TF727 öljyvuoto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Poni -69, 24.8.2014.

  1. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Kyseinen laitos siis moparin isolohkon jatkeena,käännetyllä kaaviolla ja manuaalikoneistolla. Turbiini taitaa olla joku 3000-3500 stallilla.
    Eilen varttimailivedon lopussa tuntu että ei mee ihan ku pitäs ja lähtöalueelle palatessa rupes kilkattaan ihan pirusti,luulin ensin että nostaja mutta ei.. Huomattiin sit että laatikon ja koneen välistä tippas lootaöljyä ihan reippaasti(kolkatuksen aikana jätti oikeen vanan,10m),lauhduttimen putket ehjät ainaki.Vetolevyn pultit tarkistin ja oli kiinni,turbiini päältäpäin ihan lootaöljyssä sen mitä tarkistusluukusta näki. Käyttelin taasen ja kolinoita ei enää kuulunu,ei kierroksillakaan. Ajoin sit kotio,välillä varulta öljyä lootaan lisäten.Ei matkalla kolinoita,laatikko vaihtaa ihan kuten ennenkin,Kiihdyttäessä ehkä 2000 kierroksilla täristää hieman,matkavauhdissa välillä tuntuis kuin "nykis" tai "hurttais tyhjää" ihan minimaalisen hetken kerrallaan hyvin epäsäännöllisesti..
    Oiskohan turbiini paskana.. ? Vaiko laatikon stefa?
     
  2. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    No mulla teki just tuollai kun turbiinin kaula murtui ja alkoi öölit valumaan ihan kunnolla ulos....
     
  3. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Turbiini näyttäs olevan ok mun silmään mutta Tossa laatikossa tuon sisemmän akselin ei varmaankaan kuuluis heilua ku puolukka pillussa reunasta reunaan ulomman akselin sisällä.. :eek: :mad:
     
  4. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Se halkeema voi olla niin ohut siinä kaulassa ettet äkkiseltään huomaa. Sitten kun tulee jengaa niin se laajenee ja alkaa kusemaan. Ja muistaakseni se sisempi akseli heiluukin kuin hullun mu**ku, ku ei oo turbaani siinä tukemassa.
     
  5. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Sellasta oranssia pikku moskaa oli jonku verran tossa akselin ympäristössä,jostai stefasta kai lie.. ? (tais ollakki koneesta irronnutta maalia) tietty selittäs öljyvuodon mutta mikä lie ollu sen kilinän ja kolinan syy josta kaikki läks.. :-?
    Ja en tosiaan huomannu halkeamaa turbiinin kaulalla vaikka kuin hinkkasin puhtaaks ja tapitin silmät ristissä.. 8)
    Kuuluuko sen turbaanin muuten kolista kun heiluttelee edestakaisin?
     
  6. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Kuuluu kolista. Jos ei oo kaula halki ni eihän siellä oo muuta tiivistettä kuin stefa siin kaulan ympärillä
    Ja iso o-rengas tiivistää sen koko päädyn
     
  7. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    ok..
    laatikon öljyt ku laskin pois nii tyhjennysroppuun oli tarttunu pikkurillinpään kokonen kökkö metallinmoskaa.. eli oisko vaan paras laittaa atomeiks (ammattilaisen toimesta) ja kattoo mitä syöny ja oksentanu? :-?
    Ja se pauke ja kolina mua vieläki ihmetyttää.. Jospa ne sit oli nostajalaakson ääniä just samaan aikaan öljyjen oksennuksen aikaan.. :lol:
     
  8. F-body

    F-body Gearhead

    Just korjautin turbiinin kaulan takia joka oli halki. On kyllä välillä vaikea nähdä tuota halkeamaa mutta se lähtee sieltä uranpohjalta kulmasta. Pikkusen tangolla vääntää turbiinin reijästä niin yleensä tulee helpommin näkyville. Ei nätisti ajaessa tehnyt mitään ihmeellistä, mutta kun antoi myllylle happea niin oli laatikkoöljyä apparin peltisatsin päällä ja savut kuin sika burniksesta.
     
  9. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Mulla kun halkesi se kaula niin loota myös kolkotti. Katso myös ettei vetolevy ole halki, sekin on näissä yleistä.
    Vetolevy kannattaa ottaa moottorista irti, saattaa olla haljenny pultin juuresta. Se myös kolkottaa ja kilisee jos on halki.
     
  10. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Ok,kiitti vinkeistä,tarttee huomenaamusta tsekata myös noi..nyt otan "pari" vaan ihan sen takia ettei tarvi lähtee ens viikolla töihin.. ja yhen yleisvitutukseen.. :rotfl:
     
  11. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Jäikö putki päälle...
     
  12. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Rankka laivareissu takana.. :lol:
    Loota vielä pajalla,samoin turbiini.. jospa vielä tälle syksylle liikenteeseen yksiin cruisinkeihin.. :)
    Eikä ollu muuten vetolevyssä tai turbiinin kaulassa mitään erikoista laatikkovelhon mielestäkään.. :-?
     
  13. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    No toivottavasti on vaan stefa tai o-rengas mistä vuotaa ja saat lootan nippuun ni pääset vielä ruisailee
     
  14. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Juu,toivotaan nyt et jotain oikeesti vikaa löytyy.. ilmineeraan sit kuin äijän kävi.. :)
     
  15. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Sellasta vaan vielä et ku tutkin sitä turbiinikotelon suojapeltiä (joka lenti ekana kyseisenä yönä peräkontin uumeniin) siinä näkyy selvä pyörivän liikkeen aiheuttama nirhauma,(10cm pitkä)turbiinin kinnityspulttien linjalla.. a) Voiko aiemmin mainittu kolkotus kuulua mahdollisesti tosta,pultin kannan osumisesta suojapeltiin? b) Miten se ny ois siihen päässy osumaan ku tänä kesänäkin yksin menty jo 5000km kolinoitta? c) Ja turbiini oli kyllä ihan kiinni vetolevyssä ku sitä irrotin.
    No,näitä aamunajatuksia taas vaan,soittelis tänään pajalle ja kysyis väliaikatietoja.. :odroll:
     
  16. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Vähä updeittiä...
    Tänään hain lootan ja turbaanin pajalta ja diagnoosi oli et turbiinissa oli 5cm halkeama kampiakselin puolella siinä sen "keskimötikän" vieressä,painetestissä vasta havaittu.
    Laatikossa muuten kaikki ok mut kolmosen levyt uusittu koska olivat muuttaneet väriä jo aika hurjasti ja öljypohjassaki oli jo sellasta mustaa möhjää..
    No,ny jo loota paikallaan,huomenaamusta lopputrimmaukset ja testitulille.. ja sen vaihteiston suojapellin taidan suosiolla jättää pois.. :)
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    En sanois sitä halkeamaksi vaan huonosti ömeriikassa hitsattu sauma vuosi.
     
  18. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    No,sitte vaikka sitä..
     
  19. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    No hyvä että löyty vika.
     

Kerro tästä muillekin!