TH700 "vinkuu" pakilla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Big_Rocker, 21.4.2020.

 1. Big_Rocker

  Big_Rocker Gearhead

  Ääni muistuttaa lähinnä kun kahta rengasta hankaisi toisiinsa,sellainen "nitkun nitkun" ääni.Ääni kuuluu vain pakittaessa ja myös vaihde vapaalla auto sammuksissa kun pyörittää laatikon ulostulo akselista toiseen suuntaan, toiseen suuntaan ei kuulu mitään.Ääni häviää n.10 metrin pakittelun jälkeen.Korva kuulolla ääni tulisi laatikon taka osasta.Ristikot yms. pois suljettu.Onko kellään kokemusta/tietoa vastaavasta?Selviänkö jollain helpolla toimenpiteellä vai käynkö tilaamaan korjaus settiä tai uutta laatikkoa?
   
  Muokattu: 22.4.2020
 2. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Kerran oli TH350:ssä samantyyppistä vinkumista.
  Vika selvisi vahingossa kun mäkeen pysähtymisen jälkeen ei vaihde enää meinannut kytkeytynytkään. Öljyn lisäämisen jälkeen liikkui taas normaalisti, öljytikku oli vaan vääränlainen, ja laatikossa oli ollut tämän takia liian vähän öljyä.
  Bonuksena vinkuminen loppui kokonaan.
   
 3. Big_Rocker

  Big_Rocker Gearhead

  Öljyjen väri,haju ja määrä tarkistettu ensimmäisenä ja niissä ei ollu moittimista.Vaihteisto toimii muuten ok.Saan huomenna auton ylös niin pitää kuunnella ja tutkia tarkemmin.
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jep, jos saa ilmaa imettyä vaikka liian vähän öljyn takia tai filsun huonon asennuksen syystä, niin voi alkaa kitistä.
   
 5. Bukero

  Bukero Gearhead

  noista ollut joskus arvailuja että millä vaihteella eri lootat tarvii ns.
  eniten öljyä pakkoihin ja servoihin ym. toimintoihin.
  eli liikkuuko viimeks öljyn loppuessa millä vaihteella.
  lieneekö noissa selviä eroja..
   
 6. Big_Rocker

  Big_Rocker Gearhead

  Tänään pääsin parempiin olosuhteisiin tutkimaan tuota niin paljastui kuitenkin kardaanin etummaisen ristikon kuiviin kumeihin.Vinkuu tuo laatikkokin hiljaa kun auto sammuksissa ulostulo akselista pyörittää vapaalla."Stetoskoopillakin" kuuntelin laatikon kyljet eikä sieltä omasta mielestä mitään epämääräistä kuulunut.Eli tästä selvittiinkin helpolla :)
   

Kerro tästä muillekin!