Talvisäilytys vinkkejä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kippis, 29.9.2023.

 1. kippis

  kippis Gearhead

  Lähinnä ulkosäilytykseen jos sais . mitäs on hyväksi havaittuja konsteja ? auto kun ei mikään näyttelypeli ole niin kelvannee tälle talvelle autokatospaikka. (ei tuo kuvassa oleva biili).
  itelle tulis mieleen pakkasnesteet nyt tietenkin, ja kai sisälle niitä kosteudenpoistajia muutama.
  yks mikä arvelluttaa kannattaako laittaa joku peite päälle vai onko huonoja kokemuksia ?
  ite pelkään että pitää maalipinnan kokoajan kosteena joka ei ole hyvä asia... ? vai onko noin.
  https://www.torafors.com/product/287/suojapeite-autolle
  vinkkinä tuohon xxl kokoiseen että ei oikeen piisaa c body moparille, sais olla joku 6metrinen.
  kannattaako jättää ikkunaa rakosalleen ?
   
 2. hantta

  hantta Double Gearhead

  Peitteen alle kerääntyy pölyä ja hienoa hiekkaa, joka tuulessa hankautuu maalipintaan. Pakkasessa ja lumen alla säilyy parhaiten, eli varjopaikka.
   
 3. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Laita kosteuden kerääjät vatiin. Jos tulee yli, niin ei se suolavesi valu lattialle. Sit huomannu kans, että ne tykkää vähän "roiskia" lähelle vettä.
   
 4. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Onko noista kosteudenpoistajista mitään hyötyä? Autohan ei ole mitenkään tiivis joten käytännössä poistavat kosteutta ulkoilmasta.

  Bensan sekaan olen yleensä laittanut säilöntäainetta.
   
  kerkko tykkää tästä.
 5. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  autokatoksessa säilyy talven yli ihan hyvin ilman pressuja tai kosteudenpoistajia. sisustan puunaus (penkit, turvavyöt yms) ettei vedä homeeseen, ikkunat vähän raolleen...akku viileään paikkaan täyteen ladattuna.
   
 6. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Mä oon joskus pitänyt talviautossa kissanhiekkaa astiassa jalkatilassa halpana kuivaajana. Kyllä se nyt jonkinlaisessa paakussa oli keväällä eli kosteutta oli imetty.
   
 7. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Tässä on aika hyvät perusjutut.
   
 8. kippis

  kippis Gearhead

  toihan siinä vähän pelottaa jos menee penkit ym homeeseen... eli pitäskö ne pestä jollain ?
  bensan säilöntäaine juu unohtu.
   
 9. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Ikkunoiden raolleen jättämisestä vähän monta mielipuolta: avoimista ikkunoista pääsee kostea ulkoilma ja pahimmillaan jotkut eläimet sisään. Suljetun ikkunan ongelma on, ettei ilma kierrä.

  Kompromissi: jos kävis aina välillä vähän talven mittaan kurkkimassa autoon sisälle, samalla tuulettaen?

  Toinen oleellinen asia: säilytä vain yksi talvi kerrallaan, tälleen kokemuksen äänellä, alkaa se siinä 10 vuoden kohdalla olemaan jo aika synkkä tilanne.
   
 10. fenix

  fenix 3rd gear

  Itsellä viimeiset 3 vuotta kylmä talli.
  Ikkunat raollaan.
  Kosteuden poistaja.
  Ja välillä ikkunaraosta sisätilalämppäri vedetty sisälle puhaltamaan.
  Tai vastaavasti käyttää moottoria lämpimäksi ja puhallin hoitaa työn.
  Pakkaset menee hyvin, mutta kelin vaihtuessa plussalle tahtoo kosteus kertyä lasien sisäpinnoille ja pisaroitua.
  Kannattaa siis jättää myös tuulilasin "häikäisysuojat" alas, ettei kastu.
  Näin ei ole tullut hometta, mutta kyllä se vähän ummehtuneelle on haiskahtanut talvehtemisen jälkeen.
  Mutta sekin ohi menevää.
   
 11. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Kyllä ne kosteuden poistajat auttaa. Kovilla pakkasilla ei tietenkään, mutta just keväällä kun alkaa kelit lämpiää tai jos onkin kostea alkutalvi yms. Parashan talvi auton säilytykselle ois -20c non-stop ja varjossa. Sisätilaa ei kannata lämmitellä välillä, koska se vaan kerää kosteutta.
  Ja kannattaa pestä sisusta kunnolla, vielä lämpöisillä keleillä, varsinkin muistaen turvavyöt, ratti yms mihin on käsin koskenut.
  Ja jos nurmikolle/mullalle joutuu auton jättää, laittaisin pressun alle, ettei pääse alhaalta kosteus nousemaan.
  Vr6 golffi seiso varmaan 10v pihassa, eikä noilla ohjeilla ollu sisusta homeessa.
  Paskatti seiso kans yhden talven, ei ongelmia.
  Audi ennen lopullista tuomiota, ei ongelmia, kunnes keväällä päätin et jätän ikkunat raolleen.... Runsas siitepölykausi ja sisusta aivan homeessa, sitä pilkkua yms oli joka paikka täys.
  [​IMG]
   
  Isamu tykkää tästä.
 12. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Auton ilmastointikanavat kaikkien muiden vuotokohtien lisäksi on auki ulkoilmaan joten edelleen rohkenen epäillä noiden kosteudenpoistajien vaikutusta. Pitäisi tiivistää kaikki korin reiät, raot ja ilmanottoaukot että ne sieltä autosta mitään kosteutta poistaisi.
   
 13. Väpsy

  Väpsy Gearhead

  Kai ne niillä keleillä auttaa kun lämpötila seilaa, ja kerää sisälle kosteutta kondenssin kautta. Nyt oma olssi asustellu ulkona kun tallissa täyttä, ja syksyn tullen kylmien öiden jälkeen on rätti sisältä välillä niin kostea, että sataa tippoja niskaan kun lähtee liikkeelle. Tota kosteutta ne imis pois.
   
 14. fenix

  fenix 3rd gear

  Hyvä tarkennus.
  En näkisi fiksuna vetona sisätilan lämmitystä kuivattamisen kannalta pakkasajanjaksona.
  Silloin sulaminen muodostaa kosteutta.

  Ei tuo kosteudenpoistaja ihmeiden tekijä ole.
  Kyllä se vaan kerää reilun desin viikossa umpinaisesta päivittäin olevasta käyttiksestäkin näin syksyllä.
  Oli avattu paketti niin jätin auton sisälle.
  Pk-seudulla nyt ollut illat varsin huurteisia ja ei se farkusta huurretta kokonaan jaksa poistaa.
   
  Muokattu: 29.9.2023
  Fuselage tykkää tästä.
 15. kma68

  kma68 Gearhead

  Minäkin olen pitänyt ikkunat kiinni, mutta raitisilma-aukot auki, eikä mitään ongelmaa ole ollut homeiden kanssa. Tokihan kesällä riittävä tuuletus ja puhdistus pitävät tälläiset ongelmat poissa.
   
 16. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Itse käyttäny noita kosteuden poistajia jopa talon kellarissa. Varsinkin ketkä asuu vanhassa rintamiestalossa, jossa kellari on eristämätön yms. Tietää että helteillä kellarin kosteus nousee ihan älyttömäksi. Pari kosteuden kerääjää sinne ja johan pysyy kosteus kurissa. Tosin saa tyhjennellä joka toinen päivä.
   
 17. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Mikä on sellanen hyvä kosteuden kerääjä? Joo, kissanhiekkalaatikko jo mainittu. Ainakin ne bilteman kosteudenkerääjät ilmeisesti ehkä kait toimii, kun tuntuu et yks leuto paivä niinse nyssykkä on jo ihan kovana. Olisko jotain vähän pitkätoimisempaa/huoltovapaampaa?
   
 18. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Yleensä ne on suolaa. Eli toimii aika nopeasti ja on myös sit nesteeseen yhdistettynä ruostuttavaa. Kissan hiekka ei ole niin nopeasti imevää, mutta jos imee, niin ei ole ruostuttavavaa.
   
 19. Yorcci

  Yorcci Gearhead

  Mä säilytän tuota muoviluotia sateen ja tuulen pitävän, mutta hengittävän pressun alla pihassa ja silloin tällöin, ehkä parin-kolmen viikon välein nappaan peiton pois, käytän kunnolla lämpimäksi (niin, että öljyt on kans lämpimät) ja ilmastointi hoitaa kosteuden pois.

  Sit, jos keliolosuhteet sen sallii, niin käyn ajamassa ainakin puolen tunnin lenkin, niin vaihtuu ilma varmasti sen verran, ettei ole kosteutta sisällä. Ja tolpasta puskee pari tuntia päivässä sähköä C-Tekille, jonka myötävaikutuksella akku pysyy latingissa.

  Tää tietty vaatii sen, että pitää auton täysvakuutuksessa ympäri vuoden, joten saattaa jonkun mielestä olla hukkaan heitettyä rahaa. Mun mielestä se on vaan hinta, jonka joutuu maksamaan siitä, että haluaa välillä talvellakin kuunnella sitä, kun se kasi laulaa +6 000 rpm ja takapyörät jauhaa joutavaa...
   
  Concarne ja Väpsy tykkäävät tästä.
 20. hzemax

  hzemax Gearhead

  Itte oon käyttäny tollasta pesuvatia,, ämpärikin käy sisällään puoli kiloa bilteman sulatus-suolaa mittaansa sopivassa asiassa. Suola-astia täyttyy yllättävän nopeasti vedestä, joka valuu sitten pesuvatiin/ämpäriin. Vissiin sanomattakin selvä, että ämpäri/vati kannattaa tyhjentää välillä.
   
  Väpsy ja Fuselage tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!