Tasavirtalaturin mittausta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja koni, 2.3.2004.

 1. koni

  koni 1st gear

  Vääntäkääs nyt vielä kertaalleen rautalangasta miten mittaan tasavirtalaturin kunnon. Jännitteen säätimen vaihdoin uuteen, mutta tilanne ei muuttunut. Ei lataa edelleenkään.
   
 2. makke

  makke 1st gear

 3. koni

  koni 1st gear

  Nyt alkaa näyttää aika hämärältä. Mittasin, että kaikki piuhat on kunnossa. Testasin jännitteensäädintä toisessa samanlaisessa autossa ja siinä lataa ihan ok. Omassa autossa laturi pyörii kun siihen lyö akulta sähköä, eli kaiketi on näin ollen kunnossa. Ainoa vika on, että sähköä ei tule. Kun nostaa kierrokset 1500-2000rpm niin puolisen volttia nousee jännite. Mistä vielä voisin hakea vikaa?
   
 4. makke

  makke 1st gear

  en nyt ehdi miettiä kovin paljoa asiaa, mut äkkiseltään tulee mieleen et jokin kenttäkäämeistä olis kaput.
   

Kerro tästä muillekin!