Tappaako verotus harrasteautoilun??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Janappa, 29.9.2009.

  1. Janappa

    Janappa 3rd gear

    Onko tää suami tosiaan niin sairas maa, ku miltä tuntuu... eikö harrasteajoneuvoja huamioida mitenkään tos uudes verotukses... ajat muutama tuhatta kilsaa vuades ja maksat 400€ veroo vuades isojen bensakulujen lisäks... tapetaanko täältä kaikki harrastetoiminta ja pistetään kaikki muuttamaan kaupunkiin(ilman mitään autoo)...!?!? :mad:
     
  2. Stance

    Stance Gearhead

    Millaisella laskelmalla saat siitä noin paljon? Yleensähän harrasteauto seisoo suurin piirtein puolet vuodesta, jolloin se kannattaa ilmoittaa tilapäiseen liikennekäytöstä poistoon, jonka ajalta et maksa ajoneuvoveroa. Harrasteajoneuvon bensakulut on ainakin meikäläisen muutamalla tuhannella kilometreillä ihan yksi lysti.
     
  3. Holley

    Holley Gearhead

    Kyllä ja ei. Ensinnäkin, jos keskustelu pysyy OD:llä ja kinataan siitä, ovatko eurot tai uudet jenkit autoja vai pitikö olla entisöity, vai GM vai MoPar vai Ford, näin voi käydä. Ehdotin joskus täälläkin (2007?) esim. Helsinkiin jotain harrasteauto-ympäristötapahtumaa ihan keskelle kaupunkia. Tykkäsitte ideasta, mutta siinä se oli, mitään ei tapahtunut. En ajanut täältä sinne yksinäni. Toisaalta FHRA, Smoto ja mitä näitä mp- ja autoalan järjestöjä nyt on, ovat tehneet työtä jonkinsortin harrasteluokan saamiseksi, vuosikausia oikeastaan. Katso yleisiä OD-topicceja, niitä riittää. Olisi edes jollain ikärajalla ja muilla kriteereillä museoautotyylinen luokka, se olisi jo jotain. Minusta joku 400 EUR/2 (harvoin nimittäin näen harrastaautoja talviajossa) eli 200 EUR vuodessa vielä menee, onpahan sen parin tankillisen verran. Sitten kun puhutaan GPS-seurannasta tai nostetaan summa viisinkertaiseksi eli jonnekin 1000 EUR/puoli vuotta voidaan olla vakavasti huolissaan. Autoveron täyspoistosta kannattaa siis miettiä jonkun käyttörottelon ohella sitä harrasteautoakin. Vaan eivätpä ne äänestystä järjestä mistään, siksi järjestöjen tekemä työ on paikallaan ja jos jotain tukea keksitään, niin autetaan ja unohdetaan valmistusmaa- ja merkkikaunat hetkeksi: on "yhteinen vihollinen".
     
  4. Kyllä , Suoami tappaa ,tai ainakin yrittää kurittaa autoilijoita ,eikä armoa tunneta edes todellisten harraste-autojen kohdalla toisin kuin useimmissa sivistysvaltioissa tehdään.... :wc:
     
  5. Janappa

    Janappa 3rd gear

    Puales vuades n.200€... on seki mun miälestä paljo... mialuummin senki ylimääräsen rahan laittais tankkiin...
     
  6. Stance

    Stance Gearhead

    No juu, totta kai. Jokainen sentti on toki liikaa, mutta sellaisesta (ei ajoneuvoveroa) on turha unelmoida viherfasismin kukoistaessa.
     
  7. stangrider

    stangrider Gearhead

    Ei mielestäni, ainakaan tulevilla käyttömaksuilla.
    Aiemmin piti maksaa tuo 95 tai 127 e vaikka olis yhden päivän käyttänyt vuodessa.
    Nyt ei tartte käytöstäpoiston ajalta maksaa mitään. Osalle tulee jopa halvemmaksi, kun ajaa esim.
    sen yleisen 6 kk vuodesta.

    Tuossa taulukko painon mukaan..


    http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajon ... _taulukko/
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Perseestä toi rahastus mut jos jonkun harrasteautoilu on 200 eurosta vuodessa kiinni niin tulkoon tapetuksi sitten.

    Mä olen harrasteautoillut vasta reilut 20 vuotta ihan riippumatta onko oltu työtön, opiskelija vai asuntovelallinen, aina on tarvittava määrä euroja löytynyt että rottelo on ollut liikenteessä ja jopa bensaakin saatu ostettua.

    Sivistysvaltioiden tyylinen harrasteystävällinen järjestelmä olis tietysti kiva mut totuushan on että aina suomessa on rokotettu autoilijoita rankasti ja mä en ainakaan näe lähitulevaisuudessa suurta muutosta tuohon.
     
  9. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Harrastus maksaa.. :oops:
    -Rupee kerää postimerkkejä, ai niin sekin maksaa... :wink:
     
  10. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tai tietysti jos ajattelee mitä se harrastuksen verotus on kilometriä kohden, niin sehän on korjattavissa sillä että harrastaa niitä kilometrejä enemmän...
    Jos on varaa ostaa Auto jota suuren osan vuotta seisottaa, niin ei luulisi muutaman satasen enää olevan liikaa rasitetta.
    Vaikka muutenhan kylläkin olen sitä mieltä että verotus ja valtio on perseestä....
     
  11. Town Car

    Town Car 1st gear

    Juu eihän toi nyt vielä kovin paha oo, toisessa autossa tulee oleen ~270e/v ja toisessa ~130e/v, molemmat ympäri vuoden käytössä, eikä vain kuivilla ja komeilla keleillä. Sitten kun aletaan meneen jonkun helvetin kilometrirajoitusten kanssa johonkin reiluun 500 euroon vuodessa, niin mää myyn autot vittuun ja rupeen kasvattaan kukkia. Hyvä Suomi!
     
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Jep. Inssi laski rekisteröintikatsastuksessa (vähän väärin) mun 50-luvun pikapin kokonaispainoks 1880 kg. Veroa menee 152 €/v. Puoli vuotta kun seisottaa, niin eiköhän tuosta maksusta jotenkin selviä. :D .
     
  13. dean66

    dean66 Gearhead

    elämähän on täynnä valintoja... jotkut valitsee mäyräkoiran tai perjantaipullon, minä pistän senkin rahan mieluummin vanhaan raudanpaskaan :)

    -a-
     
  14. HV

    HV Gearhead

    Päihdyttävät virvoitusjuomat ja vanhanraudan kun yhdistää niin on kivaa...

    Elämäntapahan tämä on eikä sen enempää.... Ei ne tätä voi verotuksella kitkeä pois Suomesta.
     
  15. fairlane

    fairlane Gearhead

    Dean66 kanssa täysin samaa mieltä!! :rotfl:
     
  16. AFTERBURNER

    AFTERBURNER 1st gear

    Mitäs tosta nyt marisemaan! esim A-Roadsterin vuotuinen käyttövero tulee putoamaan nykyisestä!
     
  17. nyffikaakoo

    nyffikaakoo 1st gear

    Enemmän kuin jostain harrasteautoilun verotuksesta oon huolestunut paljon paljon muusta, se harrasteauto on nyt vielä tosi pieni juttu. On nimittäin kansalaisille tulossa semmoista maksua ja veronkaltaista kulunkia että ei oo mitään perustetta, mutta tulee vaan...

    Harrasteautoilussa on tällä haavaa se hyvä puoli että voi mennä niin ettei maksa valtiolle yhtään mitään, säilyttää harrasteautoa vaan. Mutta pahaa pelkään ettei se käy kovin kauan, vaan rupeavat maksattamaan siitäkin että on joku projekti (jolle ei tee mitään, ei uskalla kun on pelko että siitä tekemisestä rangaistaan...) tallin nurkassa tai katoksessa oottelemassa suotuisampia aikoja.
     
  18. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Osuitte asianytimeen...! :poff:
     
  19. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Aika lailla sama määrä vuosia takana ja osa niistä aika hankaliakin vuosia veekasiharrasteautoilun kannalta, mutta aivan samoin jostain on aina löytynyt sen verran vihreäselkäisiä, että ei ole tarvinnut harrastuksesta kokonaan luopua. Se on vaan pois jostakin muusta sitten, jokainen päättäköön kohdallaan onko se se perjantaipullo vai jokavuotinen reissu johonkin Kanarialle tms...

    Show - ja V8 - must go on!
     
  20. SamiL

    SamiL Gearhead

    Aika hyvätuloisia tuntuvat ihmiset nykyään olevan. Ainakin minulle 200 euroa on paljon rahaa.
    Tänä vuonna on harrasteautolla tullut ajettua ehkä viitenä päivänä, joten se on sitten 40 euroa päivä noilla hinnoilla :mad:
     

Kerro tästä muillekin!