Talliprojekti a'la Camino

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

  1. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Hengittävään rakenteeseen kuulu myös hengittävä eriste jos paperia käyttää ilmansulkuna...eli käytännössä selluvilla,pellava,puukuituvilla tai perinteisesti puru.Näiden kosteustekninen toiminta mahdollistaa hengittävyyden toisin kuin esimerkiksi mineraalivilla.
    Itse olen vahvasti perinteisen hengittävän rakenteen kannalla joka on huomattavasti anteeksiantavampi pienille vuodoille ja virheille kuin muoviin kääritty mineraalivilla.
     
    falcon1 tykkää tästä.
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Mulla tossa eristeenä perinteinen lasivilla ilman sitä "päälikalvoa", eli pitäs hengittää kyllä hyvinkin :)
     
  3. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Mineraalivillan kanssa pitäisi aina käyttää höyrynsulkumuovia ilmansulkupaperin sijaan koska villa itsessään ei ole hengittävä eli hygroskooppinen,toisinsanoen materiaali joka kykenee sitomaan itseensä ja luovuttamaan kosteutta.
    On täysin mahdollista että tuollainenkin rakenne toimii vaikka ei höyrynsulkumuovia olekaan mutta suositella ei kyllä voi.Tosin aika monet ilmansulkupaperitkin sisältää muovia ja lasikuituvahvikkeita yms. joten täysin hengittävän rakenteen aikaansaaminen vaatii myös oikeanlaisen paperin.
     
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Aika näyttäköön kuinka käy :D
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kyllä me mökillä pääsuunnittelijan kanssa päädyttiin myös ilmansulkupaperiin, vaikka on keltasta villaa. Ihan juuri sen takia, kun rakennus on välillä kylmillään. Eristeen molemmin puolin on hengittävä sulkukerros.

    Ja on niitä teippejäkin tohon tehtynä, joiden liima kestää moninvertaisesti jesarin liimaan verrattuna. Ne saumat voi toki myös liimata, mutta parashan on saada ne koolauksien kohdalle.
     
    Gary Grand ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  6. palontie

    palontie Double Gearhead

    Että voi olla vaikee tehdä taloja ja talleja,miten nämä on ennen onnistunut?
     
    Filth, Rotten, Gary Grand ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Belve67

    Belve67 2nd gear

    Maalaisjärjellä ja sillä mitä on ollu, ja käytetään sen mukaan ku suunniteltukki tupakki looran kylykehe. Eikä niin ku minä et tämän tästä lämpösenä ja taas kylymilleen sekä taas lämpööseksi.
     
  8. Ace66

    Ace66 3rd gear

    -60-luvulle asti osattiin tehdä terveitä taloja ja sen jälkeen aikalailla paskaa seuraavat 20-30 vuotta.Sekaan mahtuu onnistuneitakin yksilöitä mutta aika suuri osuus pitää sisällään sen verran kyseenalaisia ratkaisuita että ihan hyvä näitä on hivenen miettiä ennen kuin tekee.:cool:
     
    Diktaattori tykkää tästä.
  9. urho3

    urho3 Gearhead

    Minulla ei oo tallissa mitään höyrynsulkuja muutakuin kivivilla. Hyvin on tarennut.
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Eihän ne oo onnistunukkaan....., mutta se ei kaikkia haittaa, pieni homeen haju joka paikassa.
     
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Tässä on nyt niin monta tietäjää, että kaikki saa tehdä sillai, kun parhaaks näkee, eiks je.

    Joku oikee asiantuntija vois mulle selittää, miks kannattaa huone, tai hallin sisäilman kosteus päästää seinän sisärakenteisiin.

    Muovi ei riitä aina hyväksi höyrysuluksi, vaan nykyisin paras höyrysulku on samalla oltava eriste. Sitä ei voi kukaan muuksi muuttaa, niin se vaan on. Jos sitä ei ymmärrä, niin ei sitten.:)

    Kuten jossain vaiheessa sanoin, että kaiki rakenteet kestää aikansa pilaantumatta.
    Melkein kaikki ne homeelle haisee, joissa on villa eristeenä, ja ilman höyrysulkua. Toki siihen kellarinhajuun totuu niin, ettei sitä haista aina.
    Tuo vanerin tapanen tuossa pinnassa helpottaa tilannetta pikkusen, kun kosteus kulkee siittä aika hitaasti läpi.
    Huonolla höyrysululla kannattaa eristeitä laittaa aikas vähän, että seinän ulkopintakin kay lämpösenä. Kuivuu nopeemmin.
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Urtsulevy on hyvä höyrynsulku. Eikä mee puhki hipasusta.

    Vaan saa silläkin sössittyä. Just jahtaan yläkerran katon ja päätyseinän saumauksesta virhettä, kun pakkasella yläkerta menee väkisin ylipaineelle, niin vuotaa vesihöyryä yläpohjaan. Onhan se nyt jo ollu yli 30 vuotta, mutta nyt sitten laho piste ulkovuorauksessa. Panelia on poistettu, reikiä porattu ja matokameraa ujuteltu. Selvää syyllistä ei näy.

    Yhtäkaikki, sisäkosteutta ei tarvita eristeissä ja paras kuljettaja sille on ilmavuoto. Sen estää hyvä paperikin, pelkkä kosteus ilman kuljetusapua siirtyy paljon verkkasemmin. Tarkka vaan pitää olla.
     
    A.Naali ja valpas tykkäävät tästä.
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Jep. Urtsu tahtoo kutistua ajan saatossa, ja saumat pitäs tehdä sen mukaan. Mutta urtsu on oikee höyrysulkueriste.

    Mulla ei oo muuta tarvetta pätee tässä, kuin se, ettei muut tekis tietämättömyyttään samoja virheitä, kuin minä. Ei oikeen pysty oleen herättelemättä, jos joku on tekemässä jotain, josta saattaa tulla jatkossa ongelmia. Kannattaa ainakin pysähtyä miettimään.
    Miten olis, jos sivelee johonkin sisäpinnan lähelle semmosta pesuhuoneen kosteus eristettä. Vaikka esim. vanerin takapintaan. Toimisko se höyrysulkuna? Noinniinkuin poppakonstina.
     
    Muokattu: 3.12.2019
    isalmela tykkää tästä.
  14. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Jos seinärakenne on täysin hengittävin materiaalein toteutettu,sisältä tiivis ja ulospäin harveneva niin minkäänlaiselle höyrynsululle ei ole tarvetta normaaleissa sisätiloissa,kosteat tilat on asia erikseen.
    Varsinkin tilat joiden lämpötila vaihtelee ja ovat jopa kylmillään välillä on aina kaikkein paras toteuttaa hengittävänä ja mahdollisimman yksinkertaisena rakenteena.Ei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.;)
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Se aiemmin käytetty lirun erikeeperin tapanen ei taida pitää höyryä, mutta paksumpi varsinainen vesieriste jo pitäs. Vaan hyvä vaneri on jo itsessään aika tehokas, kun siinä on monta liimakerrosta. Sellanenhan ei kuivakaan sisältä, jos päädystä imasee vettä.
     
  16. urho3

    urho3 Gearhead

    Onkohan se huokoinen uretaanikaan mikään oikea hörynsulku?
     
  17. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Linssilude luuraa :odbiggrin:
     
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    2% läpäisyä ei taida ylittää mikään myytävä uretaanilevy. Alupintaisena se on melko varma 0%.
     
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Se alumiinihan siinä on se tiivis, saumat pitäisi hyvin teipata.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Kylmässäkin tilassa toimii höyrysulku, joka on eriste. En nyt tässä lähde selittään, miksi.
    Enkä lähde selittään tässä Caminon ketjussa mitä siinä höyrysuluttomassa tapahtuu, kun varsinaista kuivattavaa ilmankiertoa, ja lämmitystä siellä ei juurikaan ole. Kastepiste tulee aina eteen siellä seinän sisällä, kun sinne pääsee kosteutta enempi, kuin ulkoilmassa, sen lämpötilassa on. On loppujen lopujen lopuks ihan yksinkertanen juttu, kun sen vaan hokaa.
     

Kerro tästä muillekin!