Tankin täyttöputki vuotaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja askel_vakaa, 23.5.2007.

  1. askel_vakaa

    askel_vakaa Gearhead

    Eli bensatankki vuotaa tuosta täyttöputken juuresta ja siihen jos jollain olisi hyviä ehdotuksia millä sen saisi paikattua vai ostaako suosiolla uudet vermeet...tankki kumminkin muuten hyvässä kunnossa.
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tinaamalla tai hitsaamalla saa paikattua tankista vuotoja...
    Myös kemiallinen metalli toimii siinä...
     
  3. askel_vakaa

    askel_vakaa Gearhead

    Entäs mitenkäs noi lasikuitukitit mahtais kestää/reagoida bensan kanssa tai sikafleksi koska reikä ei oo kuitenkaan mikään suuri mistä tihuttaa?
     
  4. SököMotors

    SököMotors 3rd gear

    Mulla on tankki mihin joku aikasempi käyttäjä leiponut lasikuitukitillä imuputken kiinni, hyvin näkyy pysyvän.
     
  5. askel_vakaa

    askel_vakaa Gearhead

    Onko vedetty maalit tai massat vielä kitin päälle?
     
  6. jylhä

    jylhä 1st gear

    mää ainakin ruoputin aivan puhtaaks ensin tankin, ja sitten mämmäköin siihen lasikuitumattoa ja hartsia. ei lasikuitu maalia kaipaa, mutta tietty sen puhdistetun ympäristön voi maalailla uusiks.
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    Sipaise mäntypalasaippuaa vuotokohtaan, mielellään tankki niin täytenä että se tiputtaa, PITÄÄ HETI, siihen sitten vaikka sikakittiä, kuitukittiä, kusilaitua, kem.metallia, siis melkein mitä vaan piälle.
     
  8. kanafarmari hh

    kanafarmari hh 1st gear

    oikeen perusjuntti laittaa palamäntysaippuaa puristeloo saippuan pehemiäksi ja paineloo vuatavan kohoran päälle vaatii silloon tällöön uusinta käsittelyn. mutta jos hyvän haluaa laittaasin koritinalla jos reikä ei oo suuri
     
  9. Pölyttäjä

    Pölyttäjä Gearhead

    pysyy varmasti kemiallisella metallilla. on itekki senttinen reikä korjattu tankin pohjasta, eikä ole vuotanut. Helppo ja halpa.........
     
  10. RB-440

    RB-440 1st gear

    Mä paikkasin joskus vuotavaa bensatankkia lasikuitukitillä. Pitihän se aina jonkun aikaa, mutta sitten se kitti jotenkin pehmeni ja alkoi taas vuotaa. Tosin toi vamma oli tankin kyljessä, missä bensa oli koko ajan kitin kanssa tekemisissä. Mutta kyllähän noita polttainetankkeja on aikanaan lasikuidutettukin, eli pitäisi sen kuidunkin jotenkin toimia.
     
  11. Fireball

    Fireball Gearhead

    Plastic Padding leak fix toimii. Etelässä vissiin myydään eri mäntysuopaa, meilläpäin myytävä ei oo KOSKAAN toiminu bensatankin korjauksessa. Ja kyllä, olen kokeillut sitäkin ihan käytännössä.
     
  12. mejole

    mejole 3rd gear

    Allekirjoitan tämän, molemmista on kokemusta ja tullut samaan tulokseen, että Mäntysuopa vain maton pesuun mihin se onkin tarkoitettu. Leak fix tekee mitä lupaa..
     
  13. DX

    DX Double Gearhead

    Siis täh :eek: , mäntypalasaippua sementoituu sillä samalla sekunnilla kun sitä hieraisee juuri sillä hetkellä vuotavan huokosen päälle.

    Yks esimerkki parin vuoden takaa, kun voortin (ei onneksi oma :wink: ) täys tankki rupes vuotamaan pohjasta pannan alta, panta irti, hieraisu mäntysaippualla, vuoto loppui heti, putsinkia ympäristöön ja kemiallista vuodonkorjaustökköä päälle. Pitää kuulemma vieläkin.

    Saippuan pointtina meikäläisen reseptissä on saada se vuoto loppumaan jotta varsinaisen paikka-aineen saa pysymään.

    Jos mennään korjausaineisiin niin sehän hitsaus ja tina.

    PS. Olette kuitenkin naftasäiliötä koittaneet tilkitä. :wink:
     
  14. ford scorpio

    ford scorpio 1st gear

    Tota..itellä mitä on kokemusta niin...
    Mäntysuopa saippua (ei se nesteenä myytävä) niin on toiminut dieselin tankissa hyvin vuodon tukkijana. :lol:
    Mutta bensa pelin tankissa vaan muutaman päivän ja sit alkana vuotaa taas.... :mad:
    Tai voihan olla että minä en osaa bensakotteroiden tankkeja mäntysuovalla paikata :-?
     
  15. Traktorin pistemäisesti puhkiruostunut tankki:

    Ensin ruuvi tiivisteen kanssa, sitten kun ei enään pitänyt niin laitettiin aralditia päälle. Ihmeen hyvin pysyi, nyt vaan on ruostui toisellekin puolelle reikä. Joka paikattiin araldiitilla. Ulkopuolelta siis molemmat. Ensimmäinen paikka on kestänyt noin 5 vuotta.

    Ja korrosioitumisen tietysti aiheutti se että tankki oli puolillaan vettä, männynoksia ja vanhoja "naftanmittaustikkuja" :mad: ihme kun kottero kävi vielä :rotfl:

    EDIT: Ja Cortina päältä vuotavan tankin paikkasin jollakin hiton vanhalla kovalla kaksikomponenttikitillä (valkoinen kovete ja harmaa tahna, tod jäykkää kamaa jostain 70-luvulta lienee, lastalla levitettävää) huvin on pysynyt jo 12 vuotta.
     
  16. rrauta

    rrauta 3rd gear

    vaatii uusintakäsittelyn sateen jälkeen? :rotfl: :rotfl: :poff:
     

Kerro tästä muillekin!