Tarvitaan hintatietoa Stratuksesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jza, 29.7.2003.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Elikäs tuli vähän kinaa tässä vakuutusyhtiön kanssa vm -97 Stratuksesta (Dodge).

    Auto menee lunastukseen, mutta äijä tarjoaa siitä 14000 euroa! Autolla ajettu 67000 mailia, kone 2.5 litrainen ja autossa kaikki herkut. Malli on -98, mutta auto otettu käyttöön -97/12. Peli on (oli) kuin uusi.

    En tiedä tuntuuko vaan, mutta tuo vakuutusyhtiön tarjous on mielestäni säälittävä. Mitä nyt noita hintoja autotallista ja nettiautosta yms. olen katsellut, niin vaikuttaa lähinnä vittuilulta moinen tarjous.

    ...Eli. Onko viisailla kokemusta, miten pistetään ruotuun moinen putiikki? Mistä voisi kysyä sopivan puolueettoman mielipiteen?

    Maahantuoja luonnollisesti syrjii näitä "itsetuotuja", kun siinä ei pääse maahantuoja välistä kuppaamaan...Olisikohan tuo Autodata mitä tullikin käyttää sopiva firma.

    Ainakin niillä on kaikissa vehkeissä hinnat niin tapissa, että itkettää. Saas nähdä kelpaako niiden hinnat sitten vakuutusyhtiölle :grin:
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    kyllähän dodge stratus on halvempi kuin
    hyrsleri. mielestäni hinta on aika kohdallaan
    jaa mistä tierän, onpahan noita hintoja tullut työn puolesta seurattua. jos hinta ei passaa pyydä puolueettoman tavarantarkastajan arvio hinnasta se meinaan
    riittää käräjille asti. (arvio vaan taitaa olla puolet tarjotusta) paree jättää uhoomiset sikseen...koita neuvotella asialinjalla "vahinkokyylän kanssa"
     
  3. JR

    JR Gearhead

    Ainakin itselläni kolaroimani auto laitettiin korjattavaksi kun en hyväksynyt vakuutusyhtiön tarjousta. Vakuutusyhtiö tarjosi jotain 1000 - 2000 € alle yleisen myyntihinnan. En edes yrittänyt vedättää, vaan sanoin että kun hommataan samanlainen laitos ehjänä versiona tilalle, niin riittää. Enpä sitten tiedä olisiko ollut järkevämpää ottaa vaan rahat, koska auto on ollut nyt noin 3,5 kuukautta korjaamolla...
     
  4. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    Valitettava tosiasia että eipä nää uudemmat jenkit tunnu kiinnostavan ketään jostain käsittämättömästä syystä, hinnat on sitten sen mukaset, markkinoilla ja nähtävästi vakuutusyhtiössä.
    Siihen en oo syytä kyllä ymmärtäny miks 90 luvun jenkkejä karsastetaan, kattellaan vaikka aleron jälleenmyyntiarvoa niin aika vauhtia on tultu alas, ja autossa sinänsä ei ole mitään huonoa verrattuna euro autoihin, no ehkä se ettei tartte jatkuvasti olla korjaamolla korjauttamassa lapsuksia.. Jää ne kahvit juomatta merkkikorjaamolla, nehän on yleensä vielä ilmaset!
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mä pistin helvetinmoisen kirjeen sille tarkastajalle, missä on noin viiden vastaavan auton hinnat, ja autodatan lausunto.

    Veikkaan, että kiistatilanteessa valtio kallistuu mielummin autodatan puoleen (kun kerran valtio/tulli itsekin sitä käyttää), kuin jonkin epämääräisen - "mä näin muistaakseni jossain päin ilmoituksen, missä oli hinta 13900" -kommentin puoleen.

    Hommatkoon mulle sitten siihen 14000:n rahaan samanlaisen, ruosteettoman, yhtä vähän ajetun ja samoilla varusteilla pihaan tilalle, niin mikäs siinä :grin: Niitä vaan ei valitettavasti ole olemassa.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei toi 14k aivan täysin pielessä ole. Hieman kyllä alakanttiin. ´98 stratuksen hintapyynnöt on n 17k. (esim ´99 stratus v6 17900, tosin chrysler, ei dodge). 17k hintasesta autosta käteen maksettava hinta on vajaat pari tonnia alempi kuin hintapyyntö, eli 15k-15.5k. Vakuutusyhtiöthän eivät korvaa hintapyyntöjen, vaan maksettavan hinnan mukaan.

    Ja mitä käytettyjen uudehkojen hintoihin tulee, suomessahan ne ovat käsittämättömän kalliita. Usassa ja monissa euroopan maissa jenkit pitävät todella huonosti hintansa.
    Esim perheautoista 98 Intrepid 2.7 maksaa täällä n 28k, camry 2.2 23k. Jenkeissä intrepidin hinta on romahtanut HUOMATTAVASTI :smile: camrya alemmaksi.

    Entäpä f-bodyt ja musset, jenkeissä ja euroopassa todella pahamaineisia arvon säilymisen suhteen. Mutta suomessa jostain ´94 z28:Sta tai stang gt:stä pyydetään vielä 25 tonnia. Ja jopa v6 firebirdistä 20k. Hinnan säilyminen on aika huippua verrattuna jopa eurooppalaisiin laatuautoihin. Jos on tuonut jenkeistä 94 $25k mussen tai $35k bmw 325:n, niin mussesta taitaa saada tällähetkellä myytäessä enemmän (mutta vain suomessa).
    Ja ei kyllä autokauppojen hinnoissa näy, että muuttojenkit olisivat mitenkään euromalleja halvempia, melkein päinvastoin. Otetaan hieman harvinaisuuslisää.
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Hmmm..prkl, pitää sitten varmaan alkaa ajaa bemarilla, tai jollain muulla puujunalla, jos noin surkeasti hintansa pitävät!

    No, jokatapauksessa keskihinta näyttää olevan aika reippaasti korkeampi, kuin tuo vakkariyhtiön tarjous, joten en vielä heitä toivoani.

    Jos kerran valtio ja tulli käyttää autodatan apinahinnastoa, niin niin teen minäkin! Samat säännöt täytyy olla kaikille..vaikka se tässä banaanivaltiossa tuntuu välillä olevan vaikeaa.
     
  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    älä luovuta! aina kannattaa taistella ja varsinkin todellisia roistoja (kuten valtio tai vakuutusyhtiö) vastaan...

    siis nämä höpinät siitä että suomessa on liian kalliita käytettyjä n-merkkisiä autoja, on puppua. muualla on halvempia, mutta kun ne tuo tänne niin niistä saa pyytää mielestäni mitä haluaa!
    onhan siinä riskinsä ja vaivansa kun roudaa sen "10 tmk:n transamin" suomeen, eli saahan siitä sitten myydessään pyytää vaikka samaa hintaa kuin suomessa alunperinkin olevasta.
    sama juttu vak.yhtiölle; mitä hintaa pyydetään ja maksetaan VASTAAVASTA AUTOSTA.
    hittovieköön tässä ihan tulistuu.

    ai niin, anoppi sai vaihdossa muistaakseni 18k euroa 98 stratuksesta... siis liikkeestä.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: impala67 2003-07-31 15:14 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!