Tarran jälki pois!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja puutarhatonttu, 9.11.2007.

  1. puutarhatonttu

    puutarhatonttu 1st gear

    Millä aineella saa parhaiten pois tarrasta jääneen liiman auton pellistä vahingoittamatta maalipintaa?
     
  2. 496SS

    496SS 3rd gear

    Ksyleenillä. Itse just irrotin autosta muoviset kylkilistat ja liimajämät lähti tuolla aineella ja kärsivällisyydellä :wink:
     
  3. Antti P

    Antti P Gearhead

    Olen itse pessy kuumalla vedellä ja pesuaineella.
     
  4. Belair58

    Belair58 1st gear

    Riippuu siitä mitä tarraa on jos esim kylkilistoista jäänyttä paksua 2 puoli teippiä niin ensin kumilaikka porakoneeseen kiinni ja sillä liima pois ja sen jälkeen cleanerilla loput. normaali tarraan olen käyttänyt ihan vaan wurthin acryl cleaneria ei vahingoita maalipintaa :lol:
     
  5. sooda

    sooda 3rd gear

    Joku liima voi lähteä jopa pelkällä painepesurilla. Lämpimällä vedellä. Tai höyryllä.
     
  6. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Ihmeen hyvin tuntuu toimivan myös (Wurthin) break cleaner, siis periaatteessa rasvanpoistospräy.
     
  7. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Yksi ääni lisää jo edellä mainituille wurthin acryl cleanerille sekä ksyleenille. Ovat keskenään aika pitkälle samaa tavaraa ja taitaa tuossa wurthin purkissa lukeakin että sopii auton maalipinnalle.
     
  8. puutarhatonttu

    puutarhatonttu 1st gear

    kiitoksia vastauksista pojjaat!

    mähän olin unohtanut ton ksyleenin...sitä pitäs löytyäkkin vielä tallin perukoilta.Putsasin sillä remppaa tehdessäni puiset rappuset kokolattia maton liimasta mutta en tiennyt että sopii myös metallille vahingoittamatta maalipintaa.......siis en ollut lukenut käyttistä :wink:
     
  9. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    Ksyleeni voi vahingoittaa aivoja
    Ksyleeni on suurissa pitoisuuksissa huumaavasti vaikuttava aine. Eri isomeerien myrkyllisyydessä ei ole havaittu suuria eroja. Jos ksyleenissä on epäpuhtautena bentseeniä, verisairauksien syntyminen on mahdollista. Altistuminen yli 100 ppm:n (435 mg/m3) ksyleenipitoisuudelle voi aiheuttaa väsymystä, tasapainohäiriöitä, päänsärkyä ja huonovointisuutta. Lievää silmien kirvelyn tunnetta voi ilmetä 460 ppm:n (2 000 mg/m3) pitoisuudessa. Hyvin suuret pitoisuudet aiheuttavat hengityselinten ärsytystä ja huumaantumisen tunnetta. Altistuminen yli 5 000 ppm:n (21 750 mg/m3) pitoisuudelle voi johtaa tajunnan menetykseen ja hengenvaaraan lyhyessäkin ajassa. Keuhkojen, maksan ja munuaisten soluvaurioita voi kehittyä. Nesteroiskeet ja sumu ärsyttävät silmiä. Kosketus nesteeseen aiheuttaa iholla punoitusta ja kirvelyä ja samalla ksyleeniä imeytyy ihosta elimistöön, mutta yleensä niin vähäisessä määrin, että terveydellisiä vaikutuksia ei ilmene. Aineen nieleminen aiheuttaa nielussa ja mahasuolikanavassa ärsytystä, polttavaa kipua ja pahoinvointia sekä imeydyttyään huumausta ja maksan tai munuaisten toimintahäiriöitä. Oksentaminen voi johtaa ksyleenin joutumiseen keuhkoihin, mikä voi aiheuttaa vakavan kemiallisen keuhkotulehduksen.

    Pitkäaikainen, toistuva altistuminen ksyleenihöyryille voi aiheuttaa kroonisia aivotoiminnan häiriöitä, joiden oireita ovat väsyneisyys, päänsärky, muistin ja keskittymiskyvyn heikkeneminen, unihäiriöt, ärtyneisyys jne. Toistuvasta ihokosketuksesta voi syntyä ärsytysihottumaa

    En mä tota kyl ettiny mut tokeva ohjees oli tollais. Miks must tuntuu et jostain luin et ksyleeni aiheuttaa herkästi syöpää??? Periaattees kyl, jos sitä ei tokeva ohjees lue, se ei ole pieninä määrinä haitallista.
    Mut joo, toimii hyvin putsausaineena ja vielä paremmin maalin ohenteena.
     
  10. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Autoglymillä on tarranpoistoaine... Sillä lähtee...
     
  11. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    3M citrus cleaner.

    on tehty just tohon hommaan eikä oo mikään kotisovellus.
     
  12. lucky13

    lucky13 1st gear

    Pyyhekumilla.
     
  13. Joidenkin tarrojen liimat kavahtavat jostain syystä ihan tavallista bensiiniä , liimaa oli ensin yritety poistaa tinnerillä , bräkliinillä ym ym , mutta tavan pensa toimi lopuksi!
     
  14. idiot

    idiot Gearhead

    bensalla lähti myös meidän porukoiden entisestä passatista, joka sattui olemaan
    firman esittelyauto ja loogisesti mainostarrat kyljissä. tarrat
    irroittivat firmassa mutta liimat jäi. Bensalla jokuiseen kertaan
    touhuten ja vedellä pesu välissä lähti ihan näppärästi :wink:
     
  15. Jukka

    Jukka 3rd gear

    Mun ääni tälle.
    Joitain tarroja on minkä liimaan tuo ei pure,ainakaan kovin helposti.
    Kuitenkin toimii suurimpaan osaan.
     
  16. Putte

    Putte 1st gear

    Kokemuksesta voin sanoa, että ksyleeni on paras ja sitä paitsi halvin liiman poistoaine.
     
  17. arrakis

    arrakis 1st gear

    Multakin ääni Autoglymille...
     
  18. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Entäs noi vanteiden liimapainojen "liimat", pitäis aluvanteista saada.

    Entäs noi kiillotetut Weld Drag vanteet, millä uskaltaa ottaa painot pois, ettei tule hirveeesti naarmuja?
     
  19. mke77

    mke77 Gearhead

    niitä myydään ihan asiantuntevassaliikkeessä(maalaus liike) semmosia tyynyjä kun saa laittaa tohon hiomakoneeseen!! oiskos nimitys ollu joku "akryyli tyyny" löytyy ainakin 50mm:senä!! täytyy työkaverilta kysyä, kun se touhuu noitten maalaus hommien kans enampi? kierroksia ei saa olla kpaljoo et ei pala liima kiinni malliin!

    ite tuli kokeiltuu yhteen leppäkylki capricen lokariin ja kokemus oli tyrmistyttävä! 10min ja koko teippi oli tipotiessään!! kattelin vaan et kehtaako sitä maalipinta edes maalata mikä oli ollu tarran alla piilossa??
     
  20. Putte

    Putte 1st gear

    Ksyleeni poistaa kaikki liimat erittäin hyvin ja helposti.
     

Kerro tästä muillekin!