tekniikan maailma lehti hah-hah-hah

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja halitoosi, 29.4.2010.

  1. ramman

    ramman Double Gearhead

    Jep, joskus muinoin 90 luvulla kun vielä myytiin filmikameroita oli teeämmän asiantunteva raati kanssa saanut erillaiset arviot aikaan kameroista joissa ei eroa ollu muuta kuin nimi :rotfl: Siihen maailman aikaan oli varsin yleistä, että jotain kameraa saatettiin myydä jopa kolmella eri nimellä.
    Sama juttu eräässä teeämmän filmitestissä eri nimi paketissa, mutta sama filmi kyseessä ja taas eri arvostelut :rotfl: esim agfan filmiä löytyi filmiaikaan vaikka millä nimillä. semmosia ammattitestaajia :wc:
     
  2. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Joo se on sama homma kun eräs arvostettu autonkorjaaja laskeskeli että jos ostaakin NKG tulpat biltemasta niin saa paremman katteen, vaan eipä ostanut toista laatikkoa kun ,autot tulivat yksi toisensa jäkeen takaisin korjattavaksi ja niihin laitettiin tälläkertaa normaalihintaiset NKG tulpat ja ei säästetty väärästä paikasta :D

    Tarinan opetus VESISSA ON EROJA.
     
  3. ramman

    ramman Double Gearhead

    Juupa juu :odroll: no tässä kameratapauksessahan oli kyseessä canon/panasonic merkkiset kamerat jotka tulivat panasonicin liukuhihnalta.
    Canoni sai kuitenkin paremmat arvostelut testissä kuin panasonikki joka siis valmisti kamerat, taitaa vaan suomessa tuo canonin painoarvo olla piiikkasen isompi :D
     
  4. tuntematon

    tuntematon 1st gear

    vilpittömän optimistisen sinisilmäisesti ajatellen, voihan se olla niin että vaikka saman tehtaan peräkkäiset tuotteet testattaisiin ja vertailtaisiin pirun tarkasti, niin niistä löytyy eroja. ei suuria, mutta jotain eroja.
    mitä isompi ja monimutkaisempi tavara, sitä todennäköisemmin peräkkäisissäkin tuotteissa voi olla eroa?
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Pitää muuten paikkansa. Itse uusin kameraa ja edellisessä erinomaisesti toimineet objektiivit eivät enää pelittäneetkään eli tarkennus ei enää toimikaan. Molempia on turha testailla erikseen sillä kyllä ne silloin tuntuvat toimivan, eivät vain synkkaa yhdessä...
     
  6. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nyt oli Temarissa juttu Brian Johnsonista, en tiennytkään että on kovan luokan gearhed ja kilvanajaja - aika hyvinhän tosin veti Top Gearissa letukalla. Ensimmäisellä AC/DC-tilillään oli ostanut härskeimmän auton mitä tiesi: Chevrolet Blazerin :rotfl:
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Perskeles, pitääpä lukea kunhan tulen Suomeen. Luin hiljattain kaverin haastattelun jossa hän oli ostanut uuden lelun, 20-luvun Bentley 4.5:n (eli varmaankin jotakuinkin tämmöisen):
    Bentley
    She´s got the balls...
     
  8. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Autolehdillä ei yleensä ole testattavana kuin yksi kappale tai sarja kutakin tuotetta, joten laatuvaihtelut voivat vaikuttaa tuloksiin, suuntaan tai toiseen. Jos esimerkiksi jossakin automallissa joka viides on täysi susi, niin todennäköisesti se kestotestiin osuva on ihan hyvä. Ja eipä joku muutaman huoltovälin ja yhden vuoden mittainen testi uudella autolla paljoa kestävyydestä kerro, eihän siinä ajassa ehdi ruostekaan puraista. Oikein huono laatu siinä kyllä paljastuu, mutta kyllä kai huonoinkin auto nykyään joten kuten takuuajan kestää.

    Toista oli vielä 70- ja 80-luvuilla, jolloin laadukkaammissakin autoissa oli silloin tällöin jotain vikaa, ja heikoimmilla ei päässyt montakaan tankkausväliä ilman jotain häikkää.
     
  9. advance

    advance 3rd gear

    On tuo oma "leikkijenkki" camaro ollut joskus esittelyssä ko. lehdessä ja ihan hyvä juttu ja autokin heidän mielestään.
     
  10. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    Katos katos. Olen tuossa paskalla istuskellessa selaillut tuota t-ämmää, mutta ei ole osunut silmään. Pitänee seuraavan hädän yllättäessä perehtyä asiaan.
     
  11. Meca

    Meca 3rd gear

    80-luvulla ja vielä 90-luvun alussa luin teeämmää säännöllisesti. Oli erittäin hyvä lehti silloin. Aika pitkälti oma autoteknillinen tietämys on sieltä peräisin, kun paljon oli juttuja, joissa esiteltiin autojen tekniikkaa. Mitään puolueellisuutta en ikinä huomannut, toisin kuin esimerkiksi Tuulilasin kohdalla. Sittemmin kun autot alkoivat olla samalla muotilla muovista tehtyjä, niin lakkasi lehtikin kiinnostamasta, kun ei siinä vanhoista autoista juurikaan ollut asiaa. Joskus on tullut mieleen teeämmän tilaus, mutta on vähän turhan kallis. Eikä nuo nykyautot edelleenkään jaksa kiinnostaa.

    Vertailut on aina olleet mielenkiintoisia, mutta sijoituksilla ei juuri ole merkitystä. Lopputulos kun riippuu ihan siitä mitä ominaisuuksia painotetaan. Ihmeen suuri status noilla TM:n vertailuilla kuitenkin on, koska niin monia tuntuu ärsyttävän. "Oma mielimerkki ei voittanut->lahjottu testi ihan selvästi" :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!