Techno-Classica 2011

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja heikkisj, 24.3.2011.

  1. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  2. kad_boost

    kad_boost Gearhead

  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Yöllä kotiuduin, harmittavasti lentoni oli peruttu mutta onneksi Kööpenhaminankin kautta pääsi, tosin se nyt sitten kesti pitempään mutta sillehän nyt ei voinut mitään.

    Näyttelyhän oli valtavan kokoinen kuten aina. 911-Porscheja oli varmasti yli sata, lokinsiipi-mersujakin kymmeniä. Niitä ei nykyään enää oikein viitsi katsellakaan. Sensijaan itselleni mielenkiintoisinta antia olivat esim. Borgward P100, (aito) AC Cobra 427 (695000,- euroa), Bristol 412, Opelin rakettiautoreplica, 20-luvun Bentley(-replica) RR Merlin-moottorilla, Isot (siellä oli Rivolta, Fidia, Grifo ja Lele), DeTomaso Mangusta, Reo -35, MG Metro Group B tai vaikkapa Figoni & Falaschin korittama Delahaye. Vaikea valita mutta oma suosikkini oli kuitenkin ehkä tämä:
    Fiat Mefistofele
    Tuon kun joskus näkisi tai kuulisi, 21,7 litran kuutoskone kuulostaa taatusti aika miehekkäältä..

    Techno-classican suurin plussa onkin siinä että siellä on liki kaikkea - paitsi amerikkalaista tai japanilaista kalustoa. Pääosa on noilla megakalliilla klassikoilla mutta niin vaan esimerkiksi Saksan Lada-klubikin oli paikalla. Tai siellä pystyi näkemään vierekkäisillä osastoilla IFA Framon ja Fiat Dinon.

    Hintataso oli liki kaikella posketon mutta onnistuin silti tekemään mainioita esitelöytöjäkin, sen verran että koko budjetti tuli kulutettua. Suomea ja aika montaa mutakin kieltä tuli kuultua, yhden tutun tapasin (terveisiä vaan sinne Triangle Motorsin suuntaan) mutta en oikein ennättänyt jututtaa juuri silloin, Rauno Aaltosta sensijaan kävin kättelemässä (vaikutti muuten aika suositulta). Aika kansainvälistä touhuahan tuo on, jututin mm. kaveria joka oli tullut Australiasta penkomaan esitelaatikoita..
     
  4. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    tänään kotiuvuttu,torstai ja perjantai tuli kierreltyä ja hienoo kalustoo oli älytön määrä!
    käykää ite kahtomassa ens vuonna.. :wink:
     
  5. Quest

    Quest Gearhead

    Tää vuos jäi väliin, ensi vuosi lyöty jo lukkoon.
    Mikä ihmeellisintä, kyseessä on siis myyntinäyttely.
     
  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Ja tuo on ihan totta että yhdessä päivässä sen kyllä juoksee läpi mutta (vähintään) kaksi päivää tarvitsee mikäli haluaa vähän tutkiakin. Tapahtuman kokoluokasta (tai omasta tyhmyydestä?) yksi esimerkki on että eräänä vuonna löysin jälkimmäsenä päivänä yllättäen hallin (no, tosin aika pienen) jota en ollut huomannut aikaisemmin. Noita näyttelytiloja on tosiaan kolmessa kerroksessa, suosittelen karttaa kun siellä suunnistaa.

    Ja kuten sanottu, melkeinpä kaikki on myynnissä, kalliiseen tai vielä kalliimpaan hintaan. Tosin silti perjantaina näkyi jo monessa autossa lappu "Verkauft" että kyllä siellä kauppaakin käydään. Tuolla on jo näköjään vähän juttua:
    Classicdriver
    Mietinkin että millä hinnalla tuo Mercedes-kuljetusauto lähti, siis 265000 euroa...
     
  7. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Hupaista ja varmasti niin totta. Kukapa noita (wanhan mantereen) miljoonaklassikkoja jaksaa katsella silloin kun niitä on kymmeniä tarjolla.

    Suosittelen Heikkisj:lle, että jättää ensi vuoden Technoclassican väliin ja käy vaihtelun vuoksi vaikkapa Pebble Beachin autoviikonlopussa. Ihan varmasti jokunen sama tuttu autokin vilahtaa, mutta myös paljon muuta.
     
  8. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Pebbles Beach kyllä kieltämättä kiinnostaisi, eipä se taida olla muusta kiinni kuin että reissun hinnaksi tulisi halvimmillaankin moninkertaisesti + että aikaa kuluisi aika paljon enemmän. Mutta toivon mukaan joskus...

    Täällä ja täällä näyttäisi olevan lisää kuvia.
     

Kerro tästä muillekin!