TH400 menee kokoajan eteenpäin, myös pakilla ja vapaalla.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja matti R, 25.9.2020.

 1. matti R

  matti R 2nd gear

  Potilas on juuri hankittu Cadillac Seville -79 jonka aiemmasta kunnosta ei ole selkoa. Nyt kuitenkin pyrkii eteenpäin kaikilla vaihteilla, myös pakilla, vapaalla ja parkillakin. Parkilla menee vain vähän eteenpäin ja ilmeisesti lukitus naksahtaa päälle. Vivut on säädetty kohdalleen, öljyä on oikea määrä. Pitää vielä vaihtaa suodatin ja öljyt mutta luulen että ei sillä tule kuntoon. Vapaalla kun työntää niin tuntee että joku ottaa vastaan laatikossa, eli ei ole täysin vapaalla. Ja laatikkohan on siis TH400. Autolla on vähäisiä määriä viime vuosina ajettu eli ei ole seissyt vuosikausia.

  Onko tuollaiseen käytökseen joku tietty syy/vika? En ole laatikkomestari ollenkaan mutta manuaalin ohjeita osaan seurata.
   
 2. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Jaa olisikohan Forward pakasta kitka/metallilevyt hitsautuneet keskenään yhteen. Menee aukaisu hommiks.
   
  matti R tykkää tästä.
 3. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Voipi olla näinkin helppo vika.[​IMG]
   
 4. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Ei näy kuva
   
 5. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Muokattu: 26.9.2020
  juko7 tykkää tästä.
 6. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Kannattaa juu tarkistaa perusasiat ennen kuin irrottaa lootan. Vivuston toimivuus vaihdelaatikolle asti ja jos se on kunnos, niin öljypohja pois ja kurkkaa et manuaaliventtiili liikkuu laatikon sisällä. Myös öljypohjan irroitus paljastaa laatikon kunnon, ellei sit joku ole juuri putsannut sitä kuonasta.
   
  juko7 tykkää tästä.
 7. matti R

  matti R 2nd gear

  Muokattu: 26.9.2020
 8. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Asia taitaa olla niin kuin arvelin. Irti ja auki.
   
 9. matti R

  matti R 2nd gear

  Näin pitää tehdä. Service manual tarjoaa vaihtoehtoiseksi syyksi että paine vuotaa jostain syystä forward pakalle koko ajan. Tutkitaan ne levyt ensin. Ohjeita laatikon korjaamiseen löytyy onneksi hyvin.
   
 10. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Jos homma jää puolitiehen, niin teen lodjuja Porissa.
   
  matti R tykkää tästä.
 11. tero79

  tero79 3rd gear

  Jos ny kummiskin ottais venakoneiston irti ja putsaisi kunnolla ja herkistelee ne kaikki liikkuvat siinä koneistossa.. Ja kattoo ettei siellä oo mitään mujua jymähtäneenä kanaviin.. Sit vasta irti ja auki
   
 12. matti R

  matti R 2nd gear

  Ainakin Modulaattorin Valve oli ihan jumissa, voi olla muutkin.

  Mujuahan siellä varmaankin on kun sitä oli öljypohjassakin. Ilmeisesti kuulat ei tipu pois kun irrottaa venakoneiston?
   
  Muokattu: 3.10.2020
 13. tero79

  tero79 3rd gear

  Heps! Kyllähän kuulat tipahtaa pois.. Mutta ne saa takasin paikalleen kivasti kun laittaa assemble goota hiukan niihin ja laittaa takasin kuuluviin kanaviin.. Toinen vaihtoehto on että laittaa sen tiivisteen atf:llä kiinni siihen välipeltiin ja reilut tipat atf:ää niihin reikiin mihin kuulat tulee.. Sit vaan varovasti paletti takasin ylös.. Tää saattaa vaatia apukäsiä.. Tota asennus tahnaa saa nurolalta ja tivaritkin mukavasti.. Ja sit kattoo et venakoneiston tiivisteet on sit oikein.. Niissä on kirjain merkki C ja B (case ja body) joten pieni tutkailu näitten suhteen ennen kasausta.. :) mutta toi vapaalla jarruttaminen onkin sit toinen juttu.. Th400 on kyllä yks helpoimmista lootista kasata joten hyvä opus käteen ja illaks soffalle opiskeleen.. :)
   
 14. matti R

  matti R 2nd gear

  Thanks. Opuksia on luettu ja videoita katseltu eikä se liian vaikealta näytä. Tositoimiin tekee jo mieli.
   
 15. matti R

  matti R 2nd gear

  Mitä palikkaa tuohon TH400 kannattaa vaihtaa kun laatikko on auki? Master kit jossa tiivisteet ja kitka- ja teräslevyt tulee joka tapauksessa. Mitään hi-perf systeemeitä en ajatellut laittaa, käyttö on rauhallista cruisailua. Vialliset toki pitää vaihtaa mutta onko jotain muuta suositeltavaa?
  https://transparts.fi/th400-master-kit-korjaussarja-p-325.html
   
 16. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Jos et halua laakeri heloja vaihtaa, ni tarkista välykset. Toki huonot pitäis vaihtaa. Ainakin 4L80E syö heloja ja tuskin tämäkään on poikkeus. Pumpun rattaat kannattaa tarkastaa ja tarvittaessa uusia. Itselle laitoin transgo perus shift kitin. Perus tarkastelut et osat on ehjiä ja painelevyt suoria. Puhtaus on ykkös asia.
   
 17. chevy 34

  chevy 34 Gearhead

  Löytykö muuten mitään selkeää vikaa?
   
 18. matti R

  matti R 2nd gear

  Laatikko on vielä autossa. Kiitos vinkeistä
   

Kerro tästä muillekin!