso homma tyhjätä talli, hioa ja laittaa epoksi. Toisen tallin sitten teinkin epoksilla ja pinta on nyt 3v jälkeenkin kuin uusi.
   
 10. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Eikös vaikka kiillon primeri oo halvinta betoni-lattian pinnotukseenn jos haluaa vaan ettei lattia pölise?
   
 11. sepsa

  sepsa 3rd gear


  Tähän muakin kiinnostais saada vastaus...luulin että toi mastertop estäis sen imeytymisen mutta vitut se mitään estä.
   
 12. speedy

  speedy Double Gearhead

  Ma laitoin epoxsin, kun meillä ei onnistunut muutenkaan tuo, tein itse säästäen tehty SIKA-hiertolattia, jäi aika hemmetin epätasaiseksi. Hion sen ja pari ohennettua kerrosta Teknoflooria, kun siinäkin halusin säästää, että riitti se 10L koko hoitoon. Normaalistihan tuo toinen kerros vedettäisiin ohentamattomana, mutta kun en viittinyt ostaa toista satsia kallista maalia.
  Ihan riittävän hyvä tuli mun makuun ja käyttöön, nyt se on helppo harjata, ja välillä kun menee oikein paskaseks, niin pesen sen ja taas voi ilolla rapata ja roiskia.
   
 13. palontie

  palontie Double Gearhead

  Saakohan mistään ostettua tiemerkintä maalia?Luulisi sen kestävän.
   
 14. 930BiT

  930BiT 2nd gear

  No mä kans luulin samoin. Mutta sehän vaan tekee kovemman pinnan lattiaan. Sinänsä oma moka kun ei tullut ajoissa otettua asiasta selvää. :soosoo:

  Nyt jokatapauksessa siihen tulee maali/epoksi/2-komponenttijutska tai jokin, että saan pinnan pitämään öljynkin ulkona. Mutta suurin(?) ongelma on ilmeisesti se, että mastertopin päällä ei oikein kuulemma mikään tahdo hyvin pysyä.

  Eli kiinnostais tietää, että onko jollain tietoa/kokemusta vastaavasta tilanteesta. Ja että pitääkö tuota lattiaa nyt esim. hioa vai voiko siihen vetää jotain tököttiä suoraa päälle? :odroll:
   
 15. f34

  f34 Double Gearhead

  selvät öljyläikät varovasti kosanilla poltto.
  lian ja rasvan pesu esim. pineline tai vastaava.
  vuokraa rak.konevuokraamosta hiontakone ja hio pinta.
  pölyt pois tehokkaalla imurilla.
  epoksi ja sirotetta hiukan ettei liukasta.
   
 16. cdi

  cdi Double Gearhead

  No tämä on melko lähellä optimia.
  Hiotaan kiviaines esiin imuroidaan ja sen jälkeen happopesu ja huuhtelu kuivaus. Epoksin sirotteeksi käy hiekkapuhallushiekka.

  Epoksi ei sitten tykkää hitsauskipinöistä. Jos tarkoitus on olla hitsauksenkestävä pitäisi laattian tekovaiheessa pintaan hiertää mastertop sillä tulee samalla kovuutta puolet lisää. :webmaster:
   
 17. Ford64

  Ford64 1st gear

  Oman pajan lattiaan laitoin tikkurilan Ensi-uretaaniöljyn. Ei ollu pahan hintanen. Ei mikään maailman hienoin mutta ei pölise ja kestää. Kestäny jo 5 vuotta ja tulee hitsailtua paljon ja rullailtua vaikka mitä raskasta lattialla. Epoksia en ainakaan itelle laittais jos hitsailee jne. Menee kyllä rumaksi.
   
 18. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Laitoitko tarpeeksi? Menekki on 4kg/neliö.

  Ei Masteri tee lattiasta läpäsemätöntä kyl öljy imeytyy jos seisoo hetken mut kyl masteri sen imeytymistä hidastaa.

  Omani tein 7 vuotta sitten ja ei mitään valittamista. Öljyt jos pyyhkii päivän kahden sisällä niin lähtee pois hyvin. Pitempään lattialla olleet ovat imeytyneet ja helposti niitä ei saa pois. On olemassa aineita ja konsteja jolla niitäkin saa "nostettua".

  Epoksia en laittais lattiaan joka saa osansa kipinöistä tai esim. nastarenkaista.
   
 19. cuda69

  cuda69 Gearhead

  onkos kukaan kokeillut navetan ruokintapöydän pinnotetta?? -80 luvulla oli muistaakseni semmonen aine ku Evoral,kesti kuivuttuaan vetää sutia traktorilla jossa ketjut paikollaan,eikä mennyt pinta rikki.
   
 20. 930BiT

  930BiT 2nd gear

  Lattioita työkseen tekevät miehet teki lattian. En osaa sanoa mastertopin määrää. Ajattelin, että ammattimiehet tietää. Ilmeisesti määrä ei kuitenkaan ole riittävä, koska tuntuu että öljytipat imeytyy samantien. Nastarenkaillakin tuonne halliin ajellaan, esim. auton pesua varten.

  Onkohan tuo masteri nyt hiottava pois, että lattian voi pinnoittaa oikein?
   

Kerro tästä muillekin!