Tasapainotusrae isommissa renkaissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja jar, 27.11.2022.

 1. jar

  jar Gearhead

  Toimivatko nuo rakeet?

  Ostin suomalaisesta verkkokaupasta Nokian hakkapeliitta LT3:t koossa 315/70R17 ja vein paikalliselle pajalle: Aikaa kuluu ja asentaja tulee kertomaan, että eivät mene tasapainoon, "kone pyytää yli 400g ja pahimmallan kiloa". Hakivat jopa renkaan asentoa vanteella, eivätkä liimailleet kilon painoja pyöriin.

  Kannattaisko laittaa (=laitattaa) tasapainotusrakeet, niitähän taulukon mukaan laitetaan ton kokoseen renkaaseen jo aika reilusti ja tossa mietin, että nehän pyörivät renkaan eikä vanteen ulkokehällä, niin niillähän vois jopa asettua? Kokemuksia noista? Asennusliikkeestä näistä kuulin, mutta heillä ei näitä tietenkään ollut, vaikka muuten olikin (palvelu)asenne kohdallaan.

  Samanlaista laatua oli Nokian LT2:t aikanaan ja silloin oli verrokkina jenkkirenkaat, jotka samoilla vanteilla toimivat ongelmitta.
   
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Toimii, itselle tuli halpis Jack Wheeler vanteiden (virhe) päälle BFG A/T (toinen virhe) renkaat. Ja heittoa oli niin paljon ettei asentaja suostunut laittamaan niin paljoa vanteisiin painoja, n.500g-700g. Joten tilasi sopivan määrän rakeita ja ei ravista yhtään ajossa. Kuulema käytetään välillä raskaamman kaluston renkaissa kanssa.
   
 3. Herje

  Herje Gearhead

  Käytetään yleisesti raskaassa kalustossa.
  Toimii:)
   
 4. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Tuon tason vipatuksen täytyy jo mennä takuuseen...
   
 5. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  tasapainotus hiekka pusseja ostin kerran vannetukusta,toimii.pussi renkaan laitossa sisään ja ajoa.alussa vatkaa hulluna ennenkuin pussi hajoaa.isompiin renkaisiin vaikeampi saada painoja
   
 6. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 2nd gear

  Mulla 265/75R16 ei muuta painotusta kuin tuo hiekka. Ei ravista.
   

Kerro tästä muillekin!