Tehoton mopar 383

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Alvari, 17.4.2010.

 1. Alvari

  Alvari Gearhead

  -68 383 koneessa magnum nokka ja edelin 600 kaasari ja peltisarjat.Vapaalla ottaa tosi hyvin kierrokset,mutta ajossa ei tapahdu yhtään mitään ei ole minkaanlaista vääntöä koneessa juuri kun pitäisi lähtä vetämään niin eipäs tapahdukkaan yhtään mitään...Uutta tulpat,kaasari,bensapumppu+regu ja nokan ajoituksetkin on tarkistettu.Mikäs tossa voi olla? nokka pyöreä???
   
 2. carkoivi

  carkoivi 3rd gear

  vikkoo

  Olisko virranjakajan keskipako ennakon säätö jumissa ?

  Oireet kyllä sopis 8)
   
 3. Alvari

  Alvari Gearhead

  Sitä mäkin olen vähän epäillyt,mutta kun ajotuslampulla katsottuna ennakot kyllä liikkuu kierroksilla.Koitin kyllä myös testata ajoa kääntämällä jakajaa hirmupaljon aikaisemmalle,mutta rupesi nykimään tasakaasulla muuten ehken toimi hieman paremmin.Voisikohan vika olla siltikin tossa jakajassa...
   
 4. kime2

  kime2 Gearhead

  Heitä tuo edeli nevadaan ja laita joku oikea kaasutin tilalle ni alkaa taas rokkaamaan :wink:
   
 5. Alvari

  Alvari Gearhead

  Vaihdoin juuri 750 holleyn pois ja en todellakaan laita sitä takaisin.Toimii jo huomattavasti paremmin tuolla kaasarilla.
   
 6. kime2

  kime2 Gearhead

  750 onkin aivan liian iso tuollaseen koneeseen,toki vacuumina kohtuullisesti voi pelata.

  Nykyinen kaasari on oikean kokoinen,mut erittäin haasteellinen säädettävä eikä kyllä kovin helposti ala toimia hienosti :oops:
   
 7. metriläinen

  metriläinen Gearhead

  Pitäshän sen nyt jotenkin toimia tolla edelilläkin. Voihan ne ennakot liikkua kierroksilla jos siina jakajassa on alipainesäätö. Ne limput siellä jakajan sisäs voi silti olla jumissa. Juur ihmettelin yhen 429 toimintaa kun ei ota rundia ni limput oli totaalijumissa. Tosin toi kone löi putkeenkin aika huolella kun yritti saadaa kiertämään.
  Ainii, ja sytkäjärjestys tietty tarvii olla oikein, mut sen sä olet varmaan jo kattonut moneen kertaan..
   
 8. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Oliko myös sillä holleylla hengetön? Kyllä Holleylla pitäis pelata hienosti jos siinä ei ole mitään vikaa. Aukeaako kaasarissa varmasti toisiokurkut?
   
 9. RAIVO

  RAIVO Gearhead

  Varsinainen vika voi kyllä olla muualla, mut edel/carter tappaa musta tehokkaasti virkeen 383:n.. ihan sama onko 600 vai 750. On noita kokeiltu ja säädelty. Pieni tuplapumppu tuo kummasti eloa jos vaan on vähän turbiinia eikä ihan aavikkovälitys.
   
 10. Alvari

  Alvari Gearhead

  Myös holleyllä oli hengetön jopa laiskempi kuin tolla edelillä.On tulpan johdot oikein ja myös holikassa kuin tossa nykyisessä aukeaa kaikki kurkut.Täytyypä nykäistä toi jakaja pois ja katsoa mitäs se on syönyt.
   
 11. Alvari

  Alvari Gearhead

  Eipä ollut jakajassa mikään jumissa,mutta eipä tuo enään halua edes lähtä käyntiinkään...luntakin alkoi sataa ja auto on ulkona!Nyt kyllä riitti remontit tältä päivältä.
   
 12. martiar

  martiar 1st gear

  Koska nokka on kohdallaan niin tsekkaa vielä että dampperin merkki on kohdallaan koneen yläkuollon kohtaan nähden ....

  Ei olisi ensimmäinen nokka joka olisi mennyt pyöreäksi vaikka sisäänajo onkin tehty oikein ....

  Tuli yksi pieni seikka mieleen ...

  Kokeiles muuten pelkillä peltisarjoilla ... ettei pitkä seisonta olisi lyönyt tukkoon äänen vaimentimia (hyvin epätodennäköistä kylläkin)....


  AM-Racing
   
 13. Alvari

  Alvari Gearhead

  Moi.Toinen pönttö räjähti jo aikaa sitten jotta kyllä hengittää :lol:tilasin uudet sytkä vermeet koska kipinä katosi jonnekkin tulevat varmaan huomenna.Tota nokkaa mäkin pelkään vaikka se ihan hyvältä näytääkin tosta jakajan reiästä katsottuna.Jakajan ennakoita ei kyllä pystynyt laittamaan noiden ajoitus merkkien mukaan vaan piti olla paljon ennakkoa jotta pelasi ja kävi nätisti.
   
 14. Jakke

  Jakke 3rd gear

  Tuli mieleen, että meneehän kaasuvipu täysin auki kun pedaali on pohjassa?
  Joskus ollut tätäkin, tyhjänä kyllä kiertää ihan ok, mutta ajossa ei meinaa millään ottaa kierroksia.
   
 15. martiar

  martiar 1st gear

  Nokka on paras tutkia niin että ottaa imusarjan ja imupellin kylmästi irti.
  Keinovivut ja patruunat pois paikolitaa ... (kun kasaa uudelleen niin käyttää hieman silikonia)
  Tarkistaa nostajien pohjat ja nostajan aukosta jokaisen nokan ....
  Ton dampperin merkin paikkaansa pitävyys kannattaa tosiaan tarkastaa ...
  kokeilemalla männän yläkuollonkohdan tulpan reijästä ja sen mukaan tarkistaa limpun että on merkki kohdallaan ...
  Ajoitusmerkin ei hirveästi pitäsi poiketa tyhjäkäynnillä .... 10-15 asetta ennakkoa .... ja kirroksilla sinne 36-38 aseteen hujakoille ...

  Jakajasta kannattaa tarkastaa että keskipakoennakko muuttuu oikeaan suuntaa muuten ....

  Täytyyhän tolle löytyä jokin selvä syy miksi kone ei väännä kunnolla ...

  AM-Racing
   
 16. naked

  naked 1st gear

  oon pikkase jakke ukon kaa samoil linjoilla. ittelläni oli joskus kaasuvivusto väärin säädetty ja motti oli tosi ontuva ajossa. viisaammat voi korjata jos oon väärässä,mut eix väärin säädetty kaasu vivusto huijaa laatikkoa kikkarin välityksellä?
   
 17. 500

  500 3rd gear

  tarkastaisin jaon vielä kerran..pykälän pielessä..jos kerran hivenen paranee vedot,kun kääntää jakajaa ohi asetusten.
   
 18. Alvari

  Alvari Gearhead

  Kaasu menee kyllä pohjaan tällä nykyisellä ja edellisellä kaasarilla.Tarkastin sen jakopään 3 kertaa ennen kasausta,mutta jos ei ala noiden uusien sähköjuttujen jälkeen tulla eloa koneeseen niin tarkastan senkin vielä uudestaan ja täytyy se nokan kuntokin katsoa.Pakkohan ne tehot on jostain löytyä.
   
 19. mcnahga

  mcnahga 1st gear

  se teho ongelma

  mulla oli samanlaisessa koneessa juuriki tollanen vika tutkin kans kaikki ja hermot meni ja vika löyty ku olin laittanu liian pienen bensan suodattimen.paikkalla otti kierokset kunnolla mut ajos aivan mopo,heiti vittuun koko palikan niin kyllä rupes pelittään
   
 20. martiar

  martiar 1st gear

  Toi pensajuttu kannatta tosiaan tutkia tarkkaan ....
  Laita vaikka erillinen pumppu (sähköinen) kanisterista regulle ja eiku kokeilemaan ...

  AM-Racing
   

Kerro tästä muillekin!