taustapeilin liimaus lasiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ajw, 4.8.2007.

 1. fudge85

  fudge85 3rd gear

  motonetissä oli tuohon tarkoitukseen olevaa liimaa missä verkkokangas pala 2 peiliin mukana.. maksoko jotain 11 e , hyvin on pysyny....
   
  evo88 tykkää tästä.
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Viime suvena taustapeili irtos ja ostin motonetista bison taustapeili liiman jossa verkkopala mukana. Liimailin sillä ja kai se ihan kolmannella kerralla kesti talven yli tähän kevääseen. Aina kun lämpöä on riittävästi niin se liima meni joustavaksi ja tippu peili pois. Siinä on tosin lisäosa kiinni eli peruutuskameran näyttö painoa tuomassa. Ei siitä mitään farmikatteen läpi taakke kyllä nääkään mutta katsoukko tykkää että pitäs kuulemma olla. Ja se on hyvä teline sille kameran näytölle. Mikä olis liima jolla kestäs kuin paska junttilan tuvan seinässä? Tai paljon ne lasiliikkeet ottaa jos sillä uv-liimalla pistää kii? Kysymällä tietysti huomenna selviää tämän kinkeripiirin hinta.
   
 3. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

 4. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Tämä oli muuten pattexia merkiltään, vasta heitin kovettuneen purkin roskiin: https://www.pattex.fi/tee-se-itse/tuotteet/100-liima/100-liima.html . Pysyi tuon liimauksen jälkeen ainakin 5v paikallaan, en tiedä vieläkö on pysynyt kun möin jeepin.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Pattexia ei taija saaha ennää. Ainakin monella nettisivulla oli että poistunut. Pittää soittaa huomenna lasiliikkeeseen. Liimat on kait 6-20€ riippuen merkistä ja tuleeko aktivaattori mukaan vai ei. Jos lasiliikkeen hinta on 20€ ni saavat liimata. Saattaa männä muutama kuunkierto ennenkuin seuraavaa tarttee liimata. Viime kesänä mietin jo että poraan erikoisterällä reiän lasiin ja laitan ruuvilla kiinni kun peili irtos viikon välein. Joka kerta puhdistettu asetonilla ja kiinni pidetty 5 minuuttia metallipalaa kiinni että tarttus varmasti. Ja verkko oli välissä.
   
 6. hapi

  hapi Gearhead

  kasikymppisellä hiomapaperilla lasista liimauskohta karkeaksi ja ihan tavallisella 2k liimalla kiinni. Hyvin on pysynyt jo monta vuotta.
   
 7. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Tuolla Bisonin liimalla liimasin pickupin taustapeilin. Hyvin on pysynyt pari vuotta.
   
 8. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  ei tarvii peilii jos molemmat sivupeilit on
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  no niinpäs onkin. M1 ja N1 pakollinen, muissa ei. Ja dodge on just se muu.
   
 10. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Kaveri laittoi joskus jollain pikaliimalla (ei siis lasiliimalla) ja lasi halkesi aika pian.

  Mulla ainakin pari kertaa alkuperäinen liimalla ollut peili tipahtanut lasia sisäpuolelta pestessä, kun käsi kopsahtanut siihen.
  Oon laittanut vaan imukuppipeilin tilalle useaan autoon, jos tippunut/puuttunut.
  Niihin ei kyllä mitään näyttöjä voi ripustella.:)
   
 11. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Juu, taustapeili ei olis siis pakko lain mukaan eikä kyllä näytä farmikatteen läpi mitään mutta se peruutuskameran näyttö on taas tarkoitettu peiliin kiinnitettäväksi. Jäi soittamati ni kysäsen huomenna liimauksen hintaa lasiliikkeestä. Tai kai sille näytölle jonkun kiinnikkeen voi tehä muuallekin. Se on pirun kätevä siinäkin kun on kytketty niin että voi katella kärryä vetäessä onko romut ja liinat kii vai onko tippunu kärrystä tielle.
   
 12. maverick999

  maverick999 3rd gear

 13. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Mulla oli ex-Vanissa peruutuskamera kytketty 10" telkkariin kojelaudalla. Kameran sai napista päälle ajaessa. Pidin aika usein päällä ihan eteenpäin ajaessakin.

  [​IMG]


  Hitto, että tänne on ainakin näin kännissä saatanan vaikea liittää kuvia. Mielestäni on ollut helpompaakin, tai sitten en näin humalassa vaan muista.:p

  Ps. Samaa kuvaa yritin, en vaan osaa poistaa noita ylimääräisiä tossa alapuolella.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Muokattu: 22.7.2021 klo 01:15
 14. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Maahan tipahtaneen mutta melkein täysin ehjänä säilyneen ulkopeilin lasin liimasin putsaamalla osat huolettomalla jarrukliinerisumulla ja laittamalla väliin ensimmäistä käsiini sattunutta rakenneliimaa (Sikaa tai jotakin muuta). Peililasi paikalleen pohjaan ja vuorokaudeksi jesarilla reunoista varmistaen. Siinä se on pysynyt ja semmoista samanmoista kamaa siellä välissä näytti olleen ennestäänkin.
   
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Juu, siinä sivupeilissä toimii se vahvin sikaflex. Sillä olen laittanu ja painanu vaan massaan kiinni ja siinä ne on kestäny vuodesta toiseen eikä ole tarvinnu painaa eikä pöngätä millään kuivumisen ajaksi. Semmosta massaa on hyllyssä ollu varalla ku käy muihinkin tarkoituksiin.

  mitä tulee taustapeiliin ni olin reipas poika, sain soitettua tänään lasiliikkeeseen 20€ maksaa liimaus. Huomenna käyn töitten jälestä. Paitsi jos on bison merkkistä ni lähen pois ennen liimausta. Olettas kyllä että ammattiliikkeessä on toiset aineet kuin kuluttajille suoraan suunnatuilla liimoilla.
   
 16. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Varaosa-Puntosta irrotin taustapeilin rivakalla kiskaisulla. Lähti, mutta niin lähti liimauksen muotoinen pala lasiakin. Tuota liimaa jos jostain saisi, niin voisi kuvitella pysyvän
   
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kävin töitten jälestä liimauttamassa sen peilin metallipalan lasiin. Näyttää tuo siinä roikkuvan vielä, tosin en ole vielä peiliä ruuvannu kiinni. Kertoi olevan lasintoimittajan pilkingtonin kautta tulleet myrkyt millä kii. Primeria näytti olevan enkstenks ja sitte vasta liima.

  luin jostain jutusta tällä viikolla ettei suositella lasin karhennusta ennen liimausta. Saattaapi haljeta siitä kohtaa ja näin sanoi kans lasimestari. Sitte siinä sanottiin jutussa että ammattiliikkeissä on toisen tai kolmannen polven syanoakrylaattiliimoja. Ne ei heikenny uv-säteilyn vaikutuksesta jolloin pitokyky romahtaa 1-2 vuoden päästä. Kuluttajaliimat täten olis ekan polven. Näinhän kävi bisonin kanssa. Syksyllä kun aurinko jo alko hävitä niin liimasin, kesti talven ja keväällä irti ku ekat kunnon lämpimät ja auto kuuma sisältä. Ne vaatii jotkut liimat suojan ettei uv-säteily osu ja heikennä liitosta sen jutun mukaan.

  Löytysköhän Dataviilaajan mainitsemaa peilin liimaa netistä hakusanoilla: rivakka nykäisy, lasista pinta irti?
   

Kerro tästä muillekin!