TAPAHTUMIEN PÄÄLLEKKÄISYYS

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja human62, 17.6.2007.

  1. human62

    human62 1st gear

    Onko nyt kaikkien tahojen PAKKO järjestää omat tapahtumat joka Hiivatin paikkakunnalle ja tallille?

    Tallit sinällään ymmärrän koska niissä ei porukkaa mahdukkaan niin paljoa että sinne kaikki halukkaat voisivat tulla.

    Ruotsissa on Powerissa aika paljon väkeä.Vertailu: Meillä on täällä yksi paikka joka vuosi minne mahtuisi mukaan VALTAVAT määrät autoja sekä esim. Romutorit ym, toimintaa kuin pelkkä mökkeily ,ehkä jopa lähellä kiihdytystapahtumaa...tämänkin tapahtuman järjestäjiin on ainakin ilmoituksessa moni merkkikerho mukana???

    Samaiseen tapahtumaan voisivat eri kerhot järjestää oikeasti omat kokoontumisensa.
    Paikan nimi on Jämsän HIMOS, tilaa muutama neliökilometri , UUSI tanssi/rock-ravintola...ei enää mitään telttaa. Mökkejä valtava määrä sekä uusia tehdään koko ajan lisää. Vertaus Forssan Pick-Nickiin se on vain muutaman tunnin mittainen lyhyt ja hätäinen tapahtuma jossa ei ehdi kunnolla edes romutoria kiertää...

    Eri kerhot järjestelevät omia pikku kuppikuntia ja pyörivät omissa hiekkalaatikoissaan. Tietysti jos tämä on tarkoituskin ettei muita halutakaan mukaan kuin oman merkin tai tyylisuunnan edustajia.

    Ehkä Himos on kaikillle liian kaukana tai liian hieno paikkana Mitä ruotsin poweriin verrataan niin eihän sielläkään tehdä muuta kuin vaan ollaan erotuksena ROMUTORI SEKÄ SUURI CRUISINKI JOKA syntyy jo itsestään läsnäolijoista...joista syntyy hyviä romujen ostajia romutorille...

    Saattaahan se olla niinkin että on hienompi pyöriä pienemmissä tapahtumissa eikä mopar miehet ehkä kestä katsella GM -valmisteita tai toisinpäin.

    Kertokaa minullekkin onko Suomessa suurempaa/keskeisempää paikkaa edes järjestää vastaavaa tapahtumaa jossa on valtava määrä mökkejä ja laania?? Tilaa on monessakin paikassa mutta ei riittävästi esim, mökkejä...

    Väkeä oli paikalla vähemmän kuin edellisvuonna, harkitsen itse ensi vuonna lähdenkö enää Himos-meetinkiin.

    Olisi mukava saada mielipiteitä onko näitä päällekkäisyyksiä liikaa, pitäisikö Jengin järjestää samaan paikkaan ihan oikeaa isompaa tapahtumaa romutoreineen jne...
     
  2. apukuski

    apukuski Gearhead

    Onhan näitä tapahtumia tässä maassa paljon. Ja niin mun mielestä pitääkin olla jotta on valinnanvaraa. Isoimmat tapahtumat on ottaneet kesäviikonlopuissa vakio paikkansa (V8-meet, pick-Nick jne..) Ja noita viikonloppuja kun katsoo niin ei siellä kauheasti silloin ole päällekkäisiä tapahtumia. Se kun ei ole jonkun ison/suositun tapahtuman kanssa päällekkäin järjestäminen kovin fiksua eikä kannattavaa. Jos tapahtumaa nyt tehdään rahan takia. Joka onkin sitten ihan toinen juttu..

    Suomen tapahtumia on aika huono/turha verrata Poweriin. Tuolla länsinaapurissa kun on ihmisiä hiukka enempi.. :lol: Tosta omilla hiekkalaatikoilla leikkimisestä en nyt sit tiedä. Hauskimmat jutut ne yleensä on ku pilke silmäkulmassa vähän vinoillaan kaverin auton merkistä 8)
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Näin se homma etenee, ei taida tulla Himoksesta suurtapahtumaa vaikka paikka ja olosuhteet olis kuinka hyvät, jos kaikki ajattelee noin.
     
  4. blandis

    blandis 1st gear

    tapahtumat

    on kyllä tosi vaikee etsiä viikonloppuja suomen kesästä ettei olis päällekkäin jonkun kanssa.

    meidän kanssa tänäkesänä picnic tyylisistä tapahtumista ainoastaan
    poweri....ja sekin ruottissa

    kiihdytys kisat on mutta ei varmaankaan paljoo vie jengiä meiltä.

    harri / ruukki picnic
     
  5. Aako

    Aako 1st gear

    On hyvä että tapahtumia on paljon ja ympäri maata, välimatkat kun ovat pitkiä, niin on joskus mahdotonta lähteä toiselle puolen maata jollekin päivän, kahden reissulle.

    Itse en niinkään ole valtavien tapahtumien ystävä, vaan mieluummin sellaisia pienehköjä, mukasvassa hengessä rakennettuja juttuja, missä kellään ei ole valtavaa ressiä hommasta, ja sitä suurta tuloksen tavoittelua, tämän kun pitäs olla harrastustoimintaa, on vain nuo tapahtumat tahtoneet mennä pitkälti osta, osta jutuiksi ja itse asia jäänyt taka-alalle.

    Tietysti romutorit ym. harrastusta tukevat ja osien saantia helpottavat jutut ovat aina plussaa, vaan se kaikki ihan pelkän rahan tavoittelu on alkanut kyrsimään juuri isommissa jutuissa.
     
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Itse ainakin tykkään eniten tapahtumista, jotka ei ole 150 km kauempana kotoa ja joissa porukkaa on max. muutama kymmenen autokuntaa. Eli kruisingit, kerhotapaamiset ja ex-tempore ajelut maakunnassa. Jos tommosia olisi vain yksi per viikonloppu jossain päin Suomea, niin aika köyhää olisi. Isompiin ja kauempana oleviin en juuri viitsi vaivautua.

    Vähän sama juttu minusta, kuin että lakkautetaan kaikki kyläkaupat ja -koulut, kyllä ne landepaukut joutaa ajelemaan sen 50 km suuntaansa johonkin ostosh*lvettiin... Pieni on kaunista, mikä ei tarkoita että iso olisi välttämättä ruma :wink:
     
  7. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Omasta mielestä päällekkäisyyksiä ei ole liikaa, on kuitenkin aika monta tapahtumaa jotka on taas enempi custom-tyylisille autoille joihin taas ei suuri osa harrastajista kuulu jotka saattavat tulla toisenlaisille autoille himokselle tms.

    Onhan kesällä kerhojen omia tapahtumia ja niin kuuluu ollakin, joihinkin saa muutkin osallistua samalla tavalla kuin kerhon jäsenet.

    Liian isoksi paisuva tapahtuma ei myöskään ole kaikille houkutteleva, moni kuitenkin haluaa tavata tuttuja ja liian isolta alueelta kavereitten löytäminen saattaa olla hankalaa.
     
  8. PauliP

    PauliP 1st gear

    Himoksella oli lipun lunastaneita saamani tiedon mukaan saman verran kuin viimevuonna. Mäkikisan muuttuminen Sprint-kisaksi saattoi vähentää ei-lipullisten katselijoiden määrää.

    Himos V8-meetingi on mielestäni todella mukava tapahtuma, väkeä saisi ehkä olla vähän enemmän mutta toimii hyvin näinkin. "Ei se porukan määrä, vaan laatu".

    Yleisesti ottaen vähän ihmetyttää hiihtokeskusten markkinointi. Nehän haluavat muka lisää tapahtumia kesäkaudelle, mutta miksei ne sitten markkinoi niitä??? Jos vaikka olisi ollut keväällä asiallinen juttu tai mainos esim. V8 Magazinessa uudesta Areenasta, niin olisi varmasti tuonut paikalle lisää uteliasta jenkkiharrasteväkeä. Samoin bändivalikoimaan voisi vähän panostaa, miksi ihmeessä tälläkin kertaa oli kolme "samaa musiikkia" soittavaa bändiä???

    Harvassa paikassa bailataan kävelymatkan päässä mökiltä Las Vegas -tyylisessä areenassa. Ihan totta.

    Tapahtumia on paljon päällekkäin, ihmiset äänestä osallistumalla.
     
  9. human62

    human62 1st gear

    Himos ei kyllä vaikuttanut "oman paikkansa ottaneelta" isolta tapahtumalta eikä se ole minun mielipide vaan mitä nyt muita kuuntelin.
    20-30 eri tapahtumaa löytyy ympäri Suomen joka vkl. ja se on silloin hyvä kun puhutaan pohjoisen alueesta, en itsekkään Rovaniemeltä lähtisi etelään... enkä kyllä haluaisi siellä asuakkaan...siis r-niemellä.
    Poweriin vertaaminen voisi olla kohtuullista sillä että meillä olisi n. puolet siitä määrästä ,eihän Ruotsalaisia ole tietääkseni edes puolet enempää kuin Suomalaisia...tosin heillä on harraste-autoja enemmän suhteutettuna väkilukuunkin.Ruotsi on ihan ok maa mutta siitä huolimatta yksi maailman vähemmistökansoista kuten me Suomalaisetkin..jotka käyvät Powerissa .
    Ruotsissa muuten käy paljon monia eri kansallisuuksia joten en tarkoittanut ettei meidän tapahtumiin voisi ottaa ulkomaalaisa siihen ei maamme väkiluku vaikuta mitenkään.

    Kiihdytys-tapahtumien väkimäärä on muuten isompi kuin esim:Himos.meetingin...ja niitäkin oli ainakin Alastarolla sekä hyvinkäällä.

    Välimatkat on sellaisia että minulle joku 150-500 km on lyhyt matka joillekin liian pitkä...mitä "ressiä" tarkoittaa tämähän on harrastus :D kaikilla ei tietty ole varaa ajaa vaikka omistavat kalliin auton...pyörivät vaan nurkissa, hyvä puoli ettei eksy ja lyhyt matka kotio jos bensa loppuu.

    ai niin Forssan ekassa pick.nickissä olikin vain muutama autokunta muistaakseni juuri vähän yli kymmenen. Eli sekin siis on joillekkin nykyään jo liian suuri...???

    Himos ei muuten erittele customeita ja rodeja tai klassikoita...sehän on syrjintää...eri juttu jälleen joissain tapahtumissa ellei halutakkaan väkeä "liikaa" ja sitten taas tuo "kavereiden löytäminen " isolta alueelta onkin paha juttu voi tulla Äitiä ikävä ja voisi olla vaarana että tapaa uusia ihmisiä ja niiden mielipiteet voi tietty vahingoittaa joidenkin nuppia...

    Romutori löytyy muuten Powerista ja esim. Forssan raviradalta. Suomalaista kateutta että joku tienaa rahaa ?? romujen myynnillä? Rahan tavoittelu? sen takia useimmat käy töissäkin...tai lottoavat, ehkä kerjuullakin joku voisi elää eikä tavoittelisi rahaa...mutta miksi edes sitten hankkia harrasteauto, sehän kuluttaa rahaa ja sitten sitä on taas jostain tavoiteltava tavalla tai toisella... :p :D
     
  10. blandis

    blandis 1st gear

    tapahtumat

    Meidän PICNIC on järjestetty sponssivoimin ja talkoilla.
    iltabileiden bandit rahotetaan osaks lipputuloilla.
    auto/mp harrastajia ei rahasteta esim pääsymaksulla alueelle (harrastushan maksaa muutenkin pirusti)
    meillä viimekesänä n. 300 ajoneuvoa tänä kesänä mielellään sama määrä !
    paljon enempää ei mahdu ehkä 100 !

    harri@brandis.fi www.brandis.fi

    044-2974522

    jos kysyttävää :pinup:
     
  11. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    Nii just. Eiks vaan olis hienoa, ku valittais yks kesäviikonloppu ja yks paikkakunta ja kaikki järkkäis yhteistyössä muiden kanssa oman tapahtumansa samaan aikaan samassa paikassa. Loppukesän vois sit vaikka venytellä pip..liä huoltsikan nurtsilla ja vahdata ku gason hinta nousee. Sitte sitä vaan tyytyväisenä ajattelis, että onpa kiva ku ei tartte kesällä lähteä ku kerran hyvällä tekosyyllä liikenteeseen. :poff:

    Ja tässä kohtaa kaikki vapaaehtoiset, käsi ylös....:soosoo:
    Joo, saa laskea. Ei se tänne näy kuitenkaan. :rotfl:
     
  12. human62

    human62 1st gear

    thejOKELLE; EN YMMÄRRÄ ETTÄ VOISIT TODELLA TARKOITTAA YHTÄ AINOATA viikonloppua ja yhtä ainoata tapahtumaa/kesä.

    Nyt oli tapahtumia ympäri Suomen n. 30 kpl kuten monena muunakin viikonloppuna.

    kymmen kunta tapahtumaa /vkl voisi olla kohdallaan . Onhan viikonloppuja myös kesää kohden useampi silti päällekkäisyyksiä mielestäni on liikaa ja liian lähellä tosin kuten joku jo kirjoitti niin 50km on toisille sopiva etäisyys...

    Toiset ne tekee outoja asioita vaikka loppukesän jossain huoltamolla...

    Tosiaan me asutaan junttilassa ei täällä kannata mitään isompaa yrittääkään järjestää ja kaikki vaan mahdollisimman paljon samaan aikaan.

    Silti jostain syystä täältä menee paljon porukkaa ruotsin Poweriin, useita satoja, olisihan se aivan kauhea paikka jos Suomessa olisi vastaava koska se on monen ymmärrykselle aivan liian iso tapahtuma.
     
  13. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Mä näin Jokke, sulla oli käsi ylhäällä! :p Mut ei hätää, ei sun tarvi osallistua.
    Tuossa ylhäällähän mainittiin jo tuo Jengi. Vielä kun Porukka ja Kerho lähtevät mukaan järjestelyihin, niin eikös kolmeen henkeen puuhaile jo vaikka minkälaisen poverin...? :odroll: Kannattaa myös kysäistä, olisiko Sakki innostunut ajatuksesta, niin siinähän olis jo melkein kaikki muistakin tapahtumista tutut "haamutalkoilijat" koolla...
    Se on täällä intterwebissä niin helppoo ja vaivatonta touhuta ihan mitä vaan, mut jos joku ihan oikeesti saa tuollaisen likimain kaikki tämän maan harrastevekottimet keräävän viikonloppuhappeningin aikaiseksi, niin kyllä mäkin lupaan osallistua... :wink:

    Yleensä on kuultu narinaa, kun kukaan ei järjestä mitään. Voiko tästä valituksesta siis päätellä, että autoharrasterintamalla ollaan jo liiankin yliaktiivisia...? :odroll:
    Eiköhän laiteta ens vuoden tammikuussa kesäviikonloppuarpajaiset pystyyn ja päätetä niin, kuka saa järjestää tapahtumansa mikäkin viikonloppu! :rotfl: Vähäks olis helppoo suunnitella kesän reissut jo talvella!
     
  14. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Täällä netissähän voisi vaikka laittaa sellaisen nettiaddressin.. Tapahtumakiintiöitä kesäviikonlopuille! Max 5 harrasteautotapahtumaa/vkl tai jotain muuta yhtä nerokasta... :poff:

    Vaikka olisi se yksi ainoa tapahtuma joka jonkun mielestä riittäisi keräämään koko valtakunnan harrastajat kokoon, niin täytyy huomioida että ihmisillä on useimmiten muutakin elämää ja intressiä varallisuudesta puhumattakaan, että pakostakin joku joutuu jättämään homman väliin!
    Mielestäni on hyvä että useilla paikkakunnilla järjestetään jotain, niin voi pikaisesti käväistä jossain lähialueen tapahtumassa tapaamassa tuttuja ja ihmettelemässä autoja.. Jopa niin että ehtii vaivattomasti kotiin iltapuurolle.

    Ei se suuri välttämättä aina ole niin hienoa. Ja mitä enemmän autoja/ihmisiä niin sitä vaikeampi keskittyä varsinaiseen asiaan.. Mikä nyt sitten on se asia minkä vuoksi sinne mennään..? Autot, ihmiset, bändit, bileet vai maisemat..?!
    :odroll: :wink:
     
  15. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ei se powerikaan oo alusta asti noin iso ollut, ei noita suosittuja tapahtumia voi vaan päättää alkaa yhtäkkiä järjestää ja kuvitella että sinne tulee heti 40000 ihmistä. Kyllä se menee niin että hyvät tapahtumat kasvaa pikkuhiljaa automaattisesti vuosi vuodelta. Ja loppujen lopuksi ne kasvaa liian isoiksi eikä ne ookkaan enää niin hyviä tapahtumia.

    Poweristakin on jo ajat sitten kadonnu kaikki vähänkään tehokkaammat vehkeet, kun ei niitä kukaan viitti rääkätä siellä loputtomissa ruuhkissa.
     
  16. human62

    human62 1st gear

    Oikein, ollaan vaan hissukseen ja pysytään omissa lokeroissa.ja "alueilla".

    Muutaman vuoden päästähän ei harrastajia juuri enää ole kun tulee kovat verot ja kaikkien pitäisi ajaa vety-autoilla. V8 moottorit kielletään tai verotetaan muutaman tonnin käyttöverolla ainoa mukava asia olisi että tulisi vain tuttuja vastaan...

    Tosin voidaan hommata vety-autot ja aletaan pitää meetengejä niillä siihen vois innostua tuuningi-väkikin ja sitten oltaisiin ihmeissämme kun tulisi paikalle väkeä...

    Montako vuotta näillä polttoainekrematorioilla verottaja /vihreät antavat meidän vielä ajella?

    Mukavaa kun asia on antanut ajattelemisen aihetta ja ei voi kun todeta että ei enemmistöllä harrastajista ole halujakaan olla mukana missään isossa tapahtumassa paitsi tietty Ruotsissa vai houkutteleeko sinne sitten joku muu, se onkin eri juttu.

    Tapahtumiin meneminen on aina valintakysymys :)
     
  17. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Voitais sopi vaikka niin että kaikki tapahtumat järjestetään heinäkuussa.
    Sitten kaikki ottaa kesäloman heinäkuussa ja vedetään kaikki tapahtumat putkeen.
    Kunhan se valtion ryöstövarallisuusomistussaastehaittavero sieltä saadaan sinne pariin tonniin per vuosi niin säästyy rahaakin kun ei tarvi pitää autoa liikenteessä kun kuukauden. :mad: :rotfl: :rotfl:
     
  18. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    Pahus... Taas meni sarkasmi hukkaan :oops: .

    ->Kasi-Pasi
    Sakki olis kyllä periaatteessa kiinnostunu, mutta ei kuulemma kerkee millään. Mut Poppoo olis kyllä mukana, jos siitä saa kymmenen pinnan katteen :wink: .

    Vaan ei... Niinhän se on, että yks tykkää äidistä ja toinen tyttärestä ja molemmat mieluummin kulkee sen perässä josta tykkää enemmän, ku siitä toisesta ei. Eli se on hyvä, et on valinnanvaraa, ja varjopuoli se, ettei joka paikkaan voi ehtiä. Ku harvempi kuitenka suosii sellaista kaikille-kaikkea- meininkiä.
     
  19. mach

    mach 1st gear

    Hyviä huomioita ja ajatuksia. Joitain vuosia Himoksen järjestelyissä mukana olleena ei voi kun todeta, että resursseja paikassa olisi nyt ja yhä enemmän tulevaisuudessa. Ja onhan sitä koitettu, mut ku... :poff:

    Jo Freakit kyllästyi hommaan ja paikalliseen tiekuntaan, joka sai säädettyä mäkikisan siihen malliin, että sitä ei voitu lopulta enää ajaa siinä uudemmassakaan paikassa. Siksi tasamaan ajo tänä vuonna. Sekin poistunee kun osuuskauppaväki alkaa kylpylän teon, eikä rinneyrittäjä anna huoltoteilleen lupia. Eli saapa nähdä mitä ensivuonna. :cry:

    Yksi vuosi hoidettiin jenkeistä Gordoni, joka veti parisataa enempi porukkaa. Kulut oli kuitenkin liikaa ravintolayrittäjälle, hyvä kun ei itse jouduttu maksaan :odroll:
    Haettiin yhteistyökumpanit näyttelylle, että saatais kunnon rahapalkinnot. Se veti jonkinverran, mutta ei joidenkin mielsestä tarpeeksi. Kiitos kuitenkin USA-partsille :D

    Hupikilpailuja on aika turha järjestää, kun köydenvetoonkin tulee se 2-3 joukkuetta. :oops:

    Cruisingia on koitettu parantaa, mutta mihis sitä Jämsässä cruisaa? :-?

    Jos jotain koittaa summata, niin kaikesta tästä ei olla kostuttu centtiäkään, ellei sit ravintola. :odroll: Kisan teko on ollut melkonen lupa ym rumba. (Tiesittekö, että tänäkin vuonna olitte vakuutettuja 500 000 eurosta :D )Enempi kävijöitä tarvii tasokkaamman iltaohjelman ja osanottomaksua pitäisi nostaa 20-30 euroon per naama. :oops:
    Kisareitit alkaa olla loppuun katsottu. Tänävuonna näyttely jäi pois. En tiedä millä konseptilla tuo tapahtuma jatkossa toimii, mutta ehkä 10. V8-meeting pitää silti vielä tehdä ja katsoa olisko jotain ideoita jäljellä. :poff:

    Hauskaa - mutta rasittavaa 8) -on ollut, kiitos kaikille mukan olleille.
    Toivottavsti ensivuonna taas. :pinup:
     
  20. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Ei ole PAKKO, 99% tapahtumista perustuu vapaaehtoiseen talkootyöhön.
    talkootyö = ajan käyttämistä & vaivan näkemistä ilman korvausta.
    Jos ei sitten haukkumista lasketa palkaksi.... :poff:

    Pakko vaan todeta että kyllä on valittamisen aiheet vähissä kun jo liioista tapahtumistakin pitää valittaa.


    No mikä estää esimerkiksi sinua järjestämästä?
    Tuntuu olevan valmiit visiot ja systeemit tiedossa.

    Tänne Kalajoelle kyllä mahtuu, tervetuloa vaan.
    On biitsit, ravintelit, merinäköalat, hotelleja, satoja mökkejä jne jne.
    Ja tietysti lentokenttä krääk räseä varten.
     

Kerro tästä muillekin!