Termostaattikysymys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Iiro, 18.10.2021.

 1. matti R

  matti R 3rd gear

  Ladassahan on samanlainen, oisko se vähän isompi halkaisijaltaan?
   
 2. Iiro

  Iiro Gearhead

  Näyttäis googlauksen perusteella samalta, 32mm ulko- ja 27mm sisähalkaisija. Taidan koittaa sellaisella, Ladan osa maksaa netissä vaan kympin = ei ole kallis kokeilu :)

  Ja tuollaisia "vaihtavia" termostaattielementtejä näyttää saavan irrallaan = jos tuntuu ettei vesi kierrä tarpeeksi, voi rakentaa oman kotelon ja laittaa sisään sopivan elementin.
   
 3. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Riippuen mihin autoon kyseinen setuppi tulee, muista että monet lämppärin kennot eivät ole suunniteltu hirveille koville paineille ja varsinkin kun alkaa kennolla olemaan ikää, on hajoamisen vaara aina suurempi. Varsinkin perinteisellä mekaanisella vesipumpulla saattaa vanha kenno antautua kun antaa pitempään runtua isoilla kierroksilla.
  Suht yleinen juttu on laittaa virtausta rajoittava palikka lämppärin menoletkuun, heater core restrictorilla löytyy netistä. Tai änkee vaikka iso mutteri letkuun...
   
  Iiro tykkää tästä.
 4. -Skeletor-

  -Skeletor- 2nd gear

  Tästä on ihan omakohtaista kokemusta. Rakensin ensijenkin (olds350) koneen uudelleen ja ihmettelin kun uusi kenno puhki ja internetin ihmeellistä maailmaa tutkittua tajusin että se supistin jäi laittamatta kun uusin imusarjan, yhteen ja letkun.
   
 5. f34

  f34 Double Gearhead

  Pitää vaan olla tarkkana että supistaa ennen kennoa eikä kennon jälkeen...
   
  Iiro tykkää tästä.
 6. pala63

  pala63 Gearhead

  Ite nakkasin termarin ja orkkis vesipumpun tallin nurkkaan ja laitoin sähköisen pumpun erillisellä ohjaimella. Sama ohjain ohjaa flektejä, eli koko jäähdytysjärjestelmä on saman älyn takana.

  Muutamaa vaihtoehtoa vertailtuani valitsin tecomotiven paketin. Pumppu on sama kuin useammassa saksalaisessa autossa käytetty.

  https://www.tecomotive.com/en/products/CWA400.html
   

Kerro tästä muillekin!