Taustapeilin liimaus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Sleeper, 30.12.2003.

 1. Sleeper

  Sleeper 1st gear

  Kaveri hyppäsi pari vuotta sitten autoon ja löi otsallaan taustapeilin irti.. Miten sen saisi kiinnitettyä uudelleen tuulilasiin? Jollain kaksikomponentti liimalla sitä tuli kerran liimailtua, mutta se irtosi muutamassa viikossa itsestään.
   
 2. Muki

  Muki Gearhead

  Syanoakrylaatti. Mutta varo, että ei jää näppien väliin peiliä lasiin painaessa ; tekee kipeätä irrottaa näpit toisistaan väkisin.

  Myynnissä huoltoasemillakin. Pirun pieni putkilo.

  Mä löin yhden peilin irti omalla kaalilla ja sitten toisesta autosta kun ostin sen ja olin lähdössä himaan, ovea sulkiessa lähti peili.
   
 3. cheeva

  cheeva 1st gear

  Sikabond, ja yöksi roudiksella tuentaan.
   
 4. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Siihen on oma liimansa esim. Loctitella oma liima tai käytä Loctiten lasiliimaa,sillä laitoin itse kiinni 9 vuotta sitten ja on kiinni edelleen.
  Toinen vaihtoehto on marssia paikalliseen Fordin liikkeeseen ja kysyä taustapeili"tarraa",jolla Ford kiinittää peilinsä.Ei käy välttämättä kaikenlaisiin peilin jalkoihin,mutta useimpiin kumminkin.Ei ole ikuinen,mutta halpa ratkaisu,maksoi ennen muutaman markan,joskus ei mitään kun tuttu myyjä.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Super epoksilla peili pysy paikallaan 3 vuotta ennen kuin myin auton ja kesti vielä hakata päätä liimauksen jälkeen.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Minä olen käyttänyt pikaliimaa;talvella auto lämpimäksi,hiusten kuivaajalla varovasti lämpöä lisää,tietysti osa(t) pitää puhdistaa hyvin.Kestää,kun tekee huolellisesti!
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuota muistakaahan se että jos se peili tosiaan _PYSYY_ siinä niin se on sitten koko ikkuna rikki ens kerran kun joku siihen tökkäsee vähän lujempaa. Suosittelen siis tuota fordin taustapeili tarraaa. Se irtoaa kun on tarvis eikä hajoo lasi.
   
 8. TeuvoSlam

  TeuvoSlam Gearhead

  Ite laitoi jenkki farmarin peilin kiinni jollain liimalla mis piti sekotella kahdesta tuubista ja kestää...
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jep tuo on oikea asenne. Se peili on juuri turvallisuussyistä tarkoitettukin irtoamaan sopivasta iskusta, jottei tule pipiä.

  Ja niille, jotka naureskelevat tuolle peilivaaralle huomauttaisin että ihmisiä on todella kuollut moiseen. Serkkujeni isä kuoli löydessään ohimonsa kiinnipultattuun taustapeiliin törmäyksen yhteydessä. Vieressä istunut selvisi pikkuvammoilla. Se voi olla joskus henkikullan säilyminen pienestä kiinni.. Eli ei se insinööri sitä peiliä ole heikollaliimalla huvikseen liimauttanut.
   
 10. Sleeper

  Sleeper 1st gear

  Kokeilen ensin teippiä, jota käytän työpaikalla metallipintojen liittämiseen ennen kuin liimaan sen kiinni..

  _________________
  ----------------------------------------------------------------------------------
  Ei se vauhti tapa, vaan se äkkipysähdys..
  ----------------------------------------------------------------------------------

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Sleeper 2004-01-02 17:05 ]</font>
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hyvä lasiliima on Sikaflex 255FC
   
 12. pkorte

  pkorte 1st gear

  Loctite super attak gel, sillä laitoin viimeksi ja pysyi. On geelimäinen eli tekee sen sauman vähän paremmin...
   
 13. eemil von retee

  eemil von retee 1st gear

  Ei kannata liimata sitä metallinpalaa millään super-epoxsilla vaan juuri siihen tarkoitetulla liimasatsilla jota saa hyvinvarustetuista autotarvikeliikkeistä. Tiedän 2 tapausta joissa super-epoxilla tai vast. liimattu peili on halkkaissut tuulilasin lämpötilan vaihtuessa - metalli ilmeisesti lämpölaajenee erilailla kuin lasi.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kerran tuli liimattua peili kiinni lasiin pikaliimalla, seuraavana aamuna lasi oli halki peilin kiinnityksen alta. Jälkeenpäin kuulin ettei saa missään nimessä pikaliimalla mennä liimailemaan. Tuo taustapeilitarra lienee paras ratkaisu.
   
 15. TNT

  TNT 1st gear

  Joo, ei pikaliimaa tms. mätkyjä. Asiaan tarkoitettua liimaa, tai sitten tuota tarraa.
   
 16. TeuvoSlam

  TeuvoSlam Gearhead

  Fordilta saa semmosen tarran mil voi liimata ainakin fordin peilejä kiinni, kestää.
   
 17. V8 aspen

  V8 aspen 1st gear

  Pari kertaa jouutunu tuon asian kanssa painiin. Biltemasta sitten ostin Steel epoxy nimistä liimaa ja sillä on pysyny nyt n. pari vuotta. Ei ole lasit halkeillu, eikä pääkään vielä.
   
 18. Jarde1

  Jarde1 Gearhead

  Jonkin verran asian sivusta, onko autossa pakko olla taustapeili? Kyseessä olisi Vani joka on rekisteröity henkilöautoksi.
   
 19. Tweek

  Tweek Gearhead

  Ainakin luulis ettei vanin (sisä)taustapeilillä ole merkitystä,ainakaan jos oikees kyljessäkin on peili.Katsarilla kertonevat "totuuden".Mäkin muistan nähneeni varaosakaupassa semmosen korjaussatsin,vaan eihän semmost näkyny sit ku ois tarvinu.Silikoni pitää akkojen tissit ryhdissä ja akvaariot kasassa,pitää myös peilin lasissa.
   
 20. janiluo

  janiluo Gearhead

  Aika paljon tästäkin aiheesta tuntuu löytyvän asiaa. Huvittavaa kun vuoron perään tarjotaan epoksi-/pikaliimaa, tarraa tai sikaflexsiä.
  Käsittääkseni liitoksen tulee olla mahdollisimman joustava ettei lasi hajoa kun peiliin seuraavan kerran lyö päänsä tai kun peilissä painona riippuvat Elvis, karvanopat ja/tai käsiraudat vääntävät sen irti ajettaessa monttuun.
  Tarrasta en tiedä miten se kestää auringon paahdetta???
  Mä olen aina ensin irrottanut sen metallipalan (GM) ja liimannut lasiin sikafleksillä teipin kanssa. Vielä kun muistaa liimata sen oikein päin ja laittaa tarpeeksi alas että aurinkolasit mahtuvat peilin päälle roikkumaan niin avot! Hyvin on kestäny!

  Muistaakseni pakettiautoissa on aina oltava apukuskin puolen peili mutta taustapeili ei ole pakollinen. Voin olla väärässäkin!

  - Jani -
   

Kerro tästä muillekin!