TH350 liikuttaa vain takoperinpäin

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja tlento, 8.1.2005.

 1. tlento

  tlento 1st gear

  Mikäs mahtaa laatikkoa vaivata kun pakki kytkeytyy, mutta eteenpäin vaihteilla tuntuu vain kevyt nykäys (ihan kuin vaihde kytkeytyisi, mutta kevyempi nykäys). Moottori ottaa kierroksia kuin vahde olisi vapaalla eikä liiku.
  ´Viimeisellä kerralla kun koitin niin alko pakilla pitämää sellaista sorvaavaa ratasääntä, ei kuitenkaan kovaa ääntä. Nyt se ääni kuuluu kaikissa muissakin asennoissa hiljemmin. Öljyä laatikossa on ja ei olis minkäänlaista mielenkiintoa ruveta purkamaan sitä, joten nyt olis hyvät neuvot kalliit!!
   
 2. Speedo

  Speedo 1st gear

  Tässä muutama mahdollinen syy:

  -Helpoiten korjattava "vika" olisi öljyn vähyys.

  -Alhainen öljynpaine "eteenpäin"-kytkimen männällä, synnä esim. tukkeutunut suodatin, vuotava männäntiiviste, vuotava tiiviste öljypumpulla.

  -Eteenpäinkytkimen levyt kärähtäneet tai loppuun kuluneet

  Näistä valitettavasti vain tuo ensimmäinen "korjaus" onnistuu laatikkoa poistamatta.
   
 3. tlento

  tlento 1st gear

  Jotain tollasta ajattelin itsekkin. Öljyä on kyllä tarpeeksi ja suodatin on uusi. Sellainen tuli vielä mieleen, että voiko venttíilikoneisto olla jumissa (voi tietenkin...) tai jotain, mikä aiheuttaisi ko. ongelman?
  Se ääni vielä askarruttaa...
   
 4. hansa

  hansa 1st gear

  Empä oo kuullu että th350:ssä ois venakoneistossa vikaa. Luultavasti eteenajokytkin(forward) p:skana. Pakki käyttää directiä ja reverse pakkaa eli eri pakka kuin forward clutch. sori eng. käyttö
   
 5. kd0264

  kd0264 3rd gear

  Mulla oli tollanen vika capricessa, kun se oli seissyt toista vuotta. Siihen riitti kun lisäsi 1L ATF:ää, niin johan rupesi toimimaan. Tarkista öljy vaihteisto öljy lämpimänä. Älä lisää ainakaan enempää kuin se 1L, muuten voi tulla muita ongelmia. Jos ei tämä auta niin ainahan noita 350 saa ostaa suhteellisen edullisesti remppattuinakin!
   
 6. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Ei siinä mitään vikaa ole, se vaan tuntuu siltä kun moparit painaa ohi. :rotfl:
   
 7. tlento

  tlento 1st gear

  Heeheheeehee!!

  Ajattelin napata venttiilikoneiston kätteen ja ihmetellä sitä. Jos sieltä ei löydy mitään ni nappaan kiukulla laatikon leviäks!

  Mitäs, kummossii siftkittei noihin laatikkoihin on tarjolla ja minkä hintasii, ku ei oo niistä oikeeen tietoa!?
   
 8. Speedo

  Speedo 1st gear

  Noista shifkiteistä ainakin B&M Transpak toimii hyvin.

  Paketissa olevilla osilla voi halujensa mukaan kasata joko vähän napakammin vaihtavan (heavy duty) tai vielä tiukemman (high performance street) kitin.

  Tuon "high performance"-option laitoin itselle ja voin suositella. Osakaasulla vaihtaa edelleen pehmeästi, mutta vedätettäessä terävästi.

  TH-350 transpakilla oli hintaa muistaakseni 76 euroa.
   
 9. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Trans Go tekee myös hyviä shift kittejä, niitä saanee ainakin us partsista. Toki muitakin on, mutta Trans Go lienee yleisimmin käytetty vanha ja luotettava merkki.
   
 10. tlento

  tlento 1st gear

  Tuli purettua se laatikko tos äsken ja ei voi sanoa että se olisi ollut kitkapintojen osalta palanut vaan pikemminkin poltettu!!

  Nyt siis menee palikat laatikkoon uusiksi. Tuli tossa mieleen, että mitä rasvaa ootte käyttäneet laatikkojen kokoamisen yhteydessä? Onko pelkkä ATF ok, vai pitäisikö käyttää jotain paksumpaa. Aiemmin kun ole laatikoita kasaillut, niin olen ajanut runsaasti ATF:ää joka paikkaan mutta se vaan tuntuu häviävän turhan herkästi!
   
 11. Speedo

  Speedo 1st gear

  Laatikkoöljyä sinne vaan ja kunnolla. Etenkin uudet kitkapinnat imevät öljyä itseensä paljon.

  Päittäislaakereihin ja akselien kumisiin huulitiivisteisiin pyyhkäise sormella ohut kerros vaseliinia.
   
 12. scottsdale6.2

  scottsdale6.2 1st gear

  Se taitaa olla ny......... Rikki nii..........
   

Kerro tästä muillekin!