Talliosake

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja RaiRai, 17.3.2018.

  1. No kai siinä nyt on oma nosto-ovi. En tiedä mitä maksaa tänäpäivänä meidän kaupungissa tuommoiset "autotallirivitalonpätkät", mutta oletan että jotain karvan yli 1000e neliö eli 50neliötä on jotain 60-70t euroa. Paljon niitä on tuolla teollisuusaluella. Aika paljon pitäs mulle maksaa että sinne menisin autojani rakentamaan. Oma piha on oma piha, ei voi mitään.

    Kannattaisi tehdä 20km kehä kolmoselta poispäin maalle oma talli, jos siellä ei halvempaa ole harrastaa ja omistaa omaa tallia. Itse tein oman tallin ja maksoi 65neliön talli 25000e. Olisi tullut halvemmaksi, jos olisi ottanut perinteisen villaeristyksen uretaanin sijaan, pienemmillä ikkunoilla, ilman mastertoppia, ilman konesaumakattoa ja ilman soklex kivijalkaa.....

    Säilytystallit ei täällä jumalan selän takana ole kalliita. Itselläni 24 neliön lämmin talli kerrostalon pihatasossa, vesipisteellä, lattiakaivolla. Maksoi muutama vuosi sitten jotain 17 000e
     
  2. signet

    signet Gearhead

    Noilla Auliksen butjeteilla ei paljon kehän lähistöllä rakennella...
     
    miguelo, eilhik ja mopar72 tykkäävät tästä.
  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tuon takia tuli hylättyä talvinen muuttolintu-skenaariokin ja otettiin pari arktista koiraa. Ei olis pystyny.
    Jotenkin kivaa tätä(kin) lukiessa, että asuu täällä ruuhkan ulkopuolella ja teki oman tallin jo aikaa sitten. 100000mk riitti 75m2 talliin, 35m2 kellariosaan ja kaikkeen uuteen kellariin tulleeseen vesikeskuslämmityksen tarpeisiin. Ja pääsen sieltä kellarin kautta muutamassa sekunnissa talliin kahlaamatta lumessa.
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    Just niin, Tampereella nääs.....
     
    Pertti K tykkää tästä.
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Vähän sotii kaikkia mielikuvia vastaan mitä nousee sanasta omakotitalo, mutta uskottava se on.. :odeek:

    Noinkohan tänä vuonna sais itelle neuvoteltua sen pankkilainan.. Jos pankin täti ois sitä mieltä et taloa on lyhennetty riittävästi? Tympii ajaa 20min suuntaansa aina, tuossa ois kuiteski 160m2 rakennusoikeutta jälellä.
     
  6. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Juu Tampere on hieno paikka, siellä ei saa edes asuntovaunua säilyttää omalla tontilla kaava-alueella
     
    Norri ja isalmela tykkäävät tästä.
  7. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

  8. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tampesterhan kuulostaa ihan muodinmukasen, modernin viherpiipertäjän unelmakodolta.. Eivät oo vielä yksityisautoilua keksineet kieltää?
     
    miguelo ja north tykkäävät tästä.
  9. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kyllä sekin asia etenee, alkanut jo keskustan alueella.
     
  10. Teemu T.

    Teemu T. 3rd gear

    Palataan aiheeseen...
    Minulta löytyy pari kappaletta reilun 50 neliöisiä halleja Tampereelta, tosin vähän vanhemmasta yhtiöstä (90-luvulla tehty). Hankin ne n. 10 vuotta sitten ja tarkoitus oli käyttää niitä omaankin käyttöön, mutta ne on ollut vuokrattuna koko ajan. Olen saanut harrastekaluston mahtumaan kotitalliini ja -pihalle toistaiseksi, ja ihan Treella olevalle OKT-tontille (pihassa on kärryä, venettä, purettua autoa joskus ilman mitään ongelmia/huomautuksia). Tuotto halleissa on todella hyvä vs. jos vertaat asuntoihin. Jos haluat tehdä bisnestä helpommin, niin sijoita asuntoihin. Minulla on lisäksi enemmän asuntoja, joita vuokraan. Karkeasti sanottuna; asuntoon löytää asukkaan todella helposti, mutta tuotto ei ole niin hyvä. Halliin on vaikeampi löytää kunnollinen käyttäjä, mutta tuotto on hyvä. Aina halliin on kuitenkin hyvä vuokralainen löytynyt, kun ei ota ihan viimeistä hintaa. Luottotiedot kannattaa aina katsoa, vaikka olisi tuttu tulossa vuokralle. Lisäksi en tee sopimuksia ollenkaan uusien osakeyhtiöiden kanssa. Vuokrasopimus tehdään aina vuokralaisen "henkilökohtaiseen" piikkiin, ja hän saa vuokrata hallin eteenpäin omalle yhtiölleen.

    Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että halliyhtiöitä tehdään liikaa tällä hetkellä. Toisaalta ihmiset tarvitsevat harrastetilaa, ja tilaa tuntuu menevän vuokralle. "Syrjäseudun" asukkaat eivät ymmärrä tällaista buumia, kun hintataso ja saatavuus on ihan erilainen kuin kasvukeskuksissa. Kohta tulee kuitenkin kommenttia, että: "muuta maaseudulle". Kaikille se maaseudulle muuttaminen ei ole vaihtoehto. Jos jotain haluaa harrastaa ja säilyttää tavaraa, niin ei kai tuollainen talliosake huono ole, jos ei muutakaan paikkaa ole tarjolla.

    Kannattaa kiinnittää huomiota lämmitykseen. Jotkut vanhemmat ovat kaukolämmössä ja lämpö kuuluu vastikkeeseen. Perusjuttuja lisäksi, että siisti hyvin isännöity yhtiö pitää hintansa. Monet noista yhtiöiden pihoista ovat rempallaan olevia kaatopaikkoja ja vanhojen vuokralaisten öljytynnyreitä ja autonraatoja pihat täynnä. Isännöijän täytyy olla tiukka, että pihat pysyy siistinä. Vartiointia noissa harvemmin on yhtiön puolesta. Monilla tuntuu olevan jonkinlainen kameravalvonta järjestetty hallikohtaisesti, kun se nykyään on helppoa ja halpaakin.

    Kysy jos joku tietty asia mietityttään/askarruttaa.
     
    Norri, miguelo, A.J. ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Hyvää tekstiä Teemu T.
     
    Teemu T. tykkää tästä.
  12. pantera

    pantera Double Gearhead

    Muokattu: 19.3.2018
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    21 700€/34,4m2 on 630,81€ eli halpaa kuin saippua jos tuollainen riittää omiin tarpeisiin.
     
  14. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    + maksamattomat vastikkeet ja velat :)
     
  15. pantera

    pantera Double Gearhead

    laskettu mukaan ;)

    Samalta alueelta uusi, 44m2 talliosake 44000€ :rotfl: eli taas nähtiin se, että huutokaupassa idiootit huutaa hinnat pitkiks
     
    Muokattu: 19.3.2018
    Nikuzai tykkää tästä.
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Eikä venettä, eikä halkopinoo, eikä.... No en viitti enempää tällä kertaa.
    Joillakin on tuuria, ettei pihapoliisit ole tarttuneet. Säännöt on olemassa, mutta valvonta ei koske kaikkia.
     
    Muokattu: 19.3.2018
  17. isalmela

    isalmela Gearhead

    Onpa ihan uskomatonta paskaa
     
    Pertti K ja palontie tykkäävät tästä.
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Tampereella.......
    https://www.tampere.fi/asuminen-ja-...48tontillatapahtuvasailyttaminenjavarastointi
    ""48 § Tontilla tapahtuva säilyttäminen ja varastointi
    Määräys


    Tonttia tulee käyttää asemakaavan määräämään käyttötarkoitukseen.

    Tonttia tai sen ympäristöä ei saa käyttää häiriötä aiheuttavaan, ympäristöä rumentavaan tai paloturvallisuutta vaarantavaan ajoneuvojen, koneiden, laitteiden, polttopuiden tai muiden vastaavien aineiden ja esineiden säilytykseen tai varastointiin.

    Rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä teollisuus- ja varastotonttien ulkovarastoalueet aidattaviksi istutettavalla tai rakenteellisella aidalla.""

    Tuo "rumentaa maisemaa", on sopinut kaikkeen.
     
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    On paloturvallisuutta vaarantavakin aika helppo soveltaa kaikkeen mikä ei ole pelkkää kiveä tai metallia.
     
    miguelo tykkää tästä.
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Tampereella ei autoakaan saa pestä omassa pihassa millään pesuaineella, ja pesuvedet pitää imeyttää omalle tontille.
    Txxxtipäällikkö pesi autonsa kerran vaahtoavalla pesuaineella kadulla! Arvakkas, kun hän oli mua kaikella tavalla ahdistanut, niin hainko videokameran, ja kuvasin tilanteen. Onneks se luikki sisälle, ettei tullut tehtyä rikollista kuvausta. Tosin, kyllä katua saa kuvata. Sen verran käänsin taloon kohti, että tallentu talon numero. Ei häirinny sen jälkeen, pani toiset asialle.
     
    miguelo tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!