TH700:n vaihtokierrokset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Anonymous, 20.5.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli millä kierroksilla ( noin ) TH700 vaihtaa
    isompaa pykälää?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    riippuu monista asioista...laatikon malli..
    kaasun asento.. ja nopeus
     
  3. OD

    OD 1st gear

    Paremmin tietävät vastatkoon jos olen väärässä, mutta eikös vaihteiston sisällä ole sellainen keskipakovoimalla toimiva mekaaninen systeemi jota muuttamalla (tai vaihtamalla) vaihtokierroksia voi muuttaa tarpeen mukaan.
    Esim. mulla TH350 vaihtaa 1->2 5500rpm ja 2->3 6200rpm.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    HEH, tul tuosta "keskipakovoimasta" mieleen; eräs TEKUN opettaja kävi aina kovin kuumana siitä, että ns. keskipakovoimaa EI OLE OLEMASSA, se on näennäisvoima (tai jotain vastaavaa). Ja kaavaa pukkas asiaa todistamaan <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Mutta tämä ei ollut itse asiassa itse asiaan liittyvää. :razz
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Alkuperäiseen kysymykseen lisäystä:
    Kone on chevy 350 ja laatikkona tuo TH700
    Koneessa kaasarina Carter 600 ja nokka 278/288. Koneen korjauksen yhteydessä säädin vaihteiston vaijerin korjausoppaassa mainitulla tavalla, eli painoin metallista puolipallon muotoista napukkaa alas ja samalla vetaisin vaijerin taaksepäin, sen jälkeen käytin kaasuvivustosta kaasun pohjassa, kuului pari naksahdusta ja vaijeri kaiketi sääti itsensä. Nyt koeajolla huomasin, että vaihtokierrokset ovat n.3500rpm ja vaihtonykäisy on melkoinen. Vanhalla koneella ( 305 ) vaihto sujui jouhevasti ja pienemmillä kierroksilla.
    Eli onko tuo säätöhomma oikein?
     
  6. Lettu

    Lettu Gearhead

    Ohjeet tän linkin pohjalta:
    http://www.transmissioncenter.net/700r4.htm

    Kohta 6:
    Do not attempt to adjust the shift timing with the throttle valve cable. The shift timing is controlled by the governor springs. For higher shift points at wide-open throttle, install lighter springs. For lower shift points at wide-open throttle, install stronger springs.

    Ittellä on capricessa sama eessäpäin.. kunhan lomat alkaa..
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jees, mutta kun korjausoppaassa sanotaan, että aina kun vaihteiston vaijeri on ollut irroitettuna, se pitää säätää uudelleen. Tämä loota on kuulemma tarkka säädöistään.

    Trakoituksena ei ole muuttaa vaihtohetkiä korkeammalla vaan saada vaijeri asiallisesti säädettyä.
     
  8. Lettu

    Lettu Gearhead

  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiitos linkistä, taisi ongelma selvitä.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    7oo-lootan kick-down vaijerin perussäädön voi tehdä siten että autolla lähdetään liikkeelle rauhallisesti kiihdyttämällä ja heti kun kakkonen menee päälle survaistaan kaasu pohjaan. Vaihteiston kuuluu vaihtaa heti ykköselle takaisin jos näin ei käy on vaijeri liian löysällä.säätäminen kannattaa aloittaa "löysällä" vaijerilla ja heti kun se vaihtaa kakkoselle em. tavalla on säätö kohdallaan. Ja 350 ja 700 lootien vaihtokierroksia ei voi verrata mitenkään, kun 700lootasta puuttuu alipainemodulaattori joka 350lootassa vaikuttaa keskipako ja kick-down vaijerin kanssa yhtä aikaa.Jos haluaa itse kontrolloida vaihtohetkeä niin onhan kepissä lukkovaihteet ja molemmathan voi muuttaa manuaalikoneistoiseksi jolloin mitään ei tapahdu automaattiseksi.Ja Turussapäin on täydelliset turbiinin korjaus/rakennus laitteet ja hinnat eivät ole lähelläkään jenkkihintoja. Turbiineistä voi kysellä lisää turbiini@4x4race.net osoitteesta.
     

Kerro tästä muillekin!