TH-350 vaihdot myöhässä --> modulaattori??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja ttakatal, 5.6.2010.

  1. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Eli vaihtaa jysäyttäen pykälät päälle osakaasullakin ikäänkuin täydellä kaasulla kiihdyttäessä. Kick down on säädetty oikein.

    Onko tuo alipainemodulaattori laatikon takaosassa jotenkin purettavissa vai näkeekö jotenkin onko vika siinä?

    Öljyä on laatikossa riittävästi ja on hyvän näköistä.

    Kyseessä 250+th350.
     
  2. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Alipaineletkutko ovat ehjät??
     
  3. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Jep.
    Putken ja laatikon välillä oleva letkunpätkä oli kyllä aika pahasti halkeillut, vaihdoin ehyen tilalle...ei auttanut ongelmaan.
     
  4. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Joo otin tuon alipainekellon irti. Koitin imeä, ei ainakaan tuntunut vetävän ilmaa välistä. Mäntä lähti liikkumaan kun toisesta päästä painelin, mustaa öljyä tuli mäntää painellessa sisältä runsaasti letkuliittimen puolelta, kielii kuitenkin jonkinlaisesta vuodosta alipainekalvossa?

    Tiedä sitten olisko ollu kuitenkin jumissa, tarttee vissiin laittaa takas ja kokeilla... :odroll:
     
  5. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    No nyt on kokeiltu toista modulaattoria sekä varmistettu että alipaine tulee modulaattorille...edelleen sama ongelma.
    Pitäiskö tuon tapin liikkua ihan vapaasti siellä modulaattorin takana? Vai pitäisikö siellä olla joku jousi? Pihdeillä kun kokeilin niin liikkuu ihan löysästi ulos/sisään.

    Ai niin, kick down ei muuten vaikuta mitenkään laatikon toimintaan, ei vaida myöskään pienemmälle vaikka länttää pedaalin tiskiin.
    Laatikko siis suorittaa nuo "pakkovaihdot" aina samoissa kohdissa riippumatta siitä missä asennossa kaasupoljin on.
     
  6. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Vois olla venttiilikoneiston putsaus paikallaan... Sieltä tippuu sit 4 kuulaa syliin, jos vaihteisto on autossa paikallaan..
     
  7. Kossu44

    Kossu44 Gearhead

    Ei taida olla venttiilikoneistossa putsattavaa jos öljyt on puhtaat. Tuo kolahtava vaihto vois kyl johtua keskipako säätimen viasta jouset irti/poikki tai siivet jumissa.
     
  8. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Kyllä venttiilikoneistossa on aina paskaa, vaik öljyt olis kui puhtaat.. Usein monet remppaajat jättävät koneiston putsaamatta, vaikka se on juuri tärkein puhtauden kohde..

    Mutta tosiaan vois tuon keskipakosäätimen toimivuuden tarkastaa, vaikka se ei kyl vaikuta muuhun kuin vaihto ajankohtaan :odroll:
     
  9. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Vaihto ajankohdat on nimeenomaan ongelma, eli vaihtaa niin myöhään että väkisinkin jysähtää pykälät päälle (esim. kakkonen noin 40 km/h).

    Eli keskipakosäätimen siis pystyy puhdistamaan/purkamaan laatikko paikallaan?
     
  10. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Kyllä.. Peltisen kopan naputtelet varovasti pois paikaltaan ruuvimeisselillä. Joskus se on jopa tiukasti paikallaan... Loraus atf:ää tippuu sit kun saat kopan ja keskipakosäätimen kätöseen..

    http://www.gmpartsgiant.com/diagrams/la ... 070c01.png

    Tarkista lodjussa oleva reikä mihin säädin menee, ettei siellä ole kauheita pykäliä... Ja tuosta räjäytyskuvasta näät mitä osia siihen säätimeen kuuluu.. Nuo pienet jouset saattaa olla poissa paikaltaa..
     
  11. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Nonii, kaivetaas tääkin vanha onkelma esille, eli vika löytyi.
    Kammettiin Wappuaamun kunniaksi kone ja looda irti ja kuinka ollakkaan oli laatikon alipaineputki jääny jonkun "asentajan" toimesta lyttyyn koneen ja laatikon väliin :mad:
    Eli ei siellä putkessa oikein ilma liikkunu.

    Oli niin hyvin piilossa toi putki etten sitä vaan aiemmin huomannu.
     

Kerro tästä muillekin!