Talliprojekti a'la Camino

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

 1. urho3

  urho3 Gearhead

  Mulla on tallin täyttö ohuella ketunpesä hiekalla ja 100mm Finnfoam. Nyt kun syksyllä tein läpi viennin sokkelin ali oli hiekka rutikuivaa. Ei ongelmia ole ollut.
   
 2. valpas

  valpas Gearhead

  Kapillaarikatkossa ei ole kyse veden läpäisykyvystä, vaan kosteuden noususta.
  Pelkässä kivessä ei kosteus nouse, mutta nolla pohjaisessa hienossa se nousee eristeisiin.
  Hyvin yksinkertainen fysiikan perus juttu. Moni vanha rakennuson pelastunut juuri tuon kapillaasikatkon avulla. Ennen ymmärrettiin, jaosattiin, mutta kiire, ja raha on pilannu monta juttua.
   
 3. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Ennen ei kapilaarikatkoa laitettu, 2000-luvun juttu... ei sen puuttuminen automaattisesti tarkoita mitään, riippuu perusmaasta, tontin korkeusasemasta jne.
   
 4. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Jokainen tekee tietenkin niin kuin tykkää, olen vain ymmärtänyt että keskustelupalstalla voi keskustella ja antaa vinkkejä. Juokseva vesi nyt vaan on aika luksusta josta en ikinä tinkisi, voihan sähkötkin jättää pois jos oikein nuukasti rakentaa. Aggregaatti ja roikka toimii kyllä.
   
  valpas, Jussi289 ja splitti tykkäävät tästä.
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Vähän arvelinkin että tästä tulee pian tunteisiin menevä topikki :D

  Mutta tosiaan tallihan tulee rinteeseen jossa alapäätä jouduttu nostamaan lähes se 2metriä ja salaojitus on tehty joten uskoisin että vesi mielellään menee alamäkeen. Allaoleva sora on semihienoa mutta mielestäni siitä ihan se hienoin maa-aines uupuu joten uskoisin että edes jonkinverran vastustaa kapillaaria. Toki kun en ole asiaan sen kummemmin perehtynyt niin en osaa sanoa sen tarkemmin.

  Ja edelleenkin siitä vedestä sen verran että saan kyllä lämmintä vettä käsienpesuun, joudun vaan kerran/kaks täyttämään sen tynnyrin siellä parvella joka edellyttää sen että vedän talon seinästä letkua ~20m ja avaan hanan, eli ei liene kovinkaan kamala vaiva kenenkään mielestä? Joten sen kummempaa juoksevaa vettä en tarvitse mutta jätän kyllä varauksen sillekin mahdollisuudelle, se kun ei maksa käytännössä kuin yhden ~4m letkunpätkän lisää.

  Ja loppukaneettina toivoisinkin että keskustelua ja mielipiteitä pitääkin tuoda julki mutta jätetään se jänkääminen ym. Turha spekulointi vähemmälle niin säästetään kaikkien hermoja :D rakennustekniset asiatkin kun tuntuu olevan eri paikkakunnilla VARSIN erilaiset :poff:
   
  palontie, isalmela ja simeoni tykkäävät tästä.
 6. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Ihan hyvältä kuulostaa ja jos sinulla on ollut siinä urakoitsija tekemässä niin varmasti asia on harkittu. Jatkakaa.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  [​IMG]


  Tässä siis tämänhetken tilanne
   
 8. urho3

  urho3 Gearhead

  Hyvä tulee,ja jos varpaanväli kostuu tallissa se johtuu lattialämmöstä,ei lattian läpi tulevasta kosteudesta.
   
 9. Rockmaple

  Rockmaple Gearhead

  80-luvun puolivälistä olen satunnaisesti ollut raksoilla duunissa, ja kuten Simeoni jo totesi niin kapillaarikatko on tullut muotiin vasta ihan äskettäin. Suoraan rinteestä halvinta laatua otettiin täyttösorat vielä 90-luvulla, ja enimmäkseen ei ole ollut ongelmia.
   
 10. urho3

  urho3 Gearhead

  Meillä on tehty 40v sitten samalla caminotyylillä talo eikä ole mitään ongelmaa. Vielä kun rännit tulee ja vedet ohjautuu pois niin kuivana se pysyy. Laitatko kyllästetyn alapuun?
   
 11. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Ei oo ainakaan ollu puhetta kyllästetystä eikä kyllä ollu piirroksissakaan :)
   
 12. 401

  401 2nd gear

  Eikä se varmasti sitä kyllästettyä mihinkään tarvii..suapikait niihin työntee rahaa vaikka loppuelämäsä jos kaikkia tyhjänpäiväsiä vättöilyjä laittelee.kyse ei kummiskaan ollu kait asuinrakennuksesta.tuossa ite viritelly kanssa jonkunlaista kyhäystä niin kyllä niitä profeetoita tuntuu riittävän.pittää olla sitä ja pittää olla tätä..ei näy kannattavan ihan jokaiseen onkeen tarttua mitä tarjotaan vaan omankin järjen käyttö vaikuttaa ihan suotavata olevan.
   
  Pertti K tykkää tästä.
 13. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Jotakuinkin juurikin näin plus että ne "pikkuhifistelyt" jokavälissä tahtoo ynnäytyä lopussa olemaan helposti yks kymppi lisää jota ei ole, joten ennemmin nyt vaikka vähän oikomalla toimiva tila valmiiksi asti kuin se että tehdään puolivalmiiksi, odotellaan seuraava 10vuotta että saa taas pätkää jos saa ja sit tehdään loppuun :D

  Jokatapauksessa tulee olemaan saatanan paljon parempi ja paremmin tehty kuin toi nykynen pikkutalli joka on valettu suoraan maapohjan päälle jne. Ni enpä jaksa alkaa ihan joka asiasta ottamaan ressiä :rolleyes:
   
  passerby, palontie, Rockmaple ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. valpas

  valpas Gearhead

  Kapillaarikatko, tosin ei sillä nimellä, mutta sellanen sora, jossa ei ole ollut hienoa mukana, on ollut jo aikaisemmin joidenkin rakennuksien alla.
   
 15. valpas

  valpas Gearhead

  Ei saa päästää tunteisiin! Pitää vaan viesteistä noukkia itselle tärkeet, ja merkittävät asiat.
  Uskoisin, että useimmat minun laillani yrittävät vain avata erilaisia näkemyksiä.

  Minulle ainakin tuli monta asiaa tuossa tallinrakennus topiikissa (tulihan siellä lyijylevy juttukin, mutta sellaset voi ohittaa helposti :D), joita en olisi itse hokannut, ja nyt on niistä päässyt nauttimaan. Toistaiseksi ei ole tullut vastaan yhtään, jota itse haluaisi, tai kannattaisi tehdä toisin. No, liian pienihän se on, mutta niin se on aina.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 16. valpas

  valpas Gearhead

  Ilman höyrysulkua, kuten monet ehdottelee? Kannattaa villoihin päästää kaikki kosteus sisältä, niin happanee nopeemmin! :D
  Nuo edelliset on tarkoitettu huumorilla otettaviksi, ja vain keskustelun pohjaksi.
  Siis oikeesti, mikä sulla olikaan ulko seinän, ja yläpohjan suunniteltu rakenne?
   
 17. valpas

  valpas Gearhead

  Alajuoksu sulla muistaakseni on kahden harkon korkeudella lattiasta. Onko eristeharkko? Leveys? Tuleeko kylmäsiltaa? Onko harkon ulkopinta suoraan kosketuksissa ulkoilmaan?
  Minulla alajuoksu on puolenharkon korkeudella lattiasta. Ulkoilman kanssa tekemisissä on yks harkon korkeus. Ei ole lämpöharkko. Muistaakseni 150, tai 160mm leveä harkko? Ovien lisäksi se on kylmin kohta seinässäni, mutta ei ole ongelma, kun on niin pieni alue.
   
 18. urho3

  urho3 Gearhead

  Mulla on 2harkkoa näkyvissä ja sisäpuolella 70mm pelti uretaani elementti lämpökatkona joka jatkuu lattian alta 100mm Finnfoamina. Ulkona 2.5m 100mm finnfoamia niin ei ole kylmä lattianraja.
   
 19. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Tässä hieman suunnitelma vielä elää ja nyt en osaa höyrysulusta sanoa mutta runkona 2x6" eli siihen 150mm villaa, sisäpuolen seinäpinta on 15mm osb plus 13mm kipsilevy jolloin täyttyy muistaakseni p3 paloluokka. Ulkopuolelle tuli 25mmnen tuulilevy, koolaus ja peltivuoraus. Tosiaan höyrysulkua en muista nyt ulkoa kuinka oli ajateltu mutta ulkopuoli kumminkin tuulettuvaa mallia. Eli eristettä kaikkiaan 175mm kun tuo tuulileijona lasketaan eristeeksi.

  Osb koska hinta. Ja tosiaan saapahan seinille jotain kiinnikin kun vertaa tuplakyprokkiin.

  Alajuoksuun asti tulee se finnfoam+pintakäsittely, olkoon sitten levytys tahi rappaus. Eli siltäkin osin se kosteus pitäisi pysyä aisoissa.

  Ja en minä jaksa ottaa näitä juttuja NIIN tosissani että menisi tunteisiin mutta toisinaan joillain menee :D
   
 20. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Niijoo ja tulee siis valuharkoilla niin ei mene nurite jos joskus autolla onnistuukin pökkäämään :D
   

Kerro tästä muillekin!